SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beni Çok Şaşırtıyor!'

A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Apricobama adı verilen reklam kampanyasını eleştirenlere cevap verdi : ‘’ Güzel kardeşim senin elini tutan mı var ? Sen de başka bir yöntemle kayısıyı tanıt’’. Daşöz, Obama’lı reklam ve gün kurusu kayısıya “Apricobama” adı verilmesi, kartlar gönderilmesine ilişkin kampanyaya “Çok mu abarttık ne?” başlıklı haberinde eleştirel yaklaşım getiren malatyahaber.com’a ve yayıncılarından İsmet Yalvaç'a da eleştirilerde bulundu.

 

TV Malatya’da katıldığı, aynı zamanda Malatya Gazeteciler Derneği başkanı ünvanı da olan Orhan Çekin’in sunduğu bir programda yaklaşık 2 saat boyunca ABD Başkanı Barack Obama’lı reklam kampanyasına yönelik eleştirileri cevaplayan Vali Halil İbrahim Daşöz, amaçlarının Malatya’ya kayısı propagandası yapmak ya da ABD Başkanı Obama’yı sempatik göstermek olmadığını ifade ederek, ‘’Bizim amacımız ulusal ve uluslar arası medyada Malatya ve kayısının haber konusu yapılmasına vesile olmak ve bu yolla Malatya’nın tanıtılmasını sağlamaktır’’ dedi.

 

Yapılan eleştirilere bir anlam veremediğini belirten Vali Daşöz, kampanyanın 91 Bin Dev Öğrenci konsepti çerçevesinde Malatyalı öğrenciler tarafından yürütüldüğüne dikkat çekerek, ‘’Bu çocukların olağanüstü gayreti, emeği ve heyecanı bu eleştirileri hak etmiyor. Malatya’yı ben de dahil bu çocuklardan daha iyi temsil eden kimse yok’’ şeklinde konuştu. Obama fotoğrafı kullanılması ve günkurusu kayısıya ‘Apricobama’ lakabının takılmasının ‘Amerika Muhipliği’’ olarak değerlendirilmesinin kendisini çok üzdüğünü söyleyen Daşöz, ‘’ ’Bir internet haber sitesi kampanyayı Amerika muhipliği ile ilişkilendiriyor. Böyle bir şeyi nasıl düşünürsünüz? Şimdi Gandi’nin, Buda’nın kayısı ile ilgili güzel bir sözü olsa ve biz de onu bir reklam kampanyasında kullansak Buda muhibbi mi oluyoruz? Amerikan başkanı sağlık açısından kötü olan bir şeyi tavsiye eder mi dünyaya ? Malatya’nın zeki çocukları Obama’nın o sözlerini bir fırsat olarak gördü ve değerlendirdi, hepsi bu‘’ dedi.

 

Sözkonusu haber sitesinde yer alan eleştirilerden dolayı öğrencilerin de çok üzüldüğüne dikkat çeken Vali Daşöz, öğrencilerin kendisini arayarak internet sitesine tepkilerini bildirmek istediklerini vurgulayarak, ‘’Nasıl diye sordum. Siteyi bombardımana tutacağız dediler. Dedim ki, hayır, o arkadaşlar Malatya’yı çok seven arkadaşlar. İnanıyorum ki, ileride yanlış yaptıklarını anlayacaklar. ‘’ diye konuştu.

 

Başkan Adayı Arkadaş Beni Çok Şaşırtıyor

 MHP’nin 29 Mart seçimlerindeki Malatya Belediye Başkan Adayı Cumali Ünaldı’nın kampanyaya ilişkin eleştirilerine de cevap veren Vali H. İbrahim Daşöz, ‘’Bu arkadaşımız kampanyadan utandım demiş. Utanacak ne var bunda. Kayısının, Malatya’nın tanıtılması için ABD Başkanı Obama’nın popülerliğinden yararlanmak neden utanılacak bir şey olsun’’ dedi. Ünaldı’yı isim vermeden eleştiren Vali Daşöz, ‘’Bu arkadaşımız çok iyi yetişmiş, vizyonu olan, dünyayı bilen bir arkadaş. Devlette bir yere gelmiş. Kayısıdan elde edilen katma değerin yükseltilmesine yönelik konuşuyor. Çok güzel. Ama kardeşim konuşmakla olmuyor sadece. Yapacaksınız da.  Yani güzel kardeşim senin elini tutan mı var ? Sen de başka bir yöntemle kayısıyı tanıt’’ diye konuştu.

 

Hayrettin Abacı Olayına Gönderme

 Vali Daşöz, isim vermeden Ünaldı’yı eleştirmeye devam ederek, ‘’Yüz yüze çok güzel konuşuyor. Çok güzel görüş alış verişi yapıyoruz. Ama bazen bu arkadaşın konuşmalarını duyunca çok şaşırıyorum. Aslında ben bu arkadaşla şu vilayette kovulma olayına dair yazdığı yazı için konuşacaktım ama seçim sürecinde bunu gündeme getirmek istemedim. Yani insan insaf eder. Böyle bir yazı yazıyorsanız bir de beni arayın, olayı bir de bizden dinleyin sonra yazın. Ben yazısının yayınlanmasından sonra kendisini telefonla aradım, şu anda müsait değilim, sizi sonra arayayım dedi ama aramadı. Çok üzüldüm tabii. Olayın kamuoyuna yanlış yansıtılması bizi üzdü, haksızlık yapıldı yani’’ şeklindeki sözleri ile araştırmacı –yazar Hayrettin Abacı’nın vilayet binasında ‘’kovulduğu’’ yolundaki haberler üzerine Cumali Ünaldı’nın yazdığı yazıya verdiği tepkiyi gündeme taşıdı.

 

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Malatya’ya Davet Edecek

 ABD tarım Bakanının Malatya’ya gelebileceğini de açıklayan Vali Daşöz Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konuda girişimde bulunacağını da kaydetti. Vali Daşöz, Hürriyet’te çok ucuz bir tarife ile Obama’lı reklam yayınladıklarını, yurt içi ve yurt dışında çok olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı ve Sezen Cumhur Önal’ın kendisini arayarak bu konsept ile bir şarkı bestelemek istediğini açıkladı.

 

Ödül Almayanlar Aldık Diyor Biz Aldığımız Ödülleri Açıklamıyoruz

 Vali Daşöz 91 Bin Dev Öğrenci Projesi ile çok önemli işler başardıklarını, bu başarının temelinde Malatyalı çocuklar olduğunu söyledi ve bu proje ile çok sayıda ödül aldıklarını belirtti. Daşöz, ‘’Biz bu ödülleri kamuoyu ile paylaşma gereğini bile hissetmiyoruz. Çünkü bu zaten bizim görevimiz. Malatya halkına karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Ödül almayanlar aldık diyor, biz gerçekte aldığımız ödülleri açıklama gereği duymuyoruz’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız