SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beni Karşılarında Bulurlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, taksi durağını ve pazarcı esnafını ziyaret ederek, burada sohbet edip, sorun ve talepleri dinledi. 

Taksi durağını ziyarette konuşan Keskin, “Sıkıntılar mutlaka olacak, kalabalık bir ailesiniz, küçük bira aile değilsiniz. Siz gezici ve kamu hizmeti gören bir ailesiniz. Gelen yetkililer görevini yapacaktır, ama yanlış bir şey yaptıklarında siz yanlışla cevap vermeyerek durumu bize bildireceksiniz. O zaman beni karşılarında bulurlar. Ahilik kültüründen gelen esnaf bir kere saygıyı kaybetmeyecek ki, sevgiyi bulabilsin. Taksici esnafı sabahları arabasını kapısını Bismillah ile açar, akşamda şükrederek evine gider. Ben sizden Ahilik kültürüne uymanızı istiyorum. “Ben taksiciyim, ben şuyum” tavrı geçti. Giyiminizle, kuşamınızla insanlara davranışınızla, asla ve asla havalı kurna çalmadan, müşteri istemeden müzik çalmadan, arabada sigara kullanmadan işinizi yapacaksınız. Şoför esnafından kesinlikle araç kullanırken sigara kullanmamalarını istiyorum. Ahilik kültürüne uyarak mesleğinizi sürdüreceksiniz” diye konuştu.

Keskin, taksicilerden trafik kurallarına kesinlikle uymalarını ve hız limitlerini aşmamalarını isteyerek, “Trafikte saygılı olacaksınız, eğer saygıyı kaybederseniz, her şeyi kaybedersiniz. Trafik kurallarına uyacaksınız, ağzınızda kesinlikle araç kullanırken sigara olmayacak. Hızınızı çok iyi kontrol edeceksiniz” şeklinde uyarılarda bulundu.

Keskin daha sonra Pazarcı esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Keskin, pazarcı esnafının belediye ile ilgili sıkıntı ve taleplerini de Belediye başkanı Ahmet Çakır’a ulaştırarak çözüm bulacaklarını ifade etti. Keskin, pazarcı esnafına, “Sorunlarınızı, sıkıntılarını her zaman bize bildirebilirsiniz. Siz sadece tezgahınızı açın, ekmeğinizi kazanın. Sorunlarınızı çözmek bizim boynumuzun borcu. Sizden sadece vatandaşlarımıza temiz, taze ve hijyenik ürünler satmanızı istiyorum. Siz Ahilik kurallarına uyun, yaşadığınız sorun olduğu zamanda biz gereken tüm girişimlerde bulunuruz, hakkınızı kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız