SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bengi'nin Futbol Aşkı.. Önce İnsülin Sonra Futbol

0
Güncellendi - 2017-06-13 17:35:54
Bengi'nin Futbol Aşkı.. Önce İnsülin Sonra Futbol
A- A+ PAYLAŞ

Küçük yaşlarda merak saldığı futbola, üniversiteye hazırlandığı dönemde ara veren 19 yaşındaki Bengi Özgür’ün ne formaya, ne krampona, ne de tozluğa ihtiyacı var, onun tek ihtiyacı insülin pompası.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün formasını giyen 19 yaşındaki Bengi Özgür, futbolcu arkadaşları gibi maça başlayamıyor. İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olmasına karşın antrenmanlarını aksatmayan, çalışmalardaki hırsı ve azmiyle dikkat çeken Özgür’ün futbol oynayabilmesi için krampon, tozluk ve tekmelik yetmiyor. Şeker hastası olan genç kız, maç günü öğünlerini ve kahvaltısını maça göre hazırlıyor. Yedek kulübesinde şekerini ölçen Özgür, duruma göre meyve suyu içiyor daha sonra oyuna giriyor. Kulüp başkanı Doğan Çelebi, hocası Mikail Tuluk, takım arkadaşları ve ailesi Bengi’nin en büyük destekçileri.

“ŞEKERİMİN BELLİ BİR DÜZEYDE OLMASI GEREKİYOR”

Özgür, bir yıl önce şeker hastalığı tanısının konulduğunu ifade ederek, “Maça gelmeden önce sabah kahvaltımı buna göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Gelmeden önce şekerimin de belli bir düzeyde olması için şeker alıyorum, pompa zaten 24 saat bende. Şeker ölçüm cihazım var, kolumda taktığım alet 24 saat şekerimi ölçüyor. Zaten maça girmeden önce bir şeyler yiyorum. Pompayla da şekerimi kontrol ediyorum, ayrıca parmak ölçümü de yapıp öyle maça gidiyorum. Şekerime belli bir düzeyde başlamak zorundayım maça, ona göre ayarlıyorum” dedi.

Şekerini ayarladığında maç içerisinde fazla zorlanmadığını kaydeden genç futbolcu, “Şekerimi ayarlayınca maç içerisinde pek fazla zorlanmıyorum üzerimde cihazlar olunca biraz onların top çarpar, tekme gelir diye biraz çekiniyorum. Bir de arkadaşlarım kadar, iyi değilim. Kondisyonum iyi değil, nefeste falan direk biraz zorlanıyoruz ama idare etmeye çalışıyoruz. Nereye kadar giderse devam etmeye çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Bengi Özgür’ün doktor olan ablası Burcu Özgür, Bengi’nin şeker hastalığı tanısı konulduktan sonra ilk sorusunun ‘spor yapmaya devam edebilecek miyim?’ olduğunu kaydetti.

Özgür, sporun şeker hastalığını yenmesinde önemli bir etkisinin olacağını bildikleri için Bengi’ye destek olduklarını belirterek, “Tabi spor olduğu için hayatına biraz daha şeker ölçümlerine dikkat etmesi, ara öğünlerini daha sık alması gerekiyor. Şeker ölçümlerini, parmaktaki ölçümlerini arttırması gerekiyor” diye konuştu.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, Bengi’nin takıma rol model bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Hem sağlığına dikkat ediyor hem insülini vuruyor hem de beslenmesine dikkat ederek futbola devam ediyor” dedi.

Takımın teknik sorumlusu Mikail Tuluk, Bengi’nin sağlık sorununa rağmen futbol oynamasının takımdaki diğer futbolculara örnek olduğunu belirterek, “Takıma çok büyük bir katkısı var. Sağlık sıkıntısından dolayı inanılmaz bir özveri ile çalışıyor ve öbür çocuklarımıza da örnek oluyor” ifadelerini kullandı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet. Çoban (6 yıl önce)
    Rabbim yardımcın olsun güzel kardeşim inş.büyük sıkıntılar yaşamassın keşke daha az yorucu bir spora merakın olsaymış .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan çelik (6 yıl önce)
    Inşallah sağlıklı huzurlu mutlu başarılı bir hayatın olur kardeşim benim
    0
    0
    Yanıtla