SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Giderim' Dedi Yılın Doktoru Oldu

A- A+ PAYLAŞ

81 ilden 'Yılın Doktoru" seçilenlere Ankara'da düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Malatya'da yılın doktoru seçilen Dr. Mahmut Biri (fotoğraftaki) de katıldı ve ödülünü aldı.

"BEN GİDERİM" DEDİ..
Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen "Yılın Doktoru" ödülünde, bu yıl Malatya'dan seçilen Dr. Mahmut Biri'nin, pratisyen hekim olarak Arapgir Devlet Hastanesi kadrosunda görevli olmasına karşın, "ihtiyaca binaen" halen Hekimhan Merkez Sağlık Ocağı'nda geçici görevli olarak çalıştığı bildirildi.

İlgililer, Dr. Biri'nin hekim ihtiyacı olan bölgelerdeki sıkıntıya karşın, kendisinin bu sıkıntılı yerlerde görev yapmaya talip olduğunu, geçmişte aynı nedenle sıkıntı yaşanan Pütürge ve Yazıhan'a gönüllü gittiğini, bu görev anlayışı nedeniyle "Yılın Doktoru" olarak değerlendirildiğini ifade ettiler.

ANKARA'DAKİ TÖREN..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına ve sağlık sistemine yönelik eleştirilere tepki göstererek, "İdeolojik gömlekler giyerek sağlık çalışanlarının yaptığı hizmeti karalamaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen 'Yılın Doktoru Ödül Töreni' 112 Komuta Kontrol Merkezi Binası'nda yapıldı. Törende 81 ilden seçilen yılın doktorlarına plaketin yanısıra birer maaş ikramiye ödülü verildi. Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4 yıldır uyguladıkları Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı anlattı.

2002 yılında 481 olan 112 istasyon sayısının 2007 yılında bin 175'e yükseldiğini ifade eden Akdağ, amaçlarının bu sayıyı en kısa sürede bin 260'a çıkarmak olduğunu kaydetti. Bu yıl Hava Ambulans Sistemi'ne geçileceğini müjdeleyen Akdağ, kurdukları 2 bin 500 kişilik Medikal Kurtarma Ekibi'nin Avrupa'nın en büyük ve en donanımlı kurtarma ekibi olduğunu söyledi.

2002'de 165 milyon kişi sağlık kuruluşlarından muayene olurken, bu sayının 2006'da 300 milyona yükseldiğini belirten Akdağ, "4 yılda bu sayı nasıl arttı? Bu, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın eseridir. Bu, sağlık çalışanlarının başarısıdır. Bütün personelimiz büyük bir enerji ve sevgi ile çalışıyor" dedi.

Akdağ, Türkiye'deki hekim sayısının Avrupa ve OECD ülkelerine göre çok az olduğunu savundu ve yeni tıp fakültelerinin açılması gerektiğini kaydetti. Sağlık çalışanlarına ve sağlık sistemine yönelik eleştirilere tepki gösteren Akdağ, "İdeolojik gömlekler giyerek sağlık çalışanlarının yaptığı hizmeti karalamaya kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı.

Bakan Akdağ, daha sonra 81 ilden seçilen yılın doktorlarına ödüllerini verdi. Akdağ, aynı zamanda ses sanatçısı olan ve yakında albümü çıkacak olan Dr. Zafer Kamiloğlu ile birlikte "Samanyolu" isimli şarkıyı söylerken, salondakilerden büyük alkış aldı.

Akdağ, bakan olmadan önce görev yaptığı Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki hocaları Prof. Dr. Muzaffer Kürkçüoğlu, Prof. Dr. Yıldız Atalay ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şinasi Özsoy'a kendisine katkılarından ötürü ayrıca teşekkür etti.

Akdağ'ın ödül verdiği hekimlerden bazılarının, Atatürk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönem kendisinin öğrencileri olduğunu öğrenince hem şaşırdı hem de büyük sevinç yaşadı.

81 İLDEN YILIN DOKTORU SEÇİLENLER..
Yılın doktorları ödülünü kazanan hekimlerin isimleri ve görev yaptığı iller ise şöyle:

"Adana-Dr. Sabahattin Yıldız, Adıyaman Dr. Hakan Korkmaz, Afyon-Dr. Nurdan Bayram, Ağrı-Dr. Mustafa Şahin, Amasya-Dr. Ahmet Hasıripi, Ankara-Doç. Dr. Bekir Çakır, Antalya-Dr. Bayram Erol, Artvin-Dr. İrfan Karagöz, Aydın-Dr. Şükrü Yenice, Balıkesir-Dr. Meziyet Sağ, Bilecik-Dr. Hazel Erdem, Bingöl-Dr. Rıfat Güven, Bitlis-Dr. Menderes Şahin, Bolu-Dr. İhsan Uğurlu, Burdur-Dr. Özgür Duman, Bursa-Dr. Ahmet Demirçak, Çanakkale-Dr. Hakan Nehir, Çankırı-Dr. Semih Taşcıoğlu, Çorum-Dr. Şencan Akdağ, Denizli-Dr. Halime Balkanlı, Diyarbakır-Dr. Serdar Oral, Edirne-Dr. Haydar Şahin, Elazığ-Dr. Ramazan Karakoç, Erzincan-Dr. Erhan Yıldız, Erzurum-Dr. Sunay Şahin, Eskişehir-Dr. Hüseyin Yılmaz, Gaziantep-Dr. Ali Doğan, Giresun-Dr. Serdar Altınay, Gümüşhane-Dr. Zafer Kamiloğlu, Hakkari-Dr. Eser Aydın, Hatay-Dr. Aysel Emirleroğlu, Isparta-Dr. Hasan Hüseyin Öztürk, İçel-Dr. Meltem Kayhan, İstanbul-Dr. Necdet Firiz, İzmir-Dr. Kamil Kayahan, Kars-Dr. Musa Koçer, Kastamonu-Dr. Ayşe Küçükçöllü, Kayseri-Dr. Salih Can, Kırklareli-Dr. Mustafa Cem Ermeydan, Kırşehir-Dr. Bülent Polat, Kocaeli-Dr. Nuray Öz, Konya-Dr. Kazım Sarı, Kütahya-Dr. Elif Dindar, Malatya-Dr. Mahmut Biri, Manisa-Dr. Abidin Duygulu, Kahramanmaraş-Dr. Bülent Meşe, Mardin-Dr. Mehmet Faruk Yavuz, Muğla-Dr. Mediha Nedime Sel, Muş-Dr. Ahmet Budak, Nevşehir-Dr. Tan Doğan, Niğde-Dr. Faik Serdar Aydın, Ordu-Dr. Ebru Oda, Rize-Dr. Hızır Kazdal, Sakarya-Dr. Mehmet Özaslan, Samsun-Dr. Hatice Öz, Siirt-Dr. Hülya Aydın, Sinop-Dr. Gazel Kiremit, Sivas-Dr. Sefa Metin, Tekirdağ-Dr. Mehtap Şen, Tokat-Dr. İhsan Canpolat, Trabzon-Dr. Yusuf Güneş, Tunceli-Dr. Timuçin Kartal, Şanlıurfa-Dr. M.Ali Görgen, Uşak-Dr. Ayşegül Kula, Van-Dr. Cebrail Ekmekçi, Yozgat-Dr. Hayrettin Aykaç, Zonguldak-Dr. Mehmet Sarıyüz, Aksaray-Dr. Gani Bulut, Bayburt-Dr. Atilla Atasoy, Karaman-Dr. Ali Ziya Çetin, Kırıkkale-Dr. Osman Özdemirbaş, Batman-Dr. Gülcan Altunay, Şırnak-Dr. İsmet Besen, Bartın-Dr. Bayram Yorulmaz, Ardahan-Dr. Durmuş Güngör, Iğdır-Dr. Tuna Vural, Yalova-Dr. Murat İnce, Karabük-Dr. Bekir Yıldırım, Kilis-Dr. Tayyar Karadağ, Osmaniye-Dr. Emrullah Cem Kesilmez ve Düzce-Dr. Cüneyt Aygün."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız