SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Malatya'dayken.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin parçalanması senaryoları gerçekleşse bile mevcut meclis tablosunda sağlıklı bir iktidar çıkamayacağını belirterek, 9 yıl önce DSP’den 30 milletvekilinin istifası ile meydana gelen siyasi kriz sırasında Malatya’da yaptığı açıklamayı hatırlattı. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Geleneksel Kahvaltılı Sohbet Toplantısı”nda gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle Ankara Sheraton Hotel’de bir araya geldi. 
 
Toplantıda şike yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edildikten sonra Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile meclisten aynen geçirilmesi sürecinde iktidar partisinde yaşanan tartışmaların AKP içinde bir ayrışmaya neden olduğuna yönelik yorumları hatırlatan gazeteciler MHP Genel Başkanı’nın AKP’nin iç mücadelesi konusunda ne düşündüğünü sordu. 
 
Devlet Bahçeli köklü bir anayasa reformunun başlatılacağının ifade edildiği bir ortamda Türkyie’nin eşzamanlı olarak komşu ülkelerle ciddi sorunlar yaşadığını belirterek ‘Ortadoğu’da sıcak gelişmelerin hala devam ettiği bir süreçte Türkiye’nin her şeyden önce istikrar içinde bulunması gerekir. O bakımdan Sayın Başbakanın rahatsızlık süreciyle de örtüşen bir dönemde şike ve teşvik primi konusundaki yasayla ilgili olarak bakan ve AKP yöneticilerinin farklı tutum takınmaları onların iç işidir. Ama buradan hareketle şu aşamada AKP’de herhangi bir çatlamanın, parçalanmanın, bölünmenin, ülkemize sağlayacağı bir faydanın olmayacağı düşüncesindeyiz’ dedi.
 
Malatya’daki Seyahat Sırasında…
Geçmişte benzeri bir olayın olduğunu, 2002 yılında bazı siyasal krizlerin işaret gösterdiği bir ortamda, DSP’den 30’a yakın milletvekilinin ayrılmasıyla siyasi bir kriz meydana geldiğini ifade eden Bahçeli, “Bu kriz sürecinde Malatya’ya yapmakta olduğum bir seyahatte, özellikle Türkiye’nin böyle bir ortamda bir krizin yaşanmaması gerektiğinden hareketle DSP mensubu olan milletvekili arkadaşlara da seslenerek, ‘partinizin iç işlerine karışmak istemiyoruz, haddimiz de yoktur, ancak ülkenin bugünkü şartları içinde partinin parçalanması çok yanlış sonuçlara doğru ülkeyi götürebilir, o bakımdan partinize dönmenizde yarar vardır’ diye ifade etmiştim. Aradan geçen 9 yılda, krizden sonra ortaya çıkacak sonuçların kimseye fayda getirmediği tecrübesiyle, Ortadoğu’nun bu karmaşık ortamıyla, özelikle de Suriye ile yakın bir savaş tehdidinin tartışıldığı bir sürede, siyasi iktidar üzerinde bir kaos yaratılarak istikrarsızlık, ülkemize bir fayda getirmez. Bu görüşümüzü de tartışmaların sıcaklığını koruduğu sırada Antalya’da yapılan bir belediyeler toplantısı sonrası, bizimle beraber olayları izleyen basın mensubu arkadaşlara ifade etmiştim” dedi.
 
Böyle bir sonuç olsa bile “gerçekçi olmak lazım” diyen Bahçeli, “Bugünkü meclisin yapısı, parçalanmış bir AKP söz konusu olsa dahi, sağlıklı bir iktidarı ortaya çıkarmaya uygun değildir. Çünkü TBMM’de  326 milletvekili ile AKP tek başına iktidardır. O sebepten dolayı böyle bir kaosun ülkeye fayda getirmeyeceğini düşünerek bu açıklamayı yapmıştım” diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı görev süresi konusunda, “Eğer arkasında farklı bir siyasi niyet yok ise hiçbir siyasi partinin başta da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itiraz etmeyeceği konu, Cumhurbaşkanlığı süresinin beş yıl olmasıdır” dedi.
 
Bahçeli, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Bizim ayaklarımızı yerden kesmeyin” yanıtını verdi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız