SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bence Sakınca Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Günlerdir Adıyaman ve Malatya kamuoyu tarafından gündeme getirilen ve iki komşu kenti adeta birbirine küstüren 'Nemrut Dağı'na Adıyaman'dan da, Malatya'dan da Gidilmeli' tartışmalarına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ılımlı yaklaşarak,"Bence Malatya yolunun Adıyaman yolu ile birleştirilmesinde bir sakınca yok, birbirine bağlanan yollar kültürel gelişmeye de önemli katkılar sağlar" dedi.

Nemrut Dağı'na giderken görülmesi gereken bütün tarihi ve turistlik yerlerin Adıyaman güzergahında bulunduğuna dikkat çeken Vali Sodan:"Malatya'nın bu konuda talebi oldu. Onlar Nemrut Dağı yolunun Adıyaman'dan gelen yolla birleştirilmesi talep ettiler. Bu talebin gerçekleşmesinde bence sakınca yok. Malatya ve Adıyaman milletvekilleri konuyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Malatya yolu Adıyaman yolu ile birleşse dahi Nemrut güzergahında bulunan bütün tarihi ve turistlik yerler Adıyaman tarafında kalıyor.Yani Malatya yolunun Adıyaman'dan gelen yol ile birleştirilmesi bizi olumsuz etkilemez" diye konuştu.

Adıyaman'a gelen turist sayısındaki düşüşe de değinen Vali Sodan, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"1990'lı yıllarda Adıyaman en çok turist ağırlayan kentlerin başında gelirdi. Fakat Güneydoğu'daki terör olaylarının izleri Adıyaman'a gelen turist sayısını ciddi anlamda düşürdü. Adıyaman'da çok şükür terör yok ama turistler bölgedeki sıkıntılar nedeniyle bu bölgede tarihi yerleri gezmekten çekiniyorlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız