SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beni de Aradılar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:33:40
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, engellilerin adının kullanılarak vatandaşlardan  para  istendiğini öne sürdü ve bu durumlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Koyun yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Son günlerde ilimizde yüzlerce vatandaşımız cep telefonundan aranarak “engellilere yararına bir tiyatro oyunumuz var, adresinizi verirseniz gönüllü satıcılarımız biletinizi adresinize getirecek 50 TL sı karşılığında size verecektir, bu gelirle engellilere tekerlekli sandalye, protez gibi araç gereç alarak yardımcı olunacaktır” gibi sözlerle karşılaştıklarına dair duyumlar almaktayız. Ki en son aldığımız duyumlardaki telefon olayını şahsım 01 Mayıs 2013 tarihinde yaşamış ve bu sayede de olayın doğruluğunu öğrenmiş bulunmaktayım.

Şahsımı 0850 480 83.. nolu hatlardan arayan kişi ile 5 Haziran 2013 tarihinde Sabancı Kültür Merkezinde Engelsiz Yaşam Tiyatrosu olarak oyun oynayacaklarını ve bileti 50 TL ücret karşılığında adresime göndereceğini söylemiş, kendilerine 50 TL sının amatör bir tiyatro için çok olduğunu söyleyince “tamamı engelli oyunculardan oluşan, valilikten ve emniyetten izinli bir tiyatro ekibimiz var. Elde edilen gelir ile engellilere protez, tekerlekli sandalye vb gibi araç gereç alınacaktır” gibi sözlerle tamamen duygu sömürüsü yapmaya çalışmıştır. 

Geçmiş yıllarda da ilimizde bu ve buna benzer olaylar tiyatrocular tarafından yaşanmıştır. En son derneğimizin ve şahsımın adını kullanarak bilet satıp rant elde eden bir tiyatro gurubunu savcılığa şikayet edip yargılanarak ceza almaları sağlanmıştır. 

 Ticari amaçla kurulmuş bir tiyatro grubunun daha fazla gelir elde etmek amacıyla engellilerin adını kullanarak duygu sömürüsü yapması başta derneğimiz olmak üzere tüm engellilere zarar vermekte ve rencide etmektedir. Halkımızın iyi niyetli duygularını engellilerin adını kullanarak sömüren ve haksız kazanç sağlayan adı geçen tiyatro grubuna halkımızın gerekli duyarlılığı göstererek ders vereceğine inanıyoruz. 

Bu ve buna benzer olaylarla elde edilen gelirler engelliler yararına değil de şahsi çıkar sağlamak amacıyla kullanıldığından başta tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerimiz olmak üzere halkımızın bu tür olaylarla karşılaştıklarında daha duyarlı olmalarını, daha dikkatli ve bilinçli davranmalarını belirtiyor ve bu tür olaylarla karşılaştıklarında ise hiç vakit kaybetmeden yetkili merciler ile derneğimizi haberdar etmelerini istiyor ve diyoruz ki, kim olursa olsun engellide olsa yaptığı ticari işlerde engellilerin adını kullanarak kişisel çıkar elde etme hakkını kendinde göremez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız