SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Değil Biz Mantığı..'

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, AKP Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır’ın projelerini dinledi.

Mangal Vadisi Lokantası'nda düzenlenen programda ilk olarak MÜSİAD'ı tanıtıcı sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra MÜSİAD'a yeni üye olan 9 işadamı tanıtıldı.

Tanıtımı müteakip kürsüye gelen MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin konuşma yaparak, Malatya'nın nüfusunun her geçen gün arttığını, buna göç nedeniyle düzensiz yerleşim eklendiğine dikkat çekip, nüfusun artışına paralel olarak işsizliğin de arttığını ifade etti. Hesap soran değil hesap veren belediye başkanı istediklerini vurgulayan Namık Şahin, "Yeni alt merkezleriyle mega kent bir Malatya istiyoruz"dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ise, "Adayların sosyal barışa yönelik sıkıntı yaşatmayacaklarını ümit ediyorum"diyerek, "Belediye başkanlığı yarışının ilkeli ve seviyeli geçmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır ise, başkan olması halinde yapacakları hizmetleri sinevizyon eşliğinde anlattı. "Ben değil, biz mantığı ile hareket edeceğiz" diyen Çakır, "Sen Türkiyelisin, sen Malatyalısın büyük düşünürsün"sloganı ile yola çıktıklarını vurguladı.

Belediye olarak e - belediye programına geçeceklerini bildiren Çakır, "Malatya'yı metropol modern kent yapmak için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Çakır, Malatya'yı Türkiye'de ilk 10 il arasına sokmak için gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

BÜLTEN..
Çakır'ın seçim çalışmalarına ilişkin bülten ise şöyle:

"Büyük Mustafa paşa mahallesi mahalle toplantınsa Ak parti Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahid Fındıklı, Öznur Çalık, il başkanı Mustafa Şahin, belediye başkan adayı Ahmet Çakır ile encümen üyeleri ve partililer katıldı.

Ak parti Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahid Fındıklı, Öznur Çalık, konuşmalarında; Seçim öncesi nereye gitsek bize ilk yapmanız gereken, birlik ve beraberliği sağlayın denildi. Arkasından Ak Partiyi terk ederek başka partiyi gitmeyin ve üçüncü olarak, Malatya’ya sürekli gelip gidin diyalogunuzu koparmayın denildi. Biz ne yaptık, ilk olarak söylenen o birlikteliği yaptık. Şimdi, birileri çıkmış neden güç birliği yaptınız? Bir kurumun yapacağı yatırım yarım katrilyon olacak siz bu yatırıma boş diyeceksiniz. Toki tarafından Malatya’ya yapılan yatırımlardan kimler rahatsız olabilir, diye sordular.

Türkiye’de yapılan Ergenekon tipi yapılanma yenimi oldu? Diye soran milletvekilleri, Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan bu yana bu tip yapılanmalar vardı. Ama kim bu tür yapılanmaların üzerine gitti, gitmeye cesaret etti güç buldu. Diye son günlerde ülken içerisinde bulunduğu kaos ve sıkıntıların, illegal yapılanmaların sonu gelinceye kadar mücadelenin sürdürüleceği sözünü verdiler. Geçmiş hükümetler döneminde 250 milyar dolar terörle mücadele için bütçe ayrıldığını, bu para yatırıma gitseydi, bu kaynaklar verimli kullanılsaydı ne olurdu. Türkiye nasıl bir yerde dururdu diye sorarak, Ak partiye Milletimizin desteği olduğu süre içerisinde kimsenin önünü keseye gücünün yetemeyeceğini ifade ettiler. Biz belediye başkan adayımızdan şunu bekliyoruz, il başkanlığı döneminde olduğu gibi bizleri o çalıştıracak önümüze getireceği projelerine bizler milletvekilleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde desteğimizi sonuna kadar kullanacağız. Malatya’yı Türkiye’de ilkler arasına sokacak projelere ve bölgesinde güçlü bir metropol şehri yapmak için verilecek çalışmaya desteğimiz sonuna kadar olacaktır. Yeter ki projeleri ile bize gelsin, o bizi çalıştırsın, biz Malatya için Türkiye için hep birlikte koşmaya, gecemizi gündüzümüze katmaya hazırız.

Mustafa Şahin konuşmasında; Oluşturulan bu birlik ve beraberliği kişisel menfaatler için değil toplumsal menfaatler için kullanarak, ilimizi daha iyi yerlere taşımak için mücadele edeceğiz dedi. Malatya için deneyimli, donanımlı, alanında uzman kişilerden oluşan bir ekip ile Malatya’yı bir beş yıl daha yönetmek üzere talip olduklarını, bu güç birliği sayesinde bu dönemde de çok güzel projelerin yapılacağını ifade etti.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik Malatya’mıza ve Ülkemize Ak parti döneminde kazandırdı, yine kazandıracak. Sayın başbakanımızın hatırına deniyor, tabiî ki başbakanımızın hatırına… İktidarın elinin güçlü olması için diyoruz… Bu da doğru… Çünkü bu iktidarla çok rüyalar gerçekleşti. Ama biz sadece bunun için bize evet deyin demiyoruz. Biz aynı genel başkanın 1,5 yıl Malatya’da temsilciliğini yani il başkanlığını yapmış biri olarak, yıllarca ticaretin içerisinde aktif rol almış tecrübe olarak, STK’larda gönüllü görev yapmış içinizden biri olarak bize evet deyin diyoruz. En başta Hakka vereceğimiz hesabı, sonra Malatya’mıza vereceğimiz hesabı, sonrada başbakanımıza vereceğimiz hesabı bilerek düşünerek Malatya’mızın birçok rüyasını gerçekleştirmek destek istiyoruz” dedi.

* MÜSİAD sabah kahvaltı
MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen “belediye başkan adaylarıyla buluşma” toplantısı kapsamında ikincisi düzenlenen sabah kahvaltısına Ahmet Çakır ve il başkanı Mustafa Şahin, katıldı. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda MÜSİAD’da yeni katılan 9 üye iş adamı tanıtıldı. Sinevizyon eşliğinde tanıtım ve projeler anlatıldı, son bölüm soru cevap ile tamamlandı.

Müsiad Malatya Şube Başkanı Namık Şahin; “Hepimiz Malatya’nın daha iyi hizmet alması gerektiğini biliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının hizmete katılmasının, destek vermesinin, önerilerini başkan adaylarına iletmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. MÜSİAD ülke genelinde hazırladığı raporlarla, faydalı olmaya çalıştı ve bu misyonuna devam ediyor. Bizler de Malatya MÜSİAD olarak Malatya’mıza dair önerilerimizi bütün başkan adaylarıyla paylaşmak suretiyle ilimizin daha iyi bir hizmet almasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi

AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ise, Ak partinin 2002 yılından bugüne Eğitim, sağlık, adalet, ulaştırma, toplu konut, tarım ve sosyal yardım alanlarında yaptıkları yatırımları anlatarak, Malatya’yı kalkındırma ve geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Geleneksel belediyecilik anlayışı artık iflas etmiştir. Biz ekip olarak popülizmden tamamen uzak olarak, modern bir şehir anlayışıyla, ben değil, biz anlayışıyla sizlerin desteğinizi bekliyoruz. Her insanımızın düşüncesi, teklifleri, istekleri ve önerileri istişare geleneğinden gelen bizim için çok kıymetlidir. Biz en başta Hakka vereceğimiz hesabı, sonra Malatya’mıza vereceğimiz hesabı, sonrada başbakanımıza vereceğimiz hesabı bilerek düşünerek, Malatya’mızın birçok rüyasını gerçekleştirmek için ekibimizle yola çıktık” dedi. Daha sonra soru cevap kısmında üyelerin sorularını cevaplandıran Çakır, proje ve çalışmalarında “Ortak Akıl” ile hareket edeceklerini yineledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız