SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ben Malatya Valisiyim'' Demiş Ve

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da oturan Malatyalı işadamlarını "Malatya Valisi" olarak arayıp dolandırmak isteyen bir şahıs ve 3 adamının, düzenlenen operasyon sonucu Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yakalandıkları bildirildi.

Vali Osman Derya Kadıoğlu, İstanbul'daki Malatyalı işadamlarını dolandırmak isteyen bir şahsın kendisini Malatya Valisi olarak tanıtarak işadamlarını telefonla aradığını, polisin operasyonu sonucu bu kişi ve elemanlarının yakalandığını belirtti.

Vali Kadıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İstanbul'da ikamet eden Malatyalı iş adamlarımızı, cep telefonuyla gizli numaradan arayarak kendini Malatya valisi olarak tanıtan şahıs hasta için yardım topladığını beyan ederek bir bankada açılan hesap numarasına yardım talebinde bulunmuştur.

Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışma sonucu iş adamımıza verilen banka hesap numarasının sahte nüfus cüzdanı düzenlenmiş bir başka şahısa ait olduğu görülmüştür. İlgili bankaya bir başka iş adamı tarafından yardım amaçlı yatırılan parayı almak için 15.12.2005 günü bankanın Gebze şubesine gelen, Çorum merkez Yeşildere nüfusuna kayıtlı M.A. ile yanında bulunan İ.A., H.D. ve R.D. isimli şahıslar Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanmıştır.

Vatandaşlarımızın bu olay veya benzeri olaylarda dikkatli davranması, şüphelendikleri konularda en yakın emniyet güçlerine bilgi vermesi bu tür dolandırıcılık olaylarının son bulmasına neden olacaktır.

Özellikle bu olayın meydana çıkmasında iş adamlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder olayın kısa sürede faillerinin yakalanması nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü ve Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerini başarılarından dolayı kutlarım."

Bu arada kendisini "Malatya Valisi" diye tanıtıp, Malatyalı C.B. ve İ.K. adlı iki işadamını dolandırmak isteyen şahsın Çorum nüfusuna kayıtlı 41 yaşındaki Mustafa Arslan Mirze adlı şahıs olduğu, bu kişinin yakalandığı zaman üzerinde Asım Çetin adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktığı, ayrıca gözaltına alınan adamlarının ise İsmail Aydın, Hüseyin Döver ve Ramazan Deniz oldukları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız