SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Değil, Onlar Öldürdü!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 7 ay önce bir kişiyi öldürüldükten sonra cesedinin yakılması olayının sanığı ilk kez çıktığı hakim karşısında daha önceki ifadelerini kabul etmeyerek, olayı sadece ismini Birkan ve Murat olarak bildiği tanımadığı şahısların işlediğini iddia etti.

Malatya'da 4 Mayıs 2010 günü 29 bin 500 TL para ile birlikte kaybolan 50 yaşındaki Mustafa Dündar (fotoğraftaki) adlı şahısın cesedi 5 gün sonra 9 Mayıs 2010 günü Doğanşehir'in Erkenek Kasabası'nın yakılmış ve inşaat teli ile bağlanmış vaziyette bulunmuş ve yapılan incelemede kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde mermi izleri tespit edilmişti.

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince yapılan incelemede, Mustafa Dündar'ın kaybolduğu gün birlikte emlak işi yaptığı Yusuf Muhlis Polatlı (29) adlı şahıs tarafından, Dündar'ın kendisine ait 44 AT 308 plakalı otomobil ile Muhrakatçılar Sitesi'ndeki kömür ardiyesi bürosuna götürüldüğü ve burada tabanca ile öldürüldüğü, otomobilinin gece İnönü mahallesindeki bir sitenin önüne park edildiği ve cesedin ise gece alınarak Erkenek Kasabası'ndaki Karanlık Dere Şelale mevkiine götürülerek yakıldığı tespit edildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili olarak başlayan davanın ilk duruşmasında ifadesini veren katil zanlısı Yusuf Muhlis Polatlı, öldürülen Mustafa Dündar'a kaybolduğu gün Boztepe'de bir ev gösterirken, ismini Birkan ve Murat olarak bildiği ve tanımadığı 2 şahısın gelerek kendisine Mustafa Dündar'ın arabasının anahtarını vererek, gönderdiğini, Dündar'ın onlarla kaldığını ve onların söylediği şekilde aracı götürüp İnönü mahallesindeki bir sitenin önüne park ettiğini ve sonrasını bilmediğini iddia etti. Aynı şahısların olayı kimseye söylememesi konusunda tehdit edip, Elazığ'a götürdüğünü ileri süren şahısın verdiği ifadesinin dosyadaki aleyhinde olan delil durumlarına göre düzeltme yaptığı anlaşıldı. Şahısın, dosyadaki delil durumuna göre, daha önceki tüm ifadelerini değiştirdiği ve daha önceki ifadelerini baskı altında verdiğini söylediği görüldü.

Bazı tanıklarında dinlendiği duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız