SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ben Öyle Dememiştim ki..''

A- A+ PAYLAŞ

Ak Parti (AKP) Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, kendisinin söylediği belirtilen ve 22 Temmuz 2005 tarihinde yerel bir gazetenin İhlas Haber Ajansı kaynaklarına dayanarak yayınladığı “Darende – Elbistan yolunun yapımına Malatyalı Vekiller engel oluyor” şeklindeki haberini bir buçuk ay sonra yalanladı.

Geçtiğimiz hafta AKP ile ANAP arasında, Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe’nin katıldığı yerel bir televizyon programında söylediği “ AKP milletvekillerini açık oturuma davet ediyorum. Malatya’ya çaktıkları bir çivi varsa buyursun göstersinler” şeklindeki sözlerine AKP’den de yanıt gelince AKP-ANAP arasında “Hodri Meydan” tartışması yaşanmıştı. ANAP İl Başkanı Av. Soner Gökçe’nin sözlerine daha önce AKP Maraş Milletvekili Avni Doğan’ın Darende- Elbistan yolu ile ilgili yerel bir gazetede yer alan “ Darende – Elbistan yolunun yapımına Malatyalı vekiller Engel Oluyor” şeklindeki sözlerini örnek gösterince AKP Maraş Milletvekili Avni Doğan, Malatya'da AKP İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek haberi yalanladı.

Darende – Elbistan yolunun Malatya basınında istismar konusu edildiğini iddia eden Avni Doğan, Malatya basınını yanlı davranmakla suçladı. Doğan “ Ben Malatyalı vekiller engel oluyor demedim. Karayolu çalışmasının Yeni Köye kadar olan kısmı tamamlandı. Yani Elbistan Şefliğine bağlı olan kısmı tamamlandı, Malatya’ya bağlı olan kısmının tamamlanmaması noktasındaki sorulan sorulara da Malatya kısmı bizi ilgilendirmiyor dedim. Sözlerim yanlış yorumlandı. Malatyalı gazeteci arkadaşlar konuyu bana sorabilirlerdi. Ama onlar konuya tek taraflı yaklaşmayı tercih ettiler” şeklinde konuştu.

Doğan, basının kamuoyunu bilgilendirme görevini yaparken, gerçeği ve doğruyu yansıtması gerektiğini belirterek “ Gazetecinin halka sunacağı haberin doğru olması lazım. Hiç bir haber tek kaynaklı değildir. Gazeteciler haberin taraflarını da konuya dahil ederek haberini yansıtmalılar.” diye konuştu.

Basın mensuplarının konuyla ilgili olarak “ Yerel gazetede yayınlanan bu haber, ulusal bazda çalışan bir haber ajansından alınmıştır. Bugüne kadar bundan haberiniz olmadı mı?” şeklindeki sorusuna ise Doğan “ Haberim yoktu.”dedi.

Milletvekili Avni Doğan, ANAP İl Başkanı Soner Gökçe’ye de gönderme yaparak “ ANAP İl Başkanı, açıklamalarından önce, konuyu, bizim partimizden seçilip, onun partisine geçen milletvekillerine sorup öyle basına beyanat verseydi. Kendisi gitmiş adı yadigar kalmış bir partinin açıklaması önemli değildir. Sivrisinek de küçüktür ama sıtma yapar. Biz sivrisineğin sıtma yapmasını önlemek için buradayız.”diye belirtti.

Doğan, ayrıca söz konusu haberle ilgili olarak, yalan haber yazmaktan dolayı haberin yayınlandığı gazeteye dava açacaklarını da sözlerine ekledi.

İŞTE O HABER..
İHA'nın 20 Temmuz 2005'te Kahramanmaraş mahreciyle servise koyduğu, Avni Doğan'ın 50 gün sonra Malatya'da yalanladığı haber şöyleydi:

...

ELBİSTAN - DARENDE KARAYOLU ÇALIŞMASI...
- AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ AVNİ DOĞAN:
- "ELBİSTAN'IN TİCARİ GELİŞİMİNİ ÖNLEMEK İSTEYEN MALATYA MİLLETVEKİLLERİ, ELBİSTAN - DARENDE YOL ÇALIŞMASINA KARŞI ÇIKIYOR"

ÖKKEŞ SAATÇI:
KAHRAMANMARAŞ (İHA) - AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Elbistan'ın ticari gelişimini engellemek isteyen Malatya milletvekillerinin, Elbistan - Darende Karayolu çalışmasına karşı çıktığını ileri sürdü.

Milletvekili Doğan, Elbistan - Darende Karayolu üzerinde yapılan çalışmalarda incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, yolun Elbistan'da kalan 9 kilometrelik kısmının en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi. Yolun Darende İlçesi sınırları içerisinde kalan kısmında yapılacak olan çalışmalara Malatya milletvekillerinin karşı çıktığını iddia eden Doğan, "Karşı çıkılmasındaki tek neden ise Darende halkının Elbistan'la olan ticari ilişkilerine engel olmaktır" dedi.

Yolun tamamlanması halinde Elbistan - Darende ilçelerinin birbirine daha yakınlaşacağını ifade eden Doğan, "Bu yol her iki ilçe halkı için çok önemlidir. Bu yolun yapımı 1996 yılında benim öncülüğümde başlatıldı. Şimdi ise bu yolun genişletilmesi ve yapım çalışmalarını başlattık. Elbistan ve Darende ilçelerini birbirine yakınlaştıracak olan bu yolun Elbistan Karayolları Şefliği'ne bağlı bölümünün ihalesi yapıldı. Malatya milletvekilleri de bu ihaleye karşı çıkıyorlar. Bu duruma, karşılıklı yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Elbistan - Darende yolunun Elbistan Karayolları Şefliği'ne bağlanması formülünü bulduk. Elbistan - Darende Karayolu tamamlandığında Darende insanı alış verişini Elbistan'dan yapacaktır. Böylece ilçenin ekonomik girdisi artacaktır.
Elbistan'ın ticari gelişimini önlemek isteyen Malatya milletvekilleri bu yolun yapımına karşı çıkmaktadırlar" diye konuştu.

Yol çalışmalarının son günlerde tekrar canlanan terör olayları ile önem kazandığını anlatan Doğan, bu yollara jandarma ve emniyet güçlerinin ulaşımının çok kolay olacağını ifade etti...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız