SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benden Sürekli Para İstedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:47
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, oğlu ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan eski iş ortağı İbrahim Yıldız'ın iddialarına karşı iddialarda bulundu. Söz konusu şirketle ilgisinin kalmadığını, oğlunun ortak olduğunu, oğlu ile Yıldız'ın şirketi iyi yönetemeyip batırdığını, daha sonra da Yıldız'ın kendisinden para talep ettiğini öne süren Fındıklı, bu kişinin kendisine "şirketin zararını sen ödeyeceksin, aksi halde konuyu kamuoyuna taşırım, siyasi kariyerini zedelerim" tehdidinde bulunduğunu iddia etti. Fındıklı, oğlunun yanı sıra İbrahim Yıldız ve oğlunun da diplomalarının sahte olduğunu bu kişinin kendisine ileterek, "İbrahim Yıldız, oğlumun Kıbrıs'ta okurken okulu tamamlayamadığını, bunun için de oğluma, kendisine ve kendi oğluna sahte diploma tanzim ettirip bunu kullandıklarını, TOKİ'nin bir şekilde bilgilendirileceğini söyleyerek bununda şahsımın siyasi kariyerine olumsuz etki edeceğini söyledi."dedi.

Fındıklı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Gazetesinin bugün manşetten verdiği "Sahte Belgeyle Vurgun" başlıklı haber nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesinde fayda görmekteyim.

1.       Ben Elektrik Mühendisi olarak 1980 yılından itibaren milletvekili seçildiğim 2007 yılına kadar ticaretle iştigal etmekteydim.

2.       1993 yılında, İbrahim Yıldız ile Sima İnşaat Ltd. Şti'yi kurdum. Özel sektör ve kamuya birçok taahhüt işini yaptım.

3.       2007 yılında milletvekili seçilince ortağıma, "ben vekil seçildim, şirketi ya tasfiye edelim ya da hisselerimi sana devir edeyim" dedim. O da, "senin oğlun artık 25 yaşında ve mühendis, ona devir et, biz ikimiz beraber yürütelim" dedi. Bunu üzerine ben de hisselerimi oğluma devir ettim.

4.       Oğlum Hasan Tahsin Fındıklı, 1982 doğumlu olup o tarihte 25 yaşında, bugün ise 31 yaşında evli çocuk sahibi ve reşit bir insandır.

5.       Oğluma hisseleri devir ettikten sonra bir daha da şirketin işleri ile ilgilenmedim.

6.       2012 yılında İbrahim Yıldız, bana ulaşarak, "Bazı sıkıntılarımız var, görüşelim "dedi. Görüşmemizde ise, şirketin sıkıntıda olduğunu belirterek, "Siz Vekilsiniz. İsterseniz bizlere bazı konularda yardımcı olabilirsiniz" deyince, bende oğlumun ortaklığının burada bittiğini herkesin yolunu ayırması gerektiğini söyledim.

7.       Bunun üzerine bir süre sonra İbrahim Yıldız, oğlumun Kıbrıs'ta okurken okulu tamamlayamadığını, bunun için de oğluma, kendisine ve kendi oğluna sahte diploma tanzim ettirip bunu kullandıklarını, TOKİ'nin bir şekilde bilgilendirileceğini söyleyerek bununda şahsımın siyasi kariyerine olumsuz etki edeceğini söyledi.

8.       TOKİ, yaptığı inceleme sonucunda oğlumun da ortağı olduğu şirkete;  646 bin TL ceza kesmiş ve tahsil etmiş, Kamu İhale Kurumuna müracaat ederek 2 yıl ihalelerden yasaklama kararı aldırmıştır. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Habere konu olduğu gibi, İbrahim Yıldız ve oğlu ile oğlumun da dâhil olduğu kişiler hakkında kamu davası açılmış, davalar sonuçlanmıştır. Dolayısıyla TOKİ, yasal mevzuat kapsamında yapması gerekeni eksiksiz yapmış, benim siyasi görevim oğluma veya şirketine bir ayrıcalık veya imtiyaz sağlamamıştır.

9.       İbrahim Yıldız oğlumla şirkette münferiden temsile yetkili müdürdü. Şirketi oğlumla beraber iyi idare edemeyip zarar ettirip batırmışlardır. ( Zaten şirket ile ilgilenmiş olsaydım şirketin bu duruma gelmesine müsaade etmezdim.)   Ben İbrahim Yıldız'ın söz konusu talebini kabul etmeyince "şirketin zararını sen ödeyeceksin, aksi halde konuyu kamuoyuna taşırım, siyasi kariyerini zedelerim" diyerek benden sürekli para istedi. Ben de, benim şirketle bir işimin olmadığını, ortaklığımın 2007 yılında bittiğini beyan ederek taleplerini kabul etmedim.

10.   Bu olay, yaklaşık bir yıl önce bitmiş bir konudur. Yeni bir olay değildir. Bir yıl önceki konuyu bugün gibi ortaya getirip manşete taşımak, sorumlu olmadığım bir şirketin ve yöneticilerinin yanlış işlerinin hesabını bana sormak, en azından insafsızlıktır.

11.   Bu şirketin aldığı ihalelerden ve yaptığı işlerden benim hiçbir bilgim ve sorumluğum yoktur.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız