SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Doğru Bulmuyorum Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Ünlü piyanist Fazıl Say'ın "Türkiye'yi terk ederim" şeklindeki ifadesini değerlendiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, böyle bir yaklaşımı doğru bulmadığını söyledi.

Son günlerde "Türkiye'yi terk ederim" şeklindeki sözleri söylediği iddia edilen ünlü piyanist Fazıl Say ile ilgili değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, şöyle konuştu:

"Fazıl Say, Türkiye'nin gerçekten dünya çapında bir sanatçısı. Ülkemizi dünyanın her tarafında en üst düzeyde temsil ediyor. Fazıl Say'ın söyledikleri, Türkiye'de Cumhuriyetin temel kuruluş felsefesinde başta laiklik olmak üzere ciddi bir geri gidiş olduğu tespiti son derece doğrudur. Çalışmak gerekir, bunun için ülke içinde mücadele edilmesi gerekir. 'Ülkemi ben terk ederim, etmem ' noktasında Fazıl Say'ın tabii kişisel tercihidir diye düşünüyorum. Ama benim kişisel olarak hiçbir şekilde doğru bulmadığım bir yaklaşım. Umarım böyle bir şeyde olmaz" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığının önerisi ile "Müzik sanatına ulusal ve uluslararası boyuttaki katkıları nedeniyle" üniversite senatosu tarafından ünlü piyanist Fazıl Say'a fahri profesörlük unvanı verilmişti. İnönü Üniversitesi'nde 23 Mayıs 2006 tarihinde düzenlenen törende, ünlü sanatçıya cübbesi rektör Prof.Dr. Hilmioğlu tarafından giydirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız