SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Duymadım!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulandığı mahallelerde yaşayan vatandaşların hiçbir sıkıntıya uğramayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, bayramlaşma ziyaretlerinde bulunurken, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Gündemde yoğun şekilde tartışılan kentsel dönüşüm projesi konusunda Yamaç Mahallesi'nde projenin uygulanmayacağı sorusunu değerlendiren Akın, "Bana sorduğunuz bu hususu sizden öğreniyorum, bilemiyorum yani. Ömer Faruk Öz millvetvekilimizden bu açıklamayı duymadım. Ancak, daha önceki açıklamalarımızda söylemiştik biz. Türkiye'nin 140 yerinde kentsel dönüşüm başlatıldı, bin 400 yerinde de toplu konut hizmetleri başlatıldı. Türkiye'nin 140 yerinde kentsel dönüşüm projesi çalışmaları nasıl devam ediyorsa, Malatya'da da bu hizmetlerimiz devam edecek. Biz projenin uygulanacağı mahallelerimizde de incelemelerde bulunduk. basın huzurunda mahalle sakinleri ile bir araya gelerek düşüncelerini aldık. Ve biz şunu söyledik, projenin uygulanacağı mahallelerde vatandaşlarımız hiçbir sıkıntıyla karşı karşıya kalmayacak. Vatandaşlarımız en iyi şartlarla ev sahibi olabilecekler. Orada biz önce inşaatları yapacağız, sosyal konutlara insanlarımızı taşıyarak, daha sonra boşalan yerlere yeni inşaatları yapacağız. Hiçbir hemşehrimiz kendisine tahsis edilen daire verilmeden, şu anda oturmakta olduğu ikametinden çıkmayacaktır" dedi.

Fiyatların düşük olduğu hususuna da değinen Akın, "Orada yapılan tespitler var. O tespitleri kabul edip, sözleşmeleri imzalayan hemşehrilerimiz var. O tespitler neticesinde verilen fiyatlara itiraz edenler de var. İtiraz eden hemşehrilerimizin bu itirazları değerlendirilecek. Tekrar orada bir heyet inceleme yapacak. Eğer bunu da beğenmez ise hemşehrilerimiz mahkemeden bilir kişi vasıtasıyla, değerlendirme yapılacak. Ve o değer üzerinden bedel ödenecek. Yani tek bir kuruş sıkıntıya uğramayacak ve orada en iyi şartlarla sosyal konut sahibi olacaklar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız