SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beni Koyunlar Götürdü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:47
A- A+ PAYLAŞ

3 gündür yaylada karda mahsur kalan 100 koyun, 12 saatlik çalışmayla kurtarıldı. 

Hekimhan ilçesi Delihasanyurdu köyünde oturan Şeyh Hamit Gültekin, hayvanlarıyla yayladan köyüne dönmeye çalışırken, yolunu kaybedince 100 koyunuyla birlikte bir ahıra sığındı. Sabah tek başına köye ulaşarak yardım isteyen çobanın imdadına yetişen İl Özel İdaresi ekipleri, 12 saat süren çalışma sonucu hayvanları kurtardı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, yaylada mahsur kalan çobanın yardım talebi üzerine gece yola çıkan ekiplerin, sabaha karşı ulaştığı çoban ve koyunlarını kurtardığını belirtti. Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için ekiplerin gün boyu çalıştığını bildiren Kaya, 14 ayrı noktada 24 karla mücadele ekibinin aralıksız çalıştıklarını ifade etti.

Çoban Hamit Gültekin ise, "Bu sene saman fiyatları çok yüksekti. Bu nedenle yaklaşık 45 gün önce Darende ilçesi Irmaklı köyü yakınında bulunan yaylalara koyunlarımı otlatmak için gittim. Koyunlarımı otlatırken bir avcıya hava durumunu sordum. O da cep telefonunu çıkarıp internete girerek Cumartesiden itibaren kar yağışı olacağını söyledi. Ben sabah kalkıp koyunlarla köyüme doğru yola çıktım. 35 kilometre yolu 3 günde aldım. Köyüme 2 kilometre kala çok şiddetli kar yağışı ve fırtına başladı. Koyunlar birbirine sokuldu gitmediler. Bu arada 15-20 koyun sürüden ayrılarak gidişimin ters istikametine doğru kaçmaya başladılar. Ne yaptımsa onları da durduramadım, ben de koyunların arkasına düşüp gittim. Daha sonra anladım ki 2 kilometre yol almışım, başka bir köyün yaylasındaki ağıllara varmışız. Bu köyden 20 koyun almıştım. Koyunlar bu bölgeyi bildikleri için beni bu ağıllara getirdiler. Kar kalınlığı 1 metre olmuştu. O gece ağıllarda koyunlarla kaldım. Sabah kalktığımda tipi vardı. 4 kilometrelik yolu 6 saatte alarak köye vardım. Köylü çok şaşırdı. Yayladan çıkarken kimsenin haberi yoktu. Telefonum olmadığı için kimseye haber veremedim. Köylü koyunları ağıllardan kurtarmaya gitmek istedi fakat tipi müsaade etmedi. 3 gün hayvanlar yoldaydı, 3 gündür de ağılda mahsur kaldılar. Hayvanlar açlıktan kapıları ve direkleri kemirmişler" şeklinde konuştu. 

Köylülerle birlikte mahsur kalan sürüyü kurtarmaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını aktaran Gültekin, bunun üzerine kaymakamlıktan yardım istediklerini, İl Özel İdaresi ekiplerinin 12 saatlik çalışma sonucu koyunlarını kurtardığını kaydetti.

Üç gün boyunca ahırda mahsur kalan koyunlarını köyden götürdüğü samanla beslediğini söyleyen Gültekin, hayvanların susuzluktan telef olmak üzereyken kurtarılmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız