SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bence Malatya'da da Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:10
A- A+ PAYLAŞ

 Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, 5 ilde daha opera ve bale imkanı planladıklarını söyledi. 

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenecek olan senfonik konserde orkestra şefliği yapmak üzere kente gelen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen, 2 bölümden oluşacak konserin son provasında dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve Ankara Operası Baş Kemancısı Tayfun Bozok ile birlikte görev aldı. Prova sonrası önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gökmen, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’de en genç Opera ve Bale Müdürlüğü olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 75 milyonluk bir nüfusa ve büyük bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Gökmen, “Dünya ölçeğinde eşi emsali görülmemiş bir kültür atılımını gerçekleştirmiş bir ülke. Bugün 6 tane Devlet Senfoni Orkestrası ve 6 tane Devlet Opera ve Balesi, onlarca tiyatrosu, devlet tiyatroları, özel tiyatrolar ve belediye tiyatroları önemli bir potansiyeli barındırıyor. Bunun 75 milyonluk nüfusa yetmediği bütün Anadolu turnelerimizde aşikar bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu bakımdan ben yeni opera ve balelerin kurulmasını son derece elzem görüyorum. Gaziantep Valiliği’nden birkaç gün önce bir yazıyla Devlet Opera ve Balesi’nin Gaziantep'teki kuruluşunun gerçekleşmesini dileyen ve arzu eden beklenti içinde olduklarını bildiren bir mektup aldık. Bunu önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Daha sonra Sivas, Van ve bence Malatya, Trabzon gibi illerimizde çok kapsamlı bir kültür kurumu olan, yalnız opera ve bale adına indirgenemeyecek etkinlikler gerçekleştiren, hem eğitim etkinlikleri, hem senfonik müzik konserleri, hem turneler gerçekleştiren bu kurumun çok önemli bir estetik katkı sağlayacağını şehirlerimize düşünüyorum. Onun için devlet opera ve baleleri kamunun sanatı koruyuculuk şemsiyesi altında destekleyen, ona yol açan, kültürün herkese ulaşmasını sağlayan çabaları ve yaklaşımı sayesinde yeni devlet opera ve balelerinin açılacağını düşünüyorum, hayal ediyorum” şeklinde konuştu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin çok yönlü ve kapsamlı bir hizmet verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Gökmen, “Yalnız Samsun'a değil hem Doğu, hem Batı, hem Karadeniz Bölgesi’ne, hem Doğu Anadolu Bölgesi’ne gerçekleştirdiği turnelerde Samsun Devlet Opera Balesi 4 yılda kuruluşundan beri ülkemizin kültür hayatına çok önemli katkılar yaptı. Bu bakımdan gerçekten gurur duyuyoruz” dedi.

Ünlü piyanist Gülsin Onay’ı Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahnesinde ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade eden Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Rengim Gökmen, “Dünyanın sayılı piyanist sanatçılarından ünlü piyanist Gülsin Onay’a çok güzel bir eşlik çıkardık. Samsunlu sanatseverler unutulmaz bir gece yaşayacaklar” diye konuştu.

Samsun'a gelmekten ve Orkestra Şefi Rengim Gökmen ile aynı sahnede olmaktan mutluluk duyduğunu belirten ünlü piyanist Gülsin Onay ise, “İyi bir konser olacak, bundan dolayı da çok mutluyum. Burada çok farklı bir heyecan var. Bu kurumun da giderek daha da yayılacağını ve birçok turnelerde, konserler ile halka ulaşacağını umuyorum” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız