SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Psikologu İkna Ettim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:05
A- A+ PAYLAŞ

Rusya'da inşaat alanında yaptığı yatırımlarıyla bilinen, Malatya Park AVM'nin de sahiplerinden olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, başarılarla dolu yoluna nasıl çıktığını anlattı.

Ilıcak'la ilgili, hurriyet.com.tr'de "Üst kat komşusunu ikna etti milyarder oldu" başlığıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"Rusya'da inşaat alanında yaptığı yatırımlarıyla bilinen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Rusya'ya gitme kararında annesinin ricasıyla görüştüğü psikolog üst komşusunu ikna etmesinin dönümü noktası olduğunu söyledi.

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB)'in düzenlediği Zirve Sohbetleri programı kapsamında Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, iş adamlarına başarı öyküsüne giden yolun ilk adımını anlattı.

İŞTE ILICAK'IN DÜNYA ÇAPINDAKİ BAZI PROJELERİ

Mühendis olarak geldiği Rusya'da zirveye yükselen ve Forbes dergisi tarafından '2013 Rusya'daki gayrimenkul gelirleri sıralaması'nda 30. sırada gösterilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, RTİB tarafından Moskova'da düzenlenen toplantıda iş adamlarına ilk adımını şöyle anlattı:

ÜST KOMŞUM BENİ DEĞİL BEN ONU İKNA ETTİM

"Ben yaklaşık 20 yıldır Rusya'dayım. Rusya'ya ENKA ile geldim. 92-94 yılları arası Rusya'nın çok enteresan bir dönemiydi. Bu gün oligarklar diye bildiğiniz o bütün büyük iş adamlarının doğuşu 92-95 arasıdır. Bir de bakarsak hepsi böyle 20'li yaşlardadır. O insanlar çok genç ve atılgandılar. O riskleri aldılar. Bende 94 senesinde kendi şansımı denemek istedim. Pek kolay bir karar değildi benim için. Çünkü pek fazla bir birikimim yoktu. Aile içinde çok kolay değildi. Annem ve babam çok mütevazı insanlardır. Çok fazla risk almayı sevmezler hatta ilk annem ve babama anlattığımda annem üsteki komşunun o akşam bize gelmek istediğini benimde evde bulunmamın kendisini sevindireceğini söyledi. Hatta o akşam üsteki komşumuz, 'Erman gel seninle mutfakta biraz konuşalım' dedi. Konuştuk tabi… Sonra öğrendim ki üstteki komşumuz bir psikologmuş. Annem de ENKA'dan ayrılacağımı duyunca 'oğlumu bir psikoloğa göstereyim' diyerek beni üsteki komşumuza göstermiş. Bir saat konuştuk ama sonunda ben onu ikna ettim. Sonra çantamı alıp St. Petersburg'a gittim ve oradan küçük bir otel odasından başladım. Çok bolca cesaret, çok az sermaye, çok az bilgi ile işe koyuldum. Zaten çok bilirseniz o işi yapmanızda mümkün değil. Çünkü gözünüz biraz kara olmayı gerektiriyordu. Bizde ilk olarak tadilat işleri ile başladık..."

Haberin tamamını, hurriyet.com.tr'nin aşağıdaki linkini tıklayarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23029883.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız