SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben İstanbul'a Adayım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:13
A- A+ PAYLAŞ
Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer, geçtiğimiz hafta İnönü Üniversitesi’nde bazı fakülte ve yüksek okul binalarının açılışı ile işadamı Mahmut Çalık’a fahri doktora ünvanı verilmesi töreni için geldiği Malatya’da, rektör seçimleri ile ilgili kulisleri yazdı.
 
Bayer, "Yeter Söz Milletin" köşesindeki Malatya izlenimleriyle ilgili yazılarının ilk bölümünde, “3 çetin aday” başlığıyla, rektör adaylarına ilişkin şunları yazdı:
 
“Üç çetin aday
 
MALATYA
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik (tıbbi biyokimya), 4 yıllık görevini tamamlıyor; haziran ayında yapılacak rektörlük seçimine ciddi hazırlık yaptığı etkinlikten ve konuşmasından da anlaşıldı. Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’a ödül vermek bir ‘başarı’ olsa gerek... İlk atandığında ismi üzerindeki ‘olumsuzluklar’ı aşan rektörün, son zamanlarda ‘sol’ kesimi yanına çektiğini öğrendik. Çelik’in karşısına iki güçlü aday var: İstanbul Cerrahpaşa Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Keleş (Kardiyolog), Başbakan Erdoğan’ın doktoru olarak tanınıyor. Diğeri de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay (KBB uzmanı)... Tarikat ve cemaatlerin bir bölümünün desteğini aldığı konuşuluyor.”
 
Yalçın Bayer, 22 Mayıs Salı günkü Hürriyet’te rektör kulisleriyle ilgili ilk yazısında belirttiği Prof.Dr. İbrahim Keleş’in bir açıklamasını da koyduğu yazısında kulisleri şöyle aktardı:
 
“Prof. İbrahim Keleş: İstanbul’a adayım...
 
MALATYA
 
İnönü Üniversitesi’nin haziran ayında yapılacak rektörlük seçiminde aday olacağını yazdığımız İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Keleş telefonla arayarak “Hemşerilerimin böyle bir arzusu olduğunu biliyorum. Ancak ben, aralık ayında yapılacak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olacağımı açıkladım. Bu konudaki çalışmalarımı da yürütüyorum” dedi.
 
Aslen Malatyalı olan Prof. Dr. Keleş, dört yıl önce İnönü Üniversitesi’nin rektörlük seçiminde 1. sırada yer almış (sıralama yanlış yazılmış, Keleş 3. sırada yer almıştı), ancak Cumhurbaşkanı Gül, kendisinden sonra gelen Cemil Çelik’i atamıştı.
 
Rektör seçiminde bu durumda şimdiki rektör Cemil Çelik ile Prof. Dr. Ahmet Kızılay adları kaldı. Ancak yeni isimlerin de ortaya çıkacağı, bunların Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Turgay Seçkin ve Tıp Fakültesi’nden Ahmet Acet olduğu, uzak ihtimal olsa da, İnönü-Der Başkanı Prof. Dr. Süleyman Çaylı’nın adaylık koyacağı belirtiliyor.
 
MALATYA KULİSLERİ
 
Bu arada meslektaşımız Raşit Kısacık aradı, Malatya’daki kulislerde çeşitli iddiaların yer aldığını anlattı... Malatya kökenli bir gazeteci olan Raşit Kısacık, uzun süre AA’nın Diyarbakır temsilciliğini yürüttükten sonra emekli olarak memleketine dönmüş. Belgesel birçok kitap yazdı ve yazıyor.
 
Kısacık, geçen hafta sonu yapılan ve bizim de katıldığımız İnönü Üniversitesi’nde Rektör Çelik’in işadamı Ahmet Çalık’ın babası Mahmut Çalık’a fahri doktora ve eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’a şükran plaketi, işadamı Erman Ilıcak’a teşekkür belgesi verilme töreni için şu değerlendirmeyi yaptı:
 
“Bir kere rektörün töreni, AKP il kongresine denk getirmesi yakışıksızdı. Öğretim üyeleri tarafından ‘rektörün seçim yatırımı’ olarak nitelendirildi. Kongre ve ödül törenine katılacağı duyurulan Başbakan’ın, aynı gün Varna’da bir iş toplantısına katılması gözlerden kaçmadı.” Rektör Çelik’in, dört yıl önce atanmasından sonra eski rektör Prof. Fatih Hilmioğlu’ndan (Silivri’de tutuklu) görevi devraldıktan sonra gazetecilere bir dönem için görev yapacağı konusunda ‘onur sözü’ vermişti. Ancak şimdi sözünden çark ederek, ‘Kendimi belirli bir süre biçtim; yarım kalan işleri bırakma lüksüne sahip değiliz’ demesi Malatyalıları şaşırttı ve ‘Yağcılığın böylesi görülmedi’ yorumlarına neden oldu. ‘Koltuk sevdası’ uğruna onur sözü unutulur mu? Ayrıca, Başbakan’a yakınlığı bilinen işadamı Ahmet Çalık’ın bu olayda rektör tarafından kullanılmak istenmesi de hoş olmamıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız