SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Malatya'ya Gidiyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:22:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 30 Mart Pazar ve 31 Mart Pazartesi sabaha karşı etkili olan don olayının çok büyük zarar verdiği kayısı ve diğer meyve üreticilerinin konuyu ilettiği AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yaşanan felaketi görüştüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e aktardığını, bakanın 3 Nisan Perşembe günü Malatya'ya gideceğini ve bu konuda da incelemelerde bulunacağını, ilgililerden ayrıntılı bilgi alacağını söylediğini bildirdi.

Öz, TBMM İdare Amirliği görevi nedeniyle geçtiğimiz hafta Ankara'ya dönmek zorunda kaldığını, Malatya'da Pazar ve Pazartesi günü yaşanan ve  felaket boyutlarında olan don olayından zarar gören çok sayıda üretici tarafından konunun kendisine iletildiğini belirterek, "Ben de yaşanan don olayının felaket boyutunda olduğuna ilişkin feryadı, sayın bakanımız Mehdi Eker'e ilettim. Kendisi, Tarım Fuarı açılışı nedeniyle Malatya programının bulunduğunu, Perşembe günü Malatya'ya gideceğini bildirdi. Sayın bakan, don olayı ile ilgili de Malatya'daki yetkililerden bilgi aldığını, gerek İl Müdürlüğü gerekse TARSİM görevlilerinin sahada tespit çalışmalarına başladıklarını, Malatya ziyareti sırasında bu tespitlerle ilgili ayrıntıların da netleşmiş olacağını, değerlendirmelerini buna göre yapacaklarını söyledi. Sayın bakan, ayrıca Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde de incelemelerde bulunacak. Başta kayısı olmak üzere meyve ağaçlarını çok büyük çapta etkileyen, hatta canlanmakta olan diğer ağaç türlerinde de zarara yolaçan don olayı ile ilgili devletin imkanlarıyla yapılabilecek olan neyse o yapılacaktır."diye konuştu.

ARŞİV FOTO: Gıda Tarım ve Orman Bakanı Mehdi Eker, bir inceleme sırasında

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız