SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bence 90 Dönüm Yeter de..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı 1 gün gecikmeli ziyaret etti.. Kutan, belediye başkanının "bir cenaze" nedeniyle Rize'ye gittiği için ziyaretin geciktiğini belirtti, ayrıca Malatya izlenimlerini anlattı. Kutan'ın bahsettiği cenaze, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ağabeyinin cenazesiydi.. Belediye Başkanına ise yine Şeker Fabrikası konusu soruldu..

"BİR CENAZE NEDENİYLE RİZE'DEYDİ.."
Recai Kutan partinin bazı üst düzey yöneticileri ile birlikte Malatya’da yaptığı ziyaretin son gününde Belediye Başkanı Cemal Akın’ı da makamında ziyaret etti. Kutan ziyaret sırasındaki konuşmasında, “Biz her geldiğimizde şehremini olarak gördüğümüz Belediye Başkanımızı da öncelikli olarak ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretimiz bu kez geçikmeli oldu. Çünkü belediye başkanımız, bir cenaze dolayısıyla Rize’de bulunuyordu. Değerli belediye başkanımızın vereceği bazı bilgiler vardır, her halde onları istirham edeceğiz.”dedi.

Kutan'ın, "bir cenaze" diye bahsettiği konunun, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ağabeyinin Rize'deki cenaze töreni olduğu belirtildi.

Ziyaret sırasında Akın ise ” Büyük devlet ve siyaset adamı hemşehrimiz Recai Kutan Malatyamızı ve Belediyemizi ziyaretinden fevkalade bahtiyarız. Kendileri her Malatya’ya gelişinde belediyemizi de ziyaret etmektedir. Kendisinin engin tecrübelerinden istifade etme imkanı bulunuyoruz” diye konuştu.

KUTAN'IN DEĞERLENDİRMESİ..

Kutan bir basın mensubunun, Malatya ziyaretine ilişkin değerlendirmesini sorduğunda ise şu yanıtı verdi:

“ Ziyaretlerimizde ağırlıklı olarak vatandaşların ekonomik sıkıntılara ilişkin endişeleri vardı. Endişeleri kayısının dona uğraması nedeniyle 3 ilçede önemli hasar var. Yapılan tespitlerde rekoltenin düşeceği ve 50-60 bin ton olacağı belirtiliyor. Bir bu yönüyle endişeliler. İkinci olarak ta fiyat yönünden.Kayısının fiyatı yıllar arasına baktığınızda tam bir istikrarsızlık gösteriyor, yüksekte olabiliyor, alçakta olabiliyor. Temenni ediyorlar ki masraflarını karşılayacak olsun diye.

Esnafta özellikle son zamanlarda ekonomide meydana gelen dalgalanmalar nedeniyle vatandaş para harcamak yerine paralar bir süre için anlaşılıyor ki yastık altına döndü. Bu itibarla esnaf epeyi sıkıntıda, bunun tespitini yaptık.

Malatya’mız her geçen günü biraz daha büyüyor. Arkadaşlarımızdan bazıları aşağı yukarı 2 yıldır görmemişler. Şu günkü halini görünce diyorlar ki ne kadar büyümüş , hatta güzelleştiğini ifade ediyorlar. Görülüyor ki Malatya artık Büyükşehir statüsüne kavuşma hakkını çoktan elde etmiş durumdadır. Dolayısıyla bu vesileyle çok sayıda dostumuzu görmek, ziyaret etme imkanı doğdu, doğrusu ben memnun olarak Malatya’dan ayrılıyorum.”

"90 DÖNÜM YETER DE.."
Belediye Başkanı Akın'a, basın mensupları arazisinin önemli bir bölümünün belediyeye devri söz konusu olan Şeker Fabrikası ile ilgili konu soruldu.

Akın” Hepimizin müşterek yaşadığı olaylar var. Sümerbank fabrikası alanı neden bütün Malatya’nın hizmetine sunulmadı da, bir kaç kişinin istifadesine sunuldu diye eleştiriler yapıldı.

Biz aynı sıkıntının şeker fabrikası alanında da yaşanmasını istemiyoruz. Başbakanımız geçen yıl geldiğinde talimat vermişti, Malatya Belediyesine verilmesi konusunda. Şeker fabrikası alanının fabrikanın çalışması için gerekli olan arsa ayrıldıktan sonra geri kalan Malatya halkına yani Malatya Belediyesine verilmesi hususunda talimat edilmişti.

Bu seferde yok bu alan dar daha fazla bir alan lazım 400 dönümlük alan lazım gibi arkadaşlar ifade buyuruyorlar. Gerçekten de o fabrikanın çalışması için 90 dönüm alan bence yeter. Ancak biz bunu 180 dönümü çıkardık. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Biz bir kaç kişinin çıkarına hizmet etmesini istemiyoruz, bütün Malatya’nın hizmetinde olmasını istiyoruz bu alanın. Bir kısım arkadaşlar sanıyorum eksik bilgilenmeden dolayı böyle bu şekilde ifade ediyorlar. Ama neticede şeker fabrikası alanı Malatya halkının hizmetine sunulacak." diye konuştu.

Bilindiği gibi, belediye başkanı ilk açıkamasında, Şeker Fabrikası'nın faaliyetini sürdürmesi için 97 dönüm alanın yeterli olduğunu, ancak kendilerinin 180 dönüm alanı fabrikaya bırakıp, kalan yaklaşık 800 dönümü alarak, değerlendireceklerini, Şeker Fabrikası'nın kapanmayacağını, gerekirse kendilerinin işleteceğini söylemişti. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, fabrikanın faaliyetini sürdürmesi için en az 400 dönüm alanın gerektiğinin uzmanlarca kendisine ifade edildiğini söylemiş ve belediye başkanının fabrikayı işletme konusundaki açıklamasıyla ilgili, "Başkan sen kendi işine bak." değerlendirmesini yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız