SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beni Lisedeki Hocam Keşfetti"

0
Güncellendi - 2016-06-28 00:41:39
A- A+ PAYLAŞ

Kadınlar futbolunun frikik ustası oyuncusu Burcu Çakır, “Bana ‘kadınlar futboldan anlamaz’ diyenleri maça çağırdım. Sahada gerekeni en iyi şekilde gördüler” dedi.

Mutluluk, hüzün, sevinç, coşku, hayal kırıklıkları, gözyaşı ve daha bir sürü duyguyu bir arada yaşatan futbolun çok sevilmesinin de birden çok nedeni var. Dünyanın en çok takip ettiği spor branşı olan ve ilgiyle takip edilen futbola kadın ayağı değdiğinden beri daha da renklendiği ise göz ardı edilemez bir gerçek.

Küçük yaşta bebeklerle oynamak yerine futbol topunu kucaklarına alan bayanlar, bugün çim sahada hünerlerini sergiliyor. Ofsaydı da biliyorlar, frikiğin nasıl kullanılacağını da. Gol pası, duvar pasları, faul atışları, kornerin nasıl kullanılacağı artık kadınlardan da soruluyor. ‘Kadınlar futboldan anlamaz’ görüşünü yerini ‘ne güzel oynuyorlar, helal olsun’ görüşüne bırakmaya başladı.

Kadın futbolu bir anlamda zihinleri değiştirdi. Futbola renk getiren pembe kramponlar, hem seyirci toplamaya başladı hem de alkış almaya.

“BURCU OLSA KESİN KAZANIRDIK”

O’nu izleyenler hem büyük keyif alıyor hem de duruşu ve kişiliğiyle kendisine hayran bırakıyor. Frikiklerin ustası olarak anılan Burcu Çakır’ın hikayesi, birçok bayan futbolunun olduğu gibi küçük yaşlarda başlamış. Ağabeylerinin top oynamak için aralarına almadığı Çakır, bugün erkekler tarafından ‘hadi halı saha yapalım’ denilecek düzeye gelmiş. Mahalle maçlarında erkeklerin arasında kendisine yer bulamayan Çakır, bugün ‘Burcu olsaydı bu maçı kazanırdık’ cümlelerine dönüşmüş.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün 26 numaralı formasını taşıyan Eskişehirli orta saha oyuncusu Burcu Çakır için futbol büyük bir tutku. Küçük yaşlarda eline aldığı futbol topunun bir zaman sonra ayağına çok yakışacağını belki kendisi de bilemezdi. Ama bugün herkes topun onun ayağına çok yakıştığını ifade ediyor.

Ferdi Durdu: Futbola nasıl başladın?

Burcu Çakır: Küçüklüğümden beri hayatımda futbol vardı. İlk başta aralarına almasalar da daha sonra ağabeylerimle oynadım. Sonra lisedeki hocam sayesinde futbolu profesyonel olarak oynamaya başladım. Ortaokulda 3 yıl voleybol oynadım ama futbol kadar zevk almadım. Lisede futbola tam anlamıyla eğildim. 2009’da tam manasıyla başladım futbola ve 2010 yılında milli takıma çağrılmamla futbol artık vazgeçilmezim oldu. Yani sağ olsun beni lisedeki hocam keşfetti. Onun sayesinde bugün futbol oynuyorum.

Ferdi Durdu: Futboldaki hedefin ne? Burcu Çakır’ı nerelerde göreceğiz?

Burcu Çakır: Geçmiş dönemlerde milli takıma çağrılmıştım. Şimdi de çağrılmak isterim ama yaştan dolayı sanırım bu şansım yok. Şimdi en büyük amacım iyi bir futbolcu olmak ve ileride nasip olursa antrenörlük yapmak.

Ferdi Durdu: Mahalle arasında top oynadın mı?

Burcu Çakır: Tabi ki de. Mahalle arasında top oynamanın zevkini ne verebilirdi. Taştan yaptığımız kaleler, 10’da devre 20’de biten maçlar… Sabah başlar akşam anca biterdi. Çoğu zaman akşam yemek saati geçerdi ve annelerimizin seslenmesiyle maçta haliyle tamamlanırdı.

Ferdi Durdu: Senin ayrı bir özelliğin var, o da frikiklerin. Nasıl başladı bu frikik olayı?

Burcu Çakır: Aslında kendiliğinden başladı diyebilirim. Ama en önemli faktör yine lisedeki hocam oldu. Hem lisedeki hem de kulüpteki hocalarım frikik için beni özel çalıştırıyorlardı. Şut için bayağı çalıştık. Özel çalışmaların karşılığını aldım ve şuan frikikleri en iyi şekilde kullanıyorum.

Ferdi Durdu: Bir uğurun var mı?

Burcu Çakır: Herkesin maça çıkmadan önce bir uğuru vardır. Benim en büyük uğurum dua. Her maça kesinlikle dua ederek çıkarım.

Ferdi Durdu: Ağabeylerinle futbol oynadığını söyledin. Kolaylıkla aralarına alırlar mıydı seni?

Burcu Çakır: Hayır almazlardı. Erkek arkadaşlarımla futbol oynardım. Daha sonradan aralarına almaya başladılar.

Ferdi Durdu: Tek kelimeyle özetlemen gerekirse futbolu neden oynuyorsun?

Burcu Çakır: Sevdiğim için

Ferdi Durdu: Sana da ‘kadınlar futboldan anlamaz’ dediler mi?

Burcu Çakır: Her bayan futbolunun kaderi sanırım, tabi söylendi. Ama bana o lafı söyleyenleri maça çağırdım, zaten gerekeni de en iyi şekilde gördüler.

Ferdi Durdu: Futbol devam edecek mi?

Burcu Çakır: Futbol devam edecek. Üniversitede BESYO’da eğitim görüyorum. Futbol benim her şeyim ve gittiği yere kadar gidecek.

Ferdi Durdu: Futbol biter antrenörlük başlar mı?

Burcu Çakır: Ever. İlerideki en büyük hedefim antrenör olmak. Futbolu bırakırsam Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nde bırakırım daha sonrada antrenörlük serüvenim başlar.

Ferdi Durdu: Bayanlara futbolu önerir misin?

Burcu Çakır: Şiddetle öneriyorum.

Ferdi Durdu: Bir lakabın var mı?

Burcu Çakır: Aslında bir lakabım yoktu ama seninle yaptığımız röportajdan sonra bana Sosa diyorlar.

Ferdi Durdu: En çok hangi maça üzüldün ya da ağladın mı?

Burcu Çakır: Play-Off maçını kaybettiğimizde çok ağladım.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • berk (7 yıl önce)
    hocanın ismini verip onore etseydiniz bari
    0
    0
    Yanıtla