SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Yaptım Oldu' Anlayışı Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:07:12
'Ben Yaptım Oldu' Anlayışı Var'
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Malatya’daki CHP’li belediye başkanı ve CHP’li belediye meclis üyelerine yönelik seminer verildi. 

Avşar Otel’de gerçekleşen seminere CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve CHP’li belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Eğitim toplantının amacı, yerel yöneticiler olarak CHP’nin seçilmiş yerel yöneticilerinin daha verimli, daha etkin bir muhalefet anlayışı ortaya koyabilmeleri ve iktidar olduğumuz yerlerde ise Arguvan ve Hekimhan’da ise halkımıza daha iyi bir hizmet götürme ve daha koordinasyonlu bir şekilde yönetim anlayışını ortaya koymaktır. Biz CHP’nin seçilmişleri olarak şunun bilincindeyiz, Malatya'da hangi ilçede olursa olsun, hangi mahallede olursa olsun bize her oy veren her kişiye karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluklarımızın gereğini mutlaka yerine getirmemiz gerekiyor. Bazı yerlerde sayımız az olabilir, bazı yerlerde eksik olabilir, ama eksik olan ilçelerimizde de özellikle Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimiz arasında bir görevlendirme yaptık ve oralarında sorunlarını mutlaka bu arkadaşlarımız aracılığı ile çözmeye çalışıyoruz. Malatya’da ilçelerimizin ve mahallelerimizin birçok sorunu devam ediyor. 2015 yılına giriyoruz, diğer taraftan büyükşehir olmuşuz, üzerinden 9 ay gibi bir süre geçmiş, buna rağmen bir çok yerde en temel ihtiyaçlarımız olan su problemi devam ediyor, yol problemi, kanalizasyon problemi devam ediyor. Büyükşehir olan bir yerin öncelikle bu ayıplardan kurtarılması gerekiyor. Çünkü alt yapı sorununu henüz çözememiş bir büyükşehir gerçekten daha vizyon sahibi bir kent, daha yaşanabilir bir kent yaratamaz. Özellikle bu alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Kırsal kesimde bu problemler devam ederken, Malatya il merkezinde de su en önemli problem haline gelmiş. Trafik içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Mevcut büyükşehir yönetiminin bu sorunları çözme noktasında da her hangi bir adım atmadığını, her hangi bir katkı sunmadığını da görüyoruz. Yaptığı bir çok yanlışı da, bizim uyarılarımıza, kamuoyunun çeşitli uyarılarına rağmen ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile bize dayatmaya çalışıyorlar, Malatya’ya dayatmaya çalışıyorlar. Büyükşehir olmamıza rağmen, 9 ay geçmesine rağmen hizmetler konusunda vatandaşlarda ciddi bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Hizmetin muhatabı kim, belli değil. Mahalledeki muhtar ilçe belediyesine gittiğinde, ‘bu görev ve sorumluluk büyükşehirde’ deniliyor. Büyükşehire gittiğinde muhatap bulamıyor, sorunu çözmekte ciddi sıkıntılar yaşanıyor. MASKİ ne yapar diye sormadan da edemiyorum. Hiçbir sorunu çözmediği gibi, bir de bünyesinde çalışan, yıllardır çalışan ve belli bir ücrete alışmış olan, ücretinin arttırılmasını bekleyen işçilerin ücretlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Bu da orada çalışan işçiler için ciddi bir sıkıntı ve ciddi bir problem oluşturuyor” diye konuştu.

Seminerde Yerel Yönetimler Uzmanı Erkan Karaaslan tarafından katılımcılara yerel yönetimler ve belediye kanunu ve mevzuatları ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız