SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Olmayabilirim Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

TV Malatya’da Hülya Kaya ile Güne Bakış adlı programa katılan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

İşte satırbaşları ile Aslanoğlu’nun açıklamaları:

* ÇEVRE BAKANLIĞININ VALİ SARAN'I YOK SAYMASI KONUSU
Herkes bunu kafasına yerleştirsin. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet varolacaktır. Türkiye Cumhuriyet olmanın temel ilkeleri şudur: Yasama, meclis, yürütme ve yargı. Bunlar ayrı güçlerdir. Biri birinin işine müdahale edemez. Valiler Türkiye Cumhuriyeti’nin illerdeki temsilcileridir. Vali hükümetin Malatya’daki temsilcileridir. Türkiye Cumhuriyet hükümetinin, iktidar partisinin değil ve bakanlıkların bir bütçesi vardır. Bu bütçeden her ile para aktarılır. Sizin benim verdiğim vergilerden oluşan bir bütçe kimsenin babasını malı değil. Sayın valimiz her bakanlığın Malatya’daki temsilcisidir. Sayın bakan kimin adına kime ne yaptırıyorsunuz. Milletvekilleri ne zamandan beri yürütme yapıyor? Senin projelerini burada koordine eden validir . Okur okumaz sayın bakanı aradım; sayın bakanım böyle bir Türkiye Cumhuriyeti bakanı olarak ne zamandan beri valiler by pass ediliyor dedim. Ve durumu esefle kınadığımı belirttim ve mektup gönderdim. Buna bakanda olsa kimsenin hakkı yok. Böyle bir devlet anlayışı olamaz. Sayın valiler devletin valileridir partilerin valileri değildir. Valiler hepimizin valisi. Beğen beğenme. Malatya valisi için konuşmuyorum, sayın valilerin çalışmalarını beğenmiyorsanız yetkiniz var, kararnamesi var. Ama buna kimsenin hakkı yok.

* MALATYA EĞİTİM VAKFI VE VALİLİĞİN TERS DÜŞME KONUSU
İlla milletvekili olmam şart değil. Ben 9 yıldır şerefimle namusumla altın gibi bir milletvekilliği yaptım. Bazı isimler şehirde markalaşmıştır. Ben İstanbul Üniversitesi’ne gittiğimde, Mesut Parlak hoca İstanbul Üniversitesi’nde asistandı. Bir ünü vardı ve her gidene yardım etmiş Malatya sevdalısı, Malatya aşığı, Malatya markası. Bunu kimse hocamın elinden alamaz. Malatya eğitim vardı, 1986 yılında kurulmuştur. Ben burada sayın valinin böyle bir olayda taraf olmasına üzüldüm. Daha çok öğrencimize burs verelim. Ama birlik ve beraberlik içinde. Biz birlik beraber olursak. Onun Malatya sevdasını kimse elinden alamaz. Ben Mesut hocamın siyasette olmasında gurur duyarım.

* ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ SALİH ÇÖHCE İLE İLGİLİ YORUMLARI
Bu üniversite benim üniversitem. Benim üniversitemdeki yöneticim kimse ona yardım etmek benim görevimimdir. Hiç kimse bunu benden alamaz. Benim üniversiteye çok emeğim geçti ama hiçbirini sırtlayıp götürmedik. Bu konuda bir önceki rektörün emeğini asla unutamam. Ama bu üniversite benim, şu anki rektör benim rektörümse, rektöre yardım etmek benim görevim. Malatya İnönü Üniversitesi mezunları iş dünyasında kabul gören bir üniversite. Bu üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi’nde hoca olan Salih Çöhce aciz bir adam. Bu kişi laf attığı sayın Kılıçdaroğlu’nun attığı tırnak olamayacak bir adam ve onun için konuşmayacağım. Rektör soruşturma açtı sonucu bekliyorum.

* TAHLİYELERLE İLGİLİ..
Türkiye de adalet sistemi batmış. Bir dava 5 yıldan beri sonuca bağlanmıyorsa geciken adalet adalet değildir. Devlete silah sıkan, adam vurmuş katil , bunların ilelebet çıkmasına ben karşıyım. O özgür oluyor hangi viçdan bunu kabul eder. Hangi Avrupa birliğinde bir dava 10 yılda karara bağlanmıyor.

* BEN OLMAYABİLİRİM AMA..
Çok koşturuyorum.İnsan koşturunca çok iyi oluyor. Çok çalışıyorum bu hakkımı kimse yiyemez. Günde 20 saat çalışıyorum. Çünkü meclis çok yoğun. Bu torba yasaya torbalandık. Yaklaşık 3 aydır hemen hemen haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu nedenle Malatya’ya her hafta gelemiyorsam özür diliyorum. Bu torba yasa ve bütçe yaklaşık 4 aydır plan bütçe komisyonunda, saatlerce sabahın 3-5 saatlerine kadar çalışıyoruz. Çalışıp bir şey üretebiliyorsak halkım için Malatya için ülkem için mutlu oluyorum.

Benim görevim benim için emanettir. Görevimin son gününe kadar milletvekilliği sorumluluğum neyse bu sorumluluğum neyi gerektiriyorsa bunu yapmak benim görevimdir, namus borcumdur, benim anlayışımdır. Beni oraya Malatya deyip seçip gönderdilerse Ahmet Mehmet seçmesi önemli değil, tüm Malatya benimdir. Tüm Malatya’yı kucaklamak görevimdir. Hepimizin bir sorumluluğu vardır. Şimdi bir halk milletvekilinden ne bekler? Milletvekilinden beklediği bir şeyi elde etmiyorsa ama o başarılı bulduğu milletvekiline de oy vermiyorsa işin üzüntü verici tarafı budur. Ben buna üzülüyorum. Nasıl bir milletvekili istiyor Malatya? Nasıl milletvekili istiyorsa istediği bir milletvekili eğer çok çalışıyorsa onu da bir şekilde onore etmek veya bu yarının Malatya’sında biz çalışan adamı seçmek istiyoruz, biz koşan adamı seçiyoruz demek. Yani ben olmayabilirim ama halk artık şuna alışmalı. Türkiye’de siyasetin olmasa olmazı ülkenin bütünlüğü, inanan kim varsa ama bu ülkede yaşıyan her kim yaşıyorsa saygı duyacaksın. Diliyle diniyle, mezhebiyle. Ama etnik köken üzerinden siyaset olmaz. Şimdi ben bu ülkede yaşayan herkese saygı duyuyorum. Bir insan konuşmasıyla, mezhebiyle, diniyle, inanç konusu onunla Allah arasındadır. Ben onun arasına giremem, ama ben herkese saygı gösteririm. Herkesin inancına saygı göstermek en demokratik haktır. Ben inanç siyasetine karşıyım. Ben etnik yapı siyasetine karşıyım. Bu ülkede herkese saygı duyacaksın herkesin etnik yapısına saygı duyacaksın. Kimse etnik yapısından dolayı görmezden gelinemez. Bu bir dünya olgusudur, Türkiye olgusudur. Olmasa olmazım ülkenin bütünlüğüdür. Bu ülkenin bayrağının altında Türkiye vatandaşı olmaktan herkes gurur duymalı. Ama Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı altında herkes kendi etnik yapısını kimliğini, inançlarını özgürce yaşamalı bunda kimse engel olmamalı. Onun için bir milletvekili çok çalışıyor ve tüm toplumu kucaklıyorsa mesele çok çalışıyorsa vatandaşta bunu takdir etmeli.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız