SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beni Kaymakama Götür'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da evi yikilan yasli kadin gormek istedigi kaymakam ile ilginc bir sekilde tanisti.

Malatya'nin Hekimhan ilce Kaymakami Ramazan Fani, ilceye bagli Yukari Saz koyune giderken yola cikan 85 yasindaki Zuhre Kilic adli yasli kadina nereye gittigini sorunca "Oglum Kaymakam gelecekmis beni Kaymakama gotur" cevabini alindi. Kaymakam Fani, "haydi ana buyur, seni Kaymakama gotureyim" diyerek yasli kadini aracina aldi. Boylece yasli kadin Kaymakamla gorusmeye Kaymakamin makam araciyla gitti.

Hekimhan 1. Ceviz ve Kultur Festivali'nde Halkoyunlari Yarismasi'nda birinci olan Yukari Sazlica koyu Halk oyunlari ekibini kutlamak icin Yukari Saz koyune giden Hekimhan Kaymakam Ramazan Fani, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Baskan Vekili ve Festival Komitesi uyesi Kemal Deniz'le birlikte araciyla Yukari Sazlica koyune giderken koye yaklasik 1 kilometre kala yola cikan 85 yasindaki Zohre Kirac'a nereye gittigini sordu.

Yasli Kadin Zohre Kirac "Oglum Koyumuze Kaymakam gelecekmis, benim damim basima cokecek. Yardim isteyecegim, beni Kaymakama gotur" dedi. Gazetecilerin "Kaymakami taniyor musun" sorusuna "Yok, kurban, ben ne tanirim" diyen yasli kadin Kaymakamin aracinin on koltuguna bindirilerek Yukari Sazlica koyune goturuldu.

Yolda sikintisini anlatan yasli kadin arka koltukta oturan kisinin Hekimhan ilce Kaymakami Ramazan Fani oldugundan habersiz olarak Sazlica koyune goturuldu.

Yukari Sazlica koylulerine konusan Kaymakam Ramazan Fani yasli kadinin da salona gelmesini isteyerek, "Bak beni sormussun, biraz once bir arabaya binmissin. Hayirdir, Kaymakamdan, bizden bir sey mi istiyorsun?" seklinde soru yoneltti. Yasli kadinda "Damim (Evim) yere cokuyor on soyleyecektim" dedi. Bunun uzerine Kaymakam, "Arabada konustuklarin kimlerdi?" diye sordu? Bunun uzerine yasli kadin "Tanimiyorum, unutuyorum" dedi. Bunu uzerine ayni aracta bulunan Gazeteciler Cemiyeti Baskan vekili Kemal Deniz, "Senin bindigin araba kaymakamin arabasiydi. Senin ile konusan diger kiside kaymakam beydi. Sen derdini arabada anlattin" diyerek konustugu kisini kaymakam oldugunu gosterdi.

Yasli kadin kaymakaminda evladi yerinde oldugunu soyleyerek, yasadigi soku gulerek atlatti.
Kaymakam Fani, yasli kadina her turlu destegin verilecegini ve evinin onarilacagini soyledi.

Bu arada, Kaymakam Ramazan Fani, koyluler tarafindan halay cekilerek yolcu edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız