SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Hiç Özlemedim!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:11:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP dışında diğer partilerin tek başına iktidara gelme şansları olmadığını söyleyerek, “Eski Türkiye’nin koalisyon hükümetleri dönemini özleyen var mı? Ben hiç özlemedim, kuyrukları özlemedim. Tek başına istikranın adresi AK Parti’dir” dedi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Demiryol-İş Sendikası Bölge Başkanı ve Türk-İş İl temsilcisi Nurettin Öndeş’i ziyaret etti. Ziyareti sırasında konuşan Çalık, “Devlet Demiryollarının Türkiye’deki hikayesine bakmak lazım ve bu hikayeyi yeniden canlandıranlara dönüp teşekkür etmek gerekiyor. 1856 yılında Sultan Abdulhhamit Han döneminde başlayan demiryolu yolculuğu binlerce kez şükürler olsun bugüne kadar sadece Gazi Mustafa Kemal döneminde hareketlilik kazanmış, ondan sonra AK Parti iktidarı ile 2002 yılından itibaren demiryolunun ne demek olduğunu Türkiye’ye yeniden bizler anlatmışız. Cumhuriyetimizin ilk döneminde, Gazi Mustafa Kemal’in söylemiş olduğu ‘Türkiye’nin dört bir tarafını demiryolları ağı ile öreceğiz’ cümleleri maalesef sonrasında gelen hükümetler tarafından hiçbir şekliyle gerçekliliğini yansıtmamış ve demiryoluna hiçbir önem verilmemiş, olduğu gibi kalmıştı. Ne zamana kadar, AK Parti güçlü bir şekilde tek başına iktidara gelene kadar? 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 kilometre hızlı demiryolu ve bin kilometre konvansiyonel demiryolu olmak üzere 13 bin kilometre demiryolu yaparak 2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşmak. İsteyen bir vizyonumuz var. İstikrarın sağlandığı 12 yıl bizim için çok önemli, demiryolu içinde sağlanan istikrar çok önemli. 12 yıllık istikrarın en önemli sonucu hizmet olmuştur. Milliyetçiliğin en önemli cümlesi de hizmet olmuştur. Milliyetçilikten dem vuran insanlarımızın olduğunu biliyorum, bunun altını çizerek söylüyorum; milliyetçilik ülkenin 81 ilinde var olmaktır, 780 bin kilometresinde var olmaktır ve bu ülkeye hizmet edebilmektir, 2023 vizyonunu ortaya koyabilmektir. Kuma yazı yazmak değildir. Var olmayacak hedefleri ortaya koymak demek değildir. Milliyetçilik sevdiğin topraklara hizmet etmekten geçer” dedi.

“HIZLI TREN PROJE İHALESİ DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA”

Çalık şunları söyledi: 

“Demiryolu bizim ulaşımımızdaki en önemli aracımız, hava yolunu halkın yolu yaptık, karayollarında dağları deldik, demiryollarında ise şu andaki hedefimiz 25 bin kilometrelik demir ağını ülkemize kazandırmaktır. Şimdi sırada Malatya’mız için herkesin dört gözle beklemiş olduğu hızlı tren müjdesi var. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bakanlarımız Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum. Sendika başkanımız Nurettin Öndeş ve TCDD Genel Müdürümüz Süleyman karaman’a da hızlı trenin Malatya ağına alınmasında çok ciddi emekleri oldu, onlara da teşekkür ediyorum. 14 Ocak 2015 tarihinde Malatya-Sivas arası hızlı tren projesi ihaleye çıktı. Şu anda ihale değerlendirmeleri yapılıyor. Yaklaşık bir veya bir buçuk ay içinde bu değerlendirmeler bitirilmiş olacak. Malatya’mız için rüya olan, insanların hızlı tren Malatya’ya gelir mi dedikleri bir dönemde, söylemiş olduğumuz hiçbir sözün havada kalmadığını biliyorsunuz, Allah’a hamd olsun Malatya’yı hızlı tren ile buluşturacağız. Proje ihalenin neticesinden sonra yapım ihaleleri gündeme alacağız. Malatya’ya gelen hızlı trenin İpek Yolu’na da ulaşması lazım. Bunun için Malatya-Elazığ arasındaki hızlı trenin müjdesini sayın başbakanımız verdiler” diye konuştu.

“MALATYA-ELAZIĞ ARASINA BANLİYÖ TRENİ”

Malatya-Elazığ arasında banliyö trenin konması içinde bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Çalık, “Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan‘ın Malatya ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımız gündem aldı. Elazığ’da okuyan öğrencilerimiz, Malatya’da okuyan öğrencilerimiz, günlük gidiş- geliş yapanlar dahil olmak üzere bizim banliyö trene ihtiyacımız olduğunu söyledik. Banliyö treni çalışmalarımız cevap bulacak” ifadelerini kullandı.

“DEMİRYOLU GEÇİCİ İŞÇİLERİNE KADRO MÜJDESİ”

Çalık, “Karayollarımızdaki işçilerimizi kadroya geçirdik. Demiryol-İş Sendikası’nın kongresinde de söyledim, sırada ne var, karayolu, havayolu gibi hızlı bir uçuş yapacak demiryolundaki geçici işçilerimizle ilgili olarak bir çalışma yapıldığını bilmenizi isterim. Allah nasip ederse, karayollarından sonra demiryollarındaki geçici işçilerimiz için müjdeli haberleri sayın başbakanımız sizlerle paylaşır” diye konuştu.

“TEK BAŞINA İKTİDAR VE İSTİKRAR AK PARTİDİR”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “HDP’nin yapmak istediği ortada, neler yaptığını görüyorsunuz, 6-7 Ekim olaylarını hiç kimse unutmasın. Demirtaş’ın söylemlerini hiç kimse unutmasın, sokağa nasıl çağrı yaptığını kimse unutmasın. Bugün savcımızı öldürenlere, DHKP-C’ye ‘Bizim kardeşlerimiz’ diyen CHP’yi kimse unutmasın. HDP ve CHP’nin kol kola girdiği yerde onlara destek veren MHP’yi de ben size şikayet ediyorum. Milliyetçilik duyguları olan bir partinin bunlarla kol kola girme ihtimali yoktur. Milliyetçiliğin en güzelini, dünyada ve Avrupa’da ‘One minute’ diyerek biz yaptık. Sayın Bahçeli, IMF’yi Türkiye’ye getirerek mahkum eden 3’lü koalisyon hükümetinde başbakan yardımcısıydı. O dönemde bürokratları atadı mı, atadı, genel müdür atadı mı atadı. Kendi milletvekili bu atamalar yüzünden istifasını verdi mi, verdi. Enis Öksüz o dönemde genel müdür ataması yapıldığı için istifasını veren bir milletvekilidir. Şimdi bizi IMF’ye mahkum eden, borçları sırtımıza kambur eyleyen iktidarın başbakan yardımcısı milliyetçilikten bahsetmesin, hiç kusura bakmasın. Milliyetçilik IMF’nin borcunu sıfırlamaktır, milliyetçilik hazinenin içini doldurmaktır. Milliyetçilik hazineni içine 133 milyar dolar parayı koymaktır, ihracatın hedefini 500 milyar dolara çıkartmaktır. Kumun üzerine yazı yazanlara itimat etmeyin. CHP’nin iktidara gelme ihtimali var mı, MHP’nin yüzde 15.4 ile iktidara gelme ihtimali var mı, HDP’nin var mı? Barajın içinde boğulacak diye mücadele içinde, hiç birinin iktidara tek başına gelme ihtimali yoktur. Peki, bizim koalisyonlara ihtiyacımız var mı? Eski Türkiye’nin koalisyon hükümetleri dönemini özleyen var mı? Ben hiç özlemedim, kuyrukları özlemedim. Tek başına istikranın adresi AK Parti’dir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız