SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Utanç Duydum!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 3 milletvekili adayı canlı yayında yapacakları hizmetleri anlattı.

Habertürk Kanalı'nın Malatya İnönü Kapalı Çarşı üzerinde yaptığı canlı yayın programına ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Tunç katıldı. Bayan milletvekili adaylarını canlı yayına konuk eden Habertürk kanalında MHP 2. sıra milletvekili adayı Saime Palancıoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle yerine 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Tunç katıldı.

Tunç, "2010 verilerine göre fert başına düşen gelir bin 250 lira iken Malatya'da 840 , Tunceli'de bin 460 liradır. Bu da gösteriyor ki Malatya fakirleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Devlet bürokrasinde Malatyalı genel müdür ve müsteşar olmadığına dikkat çeken Tunç, "Malatya sahipsizdir. İşsizlik artmış büyümüş. İstihdam alanları olan Sümer ve Tekel fabrikaları kapanmıştır. Organize'de 12 bin insan çalışıyordu. çalışan insan sayısı 7 bin 500'e düşürüldü. İstihdam alanları daraltılıp, işsizlik arttı. Tütün ve pancar ekiminde sıkıntılar var" dedi.

Partilerinin projelerini de anlatan Prof. Dr. Hasan Tunç, Hilal Kart'tan, işsizlere istihdam oluşturmaya, yoksulluğu önlemeden dış politika sorunlarının giderilmesine kadar birçok projelerini anlattı. Tunç, "Hilal Kart vatandaşı rahatlatacaktır"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe, en büyük problemin işsizlik oluduğunu söyledi. Boztepe, partilerinin aile sigortası projesini de dile getirdi. Tekel ve Sümer fabrikalarının kapandığını dile getiren Dila Boztepe, Malatya'da 60 bin civarında yoksulun oluşturulduğunu ifade etti.

"İstikrar sürsün, Malatya büyüsün deniyor. 7 milletvekili 6'ya düştü. Bu da demek oluyor ki, Malatya göç veriyor" ifadelerini kullanan Boztepe, Başbakan'ın Malatya mitinginde kadınlara nüfusu arttırın sözüne de tepki gösterdi. "Başbakan, Malatya'nın büyükşehir olması için 10 bin kişiye ihtiyaç var dedi. Kadınlara döndü. bu iş size düşüyor dedi. Ben utanç duydum. Böyle diyeceğine büyükşehir nüfus baremini düşürselerdi" şeklinde konuştu.

Projelerini de dile getiren Boztepe, "Her ay STK'larla bir ayara gelinsin ve sorunların çözümü için ortak akılda bir araya gelinsin diyoruz" diyerek partilerinin iktadara gelmesi halinde yapacaklarını anlattı.

"YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR"
AK Parti Malatya milletvekili, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, 24. dönem milletvekili adayı Öznur Çalık ise eğitimde ulaştırmaya, sağlıktan, enflasyon ve faizlerin düşmesine kadar AKP iktidarının 8,5 yılda yaptıklarını anlattı.

"Kayısı AK Parti iktidarı döneminde en büyük desteği almıştır. Önce 16 milyon TL, 2010'da 90 milyon TL don desteği verildi" diyen Öznur Çalık, "5 organize sanayi bölgemiz var. 10 milyon metrekare alan 3. organizeyi oluşturduk. Teşvikte 4. bölgede bulunan Malatya'da verilen teşvikler ile birçok istihdam sağlandı. Akçadağ Mermer Organize ve Darende ilçesi organize sanayi bölgeleri de faaliyete geçince daha fazla istihdam alanı oluşturulmuş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Malatya'nın bölgede sağlık turizm merkezi haline geldiğini aktaran Çalık, "Bir Turgut Özal Tıp Merkezimiz var. Karaciğer naklinde dünyada sayılı hastaneler arasında. 800 yataklı hastane yapılıyor"diyerek, "Kısacası yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dyerek konuşmasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız