SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Yükleneceğim, Sen Çık!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:48
A- A+ PAYLAŞ

Altı ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Ataşehir Malatyalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı. Anma etkinliğinde panelin moderatörlüğünü Cumali Ünaldı yaparken, milletvekilleri Veli Ağbaba ile Ömer Faruk Öz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İşadamları Adil Üstündağ ile Tavit Köletavitoğlu ve MİAD Genel Başkanı Yunus Akdaş panelist olarak Aslanoğlu hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Etkinliğe panelist olarak katılan AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri, Ömer Faruk Öz, Aslanoğlu’nun ülke ve Malatya için önemini hatırlatarak, hizmet odaklı siyaset anlayışına vurgu yaptı.

Bu ülkede siyaset yapmamızın asıl amacının ülkeye hizmet olduğunu ifade eden Öz, “Siyaset yaparken, eleştirilerimizi dile getirirken bu ülkeye, bu memlekete zarar verir mi diye düşünmek gerektiğini ifade ederek, yeter ki; bu iktidar gitsin amacıyla ülkenin ekonomik ve siyasi bunalımlara maruz kalmasına hiç birimizin müsaade etmemesi gerekmektedir” dedi.

“Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu ile ayrı siyasi görüşlere ve partilere mensuptuk ama ortak noktamız olan Malatya ve ülkemiz söz konusu olunca bütün farklılıklarımızı bir kenara bıraktık” açıklamasında bulunan Öz, “Farklı ideolojilere ve farklı politik tavırlara sahip olabiliriz. Fakat birbirimizden hoşnut olmasak da birbirimize saygı duyarak yaşamak zorundayız. Çünkü bu ülke hepimizin. Mevlüt Aslanoğlu işte böyle bir insandı. Gönül insanıydı. İdeolojik değil, hizmet endeksli siyaset yapardı.” dedi.

Rahmetli Aslanoğlu ile ilgili anılarında paylaşıldığı etkinlikte Öz,  "Malatya konusunda her zaman birlikte hareket ettik" diyerek şöyle devam etti:

“Her siyasetçinin örnek alması gerekir. Meclis’te 7 yıl, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2 yıl birlikteydik. Komisyona girerken bana ‘Ömer Faruk, şu konuda bakana yükleneceğim, sen biraz dışarı çık’ derdi. Bende öyle yapardım. Komisyonda derdini anlatır. Sonra ben Bakan’a gidip 'Malatya’da zor durumda kalıyoruz, ödenek vermemiz lazım' derdim, o işi hallederdik. Kendisi parlamentoda sevilen bir siyasetçiydi, vefatından sonra parti grubumuzda herkes  ‘Hemşerin çok iyi insandı, başın sağ olsun’ dedi.”

Çözüm sürecine de değinen ve konuşmasında Malatya’nın örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Öz, “Malatya’yı diğer birçok ilden farklı kılan bir özellik var. Malatya milli birlik ve kardeşlik duygularını en ileri seviyede yaşayan bir ilimiz. Bakıldığında Malatya’da her etnik ve dini yapıya mensup vatandaşlarımız yaşamakta ama bu bizim farklılıklarımız kesinlikle bir kavga dövüş sebebi olmamaktadır. Bunlar hepsi bizim zenginliğimiz olarak değerlendirilmektedir. Malatya bu açıdan tam bir huzur ve kardeşlik şehri. Bu bağlamda İnşallah çözüm süreci gerçekleştiğinde doğu ve güneydoğunun tüm illeri aynen Malatya gibi olacak. Bu açıdan Malatya o illerimize bir örnek, ülkemize örnek bir il. Bu açıdan ben Malatya’daki tüm kardeşlerime, hoşgörü anlayışına sahip tüm değerli isimlere teşekkür ediyorum.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız