SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Vurmuş Olabilirim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:26
A- A+ PAYLAŞ

 Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde düzenlenen av partisinde 1 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. Onlarca avcı, "Ölen İsmail Aygün tüfeğin üstüne düştü" diye ifade verdi ancak ava katılan 81 yaşındaki Mehmet Aşık, "Vicdanım rahatsız oldu" diyerek Cumhuriyet savcısına gitti. Aşık, "Ben vurdum diyemem ama vurduğumdan şüphelendim" kelimeleri ile tüfeğinden kaza ile ateşlenen kurşunu anlattı. Savcı ise Mehmet Aşık'ı serbest bıraktı.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Durasalar köyünde, ava giden avcılar arasında kaza yaşandı. İsmail Aygün'ün tüfekten çıkan kurşunla hayatını kaybettiği ve Mehmet Gündoğan'ın yaralandığı olay sonrasında yapılan incelemelerde İsmail Aygün'ün tüfeğin üzerine düştüğü ve önce kendini sonra da arkadaşı Mehmet Gündoğan'ı vurduğu tespit edilmişti.

TÜFEĞİ KIRARKEN ELİ TETİĞE DEĞDİ

Bigadiç'in Kayalıdere köyünde yaşayan 3 çocuk ve 11 torun sahibi 81 yaşındaki Mehmet Aşık, yaşanan olaylardan vicdanen rahatsızlık duydu. Kayalıdere köyü avcıları ile Durasalar köyü avcılarının beraber gittiği domuz avında tüfeğinden kaza ile bir kurşun çıktığını söyleyen Mehmet Aşık, Cumhuriyet savcısına gitti. Mehmet Aşık, sürek avının detaylarını anlatarak, "Ben kendimi bildim bileli avcılık yaparım. Geçen günkü ava 50 kişi gittik. Domuz avladık. 30 tane domuz vurduk. Avda bir kaza yaşadık. Herkes bağ yerine gitti, ben oraya kadar gidemiyorum, zaten kenarda durdum. O arada silahları boşaltmak zorunda kaldık. Ben de silahımı elime aldım, emniyete almak aklıma gelmemişti. Tüfeği kırayım derken elim tetiğe değdi. Benim silah da patladı" dedi.

VİCDANEN RAHATSIZ OLDU

Mehmet Aşık, kaza ile ateş ettikten bir süre sonra birinin vurulduğunu duyduğunu belirterek, "Ava katılanlardan duydum, 'Adam vuruldu, öldü' dediler. 'Adam silahın üstüne düştü, silah patladı, kendi kendini vurdu' dediler. Koca köy öyle söyledi. Benim silahım patladı ama benim olduğum yerde ne insan var ne de insan görülen yer var. Herkes, 'Kendi kendini vurdu' deyince ben kendimden hiç şüphe etmedim. Sabah olunca, 'Adam kendi kendini vurmamış, silahı doluymuş' dediler. Karakoldan çağırdılar, gittim. O zaman oğluma da dedim. Ben insan görmedim. Benim silahım ormana doğru patladı. 'Bu hata benim olmasın' diye düşündüm. Benim silahın atıldığını gören de yok, sadece silahın sesini duyan var. Ben bunu düşününce vicdan azabı duydum. 'Acaba bu hata benim olabilir mi?' diye düşündüm. Karakola gittim, aynen anlattım. 'Vurdum' diye bir kanaatim yok ama şüphelendim" diye konuştum. Sonra da savcılığa gittim aynı ifadeyi verdim. Savcı Bey, 'Sen vurduğunu kabul ediyor musun?' diye sordu. Savcı Bey'e, 'Ben vurduğumu bilmiyorum, benim silahım ormana doğru patladı' dedim. Bütün köy, 'Kendi kendini vurdu' diye ifade vermiş zaten" dedi. 

Savcının kendisine serbest olduğunu söylediği Mehmet Aşık'ın ifadesinin ardından olaydan sonra gözaltına alınan 3 kişi de serbest bırakıldı. Mahkemeye gideceğini söyleyen Aşık, ölen İsmail Aygün'ün cenazesine gitmek istediğini ancak karakolda olduğu için gidemediğini sözlerine ekledi. 

Öte yandan olayın yaşandığı Bigadiç ilçesinde 1 kişinin öldüğü ve 1 yaralandığı sürek avı konuşuluyor. İlçeye bağlı ormanlarda çok sayıda domuz yaşadığını söyleyen Bigadiç'te avcıların dönem dönem yaptığı sürek avının faydalı olduğu kaydedildi.

Bigadiç'te yaşayan Serkan Gevrek isimli vatandaş, sürek avındaki ölümlü olayı duyduğunda çok üzüldüğünü söyledi. Gevrek, "Ölen kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzüldüm duyduğumda. Sanırım bir dedenin silahı ateş almış. Bizde öyle duyduk olayı, yetkililer gerekeni yapıyordur, ilçe olarak biz de olup biteni izliyoruz" dedi.

YARALI GÜNDOĞAN'IN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Bigadiç'te düzenlenen sürek avına katılan Mehmet Gündoğan, İsmail Aygün'ü öldüren kurşun ile yaralanmıştı. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Gündoğan'ın tedavisi ise sürüyor. Hastanenin göğüs cerrahi servisinde yatan Gündoğan, sürek avı ile ilgili konuştu. Kısa bir açıklama yapan Gündoğan, "Ava gitmiştik. Ben sadece silah sesi duydum. Gerisini hatırlamıyorum. Nereden geldiğini bilmiyorum" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız