SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Sana Göstereceğim!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:14
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, alkollü içkiler düzenlemesinin de yer aldığı torba yasanın görüşmeleri tartışmayla başladı. Komisyon üyesi olmayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın usul hakkında söz istemesi, AK Parti’li ve CHP’li vekiller arasında 'edepsiz' kavgasına neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alkol düzenlemesinin de yer aldığı yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantının başında CHP’li Mahmut Tanal’ın "usul" hakkında söz istemesi tartışmaya neden oldu. Komisyon Başkanı Lütfi Elvan'ın, komisyon üyesi olmayanlara "usul" hakkında söz veremeyeceğini söylemesi CHP’li Tanal’ı sinirlendirdi. Tanal söz için ısrar edince Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, “Provokasyona mı geldiniz? Her seferinde böyle yapıyorsunuz. Edepli ol” diyerek Tanal’a tepki gösterdi. Tartışmaya CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katılınca komisyonda gerginlik yaşandı. Ağbaba, “Edepsiz sensin. Koskoca adamsın, yaşından başından utan. Sen kimseye edep dersi veremezsin” dedi. Ağbaba’nın bu sözleri üzerine Baştopçu, “Ben sana göstereceğim” dedi. Bunun üzerine Ağbaba, “Nerede istiyorsan görüşelim. Yaşına başına bakmadan beni düelloya davet ediyor” dedi.

Tartışmanın büyümesi üzerine Lüffi Elvan komisyona kısa bir ara vererek Ağbaba’nın yanına giderek vekili sakinleştirdi.

Öte yandan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu’nun yasa teklifi veren Adalet ve Kalkınma Partisi Recai Berber’e, içkiyi yasaklayan Osmanlı padişahı 4. Murat’a atıfta bulunarak '4. Recai' benzetmesi yapması herkesi güldürerek ortamı yumuşattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız