SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beni Başkalarıyla Karıştırmayın!'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya Milletvekili Mehmet Şahin (Fotoğrafta soldaki), düzenlediği basın toplantısında parlamenter olarak yürütmüş oldukları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sarı Kurdela Restaurantta AKP İl Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Mehmet Şahin, Malatya’nın yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle imaj kaybettiğini bu olumsuzlukların silinmesi için seferberlik halinde mücadele edilmesi ve bu seferberlikte siyasilerin, medyanın, üniversitenin, işadamlarının, büroktarların elbirliği etmesi gerektiğini belirtti.

"Ankara'da, vekiliniz olarak nelerle meşgulüz onu aktarmak için bir araya geldik" diyerek sözlerine başlayan Şahin, Türkiye'nin önünün açık olduğunu, ancak partilerine açılan kapatma davası nedeniyle Türkiye'nin sıkıntıya girdiğine dikkat çeken Şahin, "Yabancı bir firma, 1 milyar dolar yatırım için Türkiye'ye geliyordu. Son hadiselerden sonra gelmedi" iddiasında bulundu.

Milletvekili Şahin, Malatya’nın sorunlarının çözümüne yönelik olarak ve yapılması gerekenler için gerek birey olarak kendisinin gerekse genel olarak diğer Milletvekilleriyle birlikte hatta muhalefet milletvekiliyle birlikte Malatya’nın menfaatleri için çalıştıklarını belirterek, “ Ben TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi olmam ve Parlamentolararası İşbirliği Komisyonunda görev yapmam nedeniyle Malatya’ya sık sık gelemiyorum. Gecikmeli olarak sizlerle biraraya geliyorum” dedi.

Çin’e yaptıkları ziyarette bu ülkenin telekominikasyon şirketlerinden birinin yatırım için Çek Cumhuriyeti’ni düşünürken yaptıkları çalışmalarla bu yatırımın Türkiye’ye gelmesi için çaba gösterdiklerini, büyük olasılıkla bunun gerçekleşeceğini belirten Milletvekili Şahin özellikle Avrupa Birliği Fonlarıyla ilgili çalışmalarda bulunduklarını ve projelerin hayata geçirilmesine çalıştıklarını ifade ederek, “ Bugün Türkiye AB’ın ülkemize tahsis ettiği fonlardan sadece yüzde 30’unu kullanmakta. Biz gerekli projelerin hayata geçiremeyince bu paralar başka ülkelere gidiyor. Bugün ülkemiz enerjide dışa bağımlı olması nedeniyle alternatif enerji kaynaklarını hayata geçirmemiz gerekiyor. Alternatif enerji kaynakları için ABD’den bir firma 1 Milyar Dolarlık enerji yatırımı düşünürken son dönemlerde yaşanan krizler nedeniyle gelmekten vazgeçtiler.

Malatya açısından da AB fonları kullanılarak madencilik alanıyla ilgili 100 kişiye istihdam sağlayabilecek bir projeyi hayata geçirme çalışmalarını yürütüyoruz. Burada yapılacak yatırım için kalifiye elamana ihtiyaç olacaktır. Bugün hemen hemen tüm ülke dünyada 1 Trilyon Dolar küresel sermayenin peşindedir. Bu sermayenin kendi ülkelerine yatırım amaçlı gelmesine çalışıyor. Milletvekili olarak ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımız yurtdışı ziyaretlerine boşuna gitmiyoruz. Belki Malatya’ya olmada Türkiye’ye bir şeyler getiriyoruz” dedi.

Şahin, Malatya’nın göç alan bir il olması nedeniyle ekonomik sıkıntılarda yaşadığını bir sosyal market projesi düşündüklerini ve bununda Ramazan ayında hayata geçirip ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak istediklerini de belirtti.

Malatya’nın en önemli gelir kaynağını oluşturan kayısı için kendisinin Milletvekili seçildikten sonra TBMM’de bir önerge verdiğini belirten Milletvekili Şahin, “ Amacımız kayısıyı dünyaya daha iyi tanıtmak. Bugün 200 Milyon dolar olarak ifade edilen geliri neden biz 1 Milyar Dolara çıkarmayalım” dedi.

Şahin konuşmasının sonunda toplumsal ve ulusal fayda olmayan işe girişmeyeceğini de belirtti.

SORULAR VE YANITLAR..
Milletvekili Şahin’in konuşmasından sonra gazeteci ve basın mensuplarının sorularına geçildi.

Bir basın mensubunun“ Milletvekillerimiz veya bazı gruplar tarafından yatırım yapma iddiası ile yurtdışından birçok grubun Malatya'ya getirildiğini, bu grupların da görüşmeler yapıp gittiğini fakat bugüne kadar da bir sonuç alınamadığı için de başta iş adamı örgütleri olmak üzere değişik kesimlerden eleştirilerin olduğu yolundaki" sorusuna milletvekili Şahin, “Kesinlikle, başkası ile beni karıştırmayın. Benim getirdiğim veya önayak olduğum gruplar ciddi gruplardır ve yatırım amaçlı gelenlerdir. Başka grupları bilmem ama kesinlikle popülist düşüncelerle hareket etmiyorum” diye yanıtladı.

"Nazımız geçtiği bazı STK’lar dediniz, Bu bir ayrımcılık olmuyor mu?” ve “Ekonomik sıkıntılar dediniz, siz milletvekilisiniz, Sizin göreviniz toplumun tüm kesimlerini ekonomik anlamda refaha kavuşturmak değil mi?” sorularına da Şahin “ Ben 70 milyonu aynı gözle görüyorum. Bir milletvekili olarak bu benim görevim. O kelimeyi de o anlamda söylemedim. Bazı STK’lar bizim çağrımıza hiç olumlu yanıt vermiyorlar o anlamda söyledim.” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun“ Amerika’da ödül almanızla ilgili basında yer alan haberler ve eleştiriler konusunda ne diyorsunuz?” sorusunu ise “ Basın mensuplarını çok severim ve de değer veririm. Yerel basın çok önemli. Ama tam manasıyla basın ahlak yasasına uymayan yazılar yazılıyor. En azından açıp bir sorsalardı. Yani yazılanlar basın ahlak yasasına sığmıyor” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız