SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Ben Yaptım Oldu' İle Yönetilmemeli"

0
Güncellendi - 2016-01-29 20:19:41
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, katıldığı TV programında üniversitenin rektör seçimlerine de değindi ve yeni rektörün Malatya ile ilgili çalışma yapması gerektiğini düşündüğünü söyledi

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Vuslat TV’de katıldığı Medya Analiz programında gündemi değerlendirdi.

Malatya’daki bazı kamu kurumlarındaki yöneticilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalık, “Kurumlarda aynı hızla gitmediğimiz arkadaşlarımız oluyor. Onlarda zaman içerisinde değişebiliyor. Ak Parti'nin hızına yetişemeyen arkadaşlarımız olursa yönetimsel bir değişiklik yapılabilir. Bununla ilgili olarak da bir takım çalışmalar var” dedi.

Malatya’ya Geriatri (yaşlı bakım) merkezi kurulmasını çok istediklerini ve bu isteklerini de Sağlık Bakanlığına ilettiklerini söyleyen Çalık, “Askeri hastanenin olduğu yere fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuruyoruz. Orayı sağlık kompleksi yapmak istiyoruz. Bu sağlık kompleksi içerisinde de benim çok arzu ettiğim Geriatri Merkezi’nin kurulmasıdır, çünkü ülkemizin nüfusu yaşlanıyor. Şuanda yüzde 8’lerde olan yaşlı nüfusu önümüzdeki yıllarda yüzde 20’lere kadar çıkacak, çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız ve o yüzden üç çocuk diyoruz. Dolayısıyla yapılması gereken bir geriatri merkezi bölgede hiç yoktur. Geriatri merkezi içinde müsteşarımıza talebimizi ilettik” dedi.

Malatya'nın kalkınmasına İnönü Üniversitesi’nin çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Milletvekili Çalık, “İnönü Üniversitesi bizim çok yönlü üniversitelerimizden bir tanesi Malatya'nın gözbebeğidir. Malatya'nın kalkınmasına üniversitemizin çok büyük bir etkisi oldu. Geçmiş dönemlerde maalesef yöneticilerle çok büyük sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. İnsan hak ve özgürlükleri açısından yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Demokrasiyi sekteye uğratmak adına yaptıkları açıklamaları biliyoruz. Hepimizin hafızasında Ak Parti iktidara geldiğinde yüzde 35 değil yüzde 95 ile gelse sizi oradan indiririz diyen rektörlerin olduğu bir dönem var. Şimdi görev yapan rektöründe görev süresi Haziran’da doluyor. Gönül arzu ederdi ki tüm siyasi partilerle, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yöneticilerle çok daha aktif bir çalışma sergilensin. Üniversitelerin “Ben yaptım oldu, ben yaptım bitti” zihniyeti ile yönetilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni gelecek olan rektörün Malatya ile ilgili çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum. Malatya’nın her kesimiyle iç içe olmalı. Bilim açısından İnönü Üniversitesi dünya üniversiteleri içerisinde nerede? Türkiye'de nerede? Yayınlanan yayınlarda nerede? Hepsini tek tek incelememiz gerekiyor. Dolayısıyla yeterli mi? Değil. İnönü Üniversitesi artık büyük bir üniversite. Yeni kurulacak üniversitemize de hami üniversite olacak. Dolayısıyla İnönü Üniversitesinin büyüklüğüne bu yakışır. İnsan ilişkileri iyi, istişareye açık olması gerekiyor” dedi.

Malatya’da kurulacak ikinci devlet üniversitesi hakkında da değerlendirme yapan Milletvekili Çalık, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla ikinci devlet üniversitesi üzerinde çalışıyoruz. Bir yasa teklifi hazırlanarak AK parti gurubuna sunduk. Burada Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu yasayı AK Parti Gurubu adına imzaladıktan sonra Bakanlar Kurulunda imzaya açacak, ardından da meclise gelecek.” dedi. Çalık, yeni kurulacak.

Üniversitesinin yerinin ve içeriğinin önemli olduğunu da kaydeden Çalık “öneriler ve çalışmalar var, ben şahsen Teknik ve Teknoloji Üniversitesi olmasını istiyorum. Hem Malatya’ya hem de bölgeye hizmet verecek bir Teknik Üniversitesi olmalıdır. Bunun içinde çalışıyoruz, önerilere son şekli Başbakanımız verecek. Yeri konusunda da her alternatif en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Yeni Üniversite gelişimi sağlayacak ve ihtiyaç duyulacak en iyi yere yapılmalıdır. Bu konuda Malatyalılar olarak üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Vuslat TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • malatyalı (8 yıl önce)
    LÜTFEN ÖZNUR ÇALIK MALATYAYA HANGİ PROJEYİ YAPTI SÖYLERMİSİNİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • hamit gök (8 yıl önce)
    Bence rektörlük seçimleri kaldırılsın. Direk cumhurbaşkanı atasın. Çünkü bu sistem hem akademik hem idari hemde öğrencilere zarar veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (8 yıl önce)
    Fuat avni benzeri troller karalama kampanyasına başlamışlar.yalan-iftira bişey kazandırmaz.bişeye yaramıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (8 yıl önce)
    Sn.Vekil, ben yaptım oldu mantığı ile yönetim anlayışina itiraz ediyor,doğru söze ne demeli. Çok doğru söylüyor da....Herhalde bunu siyaset yapanlara ve atadıkları kamu yöneticilerine söylüyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (8 yıl önce)nedim isimli kullanıcı yorumuna
    HAYIR BUNU MALATYA NIN HER YERİNE KENDİ PARMAGINI SOKTUĞU GİBİ ÜNİVERSİTEYEDE BURNUNU SOKACAK BACISINI REKTÖR ATATACAK ONUN İÇİN SÖYLÜYOR MALATYALI ŞEHRİNE SAHİP CIKMADI BARİ ÜNİVERSİTENE SAHİP CIK DİYECEM AMA BİLMİYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca (8 yıl önce)
    Öznur Calik ile ugrasacaniza ona desek verin Malatya nin Tek Güclü vekili .Kostekligi birakin beyler destek verin ... Almanyadan sevgiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'da çalan davulun sesi almanya'ya hoş geliyor anlaşılan. Siz birde davulu Malatya'da dinleyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan özdemir (8 yıl önce)Arif karaca isimli kullanıcı yorumuna
    UZAKDAN DAVULUN SESİ HOŞ GELİR ARİF BEY
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (8 yıl önce)
    öznur hanım, keşke siz de Malatya'yı ben yaptım mantığıyla yönetmeseniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kürşad (8 yıl önce)
    Say'ın Çalık malatya yaya çok büyük hizmetler yaptınızya şimdide siz önünüzde esas duruşunu bozmayacak adam istiyonuz dikkat ettiyseniz solcusunda sağcısında eyer akedemisyense kimsenin önünde esas duruşda durmuyo ama sizde haklısınız malatya bu kamuoyu varken sizde bize Layık bir rektör seçmemeniz ayıp olurdu .malatyayı motive edin genel seçim havasında girelim bu seçime geçen seçim oldu gibi bütün Malatyalı üst yöneticiler el atsın sponsor olsun şu rektörü seçelim oda bize esas duruşunu göstersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (8 yıl önce)
    Bana kalırsa Ahmet kızılay hoca bu sefer hakediyor büyük olan üniversiteyi
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurtlu (8 yıl önce)
    Sn. Öznur çalık malatyayı 10 yıl geriye götüren vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • recep (8 yıl önce)
    kardeşinin rektör olması için mucadele edecegine eminim ya siz
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 yıl önce)
    öznur hanım size zahmet bir de rektörlük secimine el atsanız orayada bir yakınınızı yerleştirseniz o zaman malatyalı size minnet duyar
    0
    0
    Yanıtla