SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beni Öldürmeyin Sizi Altına Boğarım'

A- A+ PAYLAŞ
 
Libya'nın Sirte kentinde muhalifler tarafından linç edilerek öldürülen Albay Muammer Kaddafi'nin yurtdışındaki hesaplarına 200 milyar dolar aktardığı iddia edildi.
 
Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, sadece ABD bankalarında Kaddafi rejimine ait 37 milyar dolar bulunuyordu. ABD, rejim karşıtı hareketlerlerin ardından 37 milyar dolar, Fransa, İtalya, İngiltere ve Almanya da 30 milyar dolarlık hesapları dondurmuştu. Şimdiye kadar tüm dünyadaki hesaplarında 100 milyar doları olduğu sanılan Kaddafi rejiminin nakit para, altın rezervi ve yatırımlarının 200 milyar dolar olduğunun ortaya çıkması şaşkınlık yarattı.
 
AİLESİ ALABİLİR
Kaddafi'nin iktidarı döneminde bir yandan ABD ve Avrupa ülkelerindeki hesaplarına para aktardığı bir yandan da Ortadoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yatırım yaptığı ve buraya Libya Merkez Bankası, Libya Yatırım Ajansı, Libya Afrika Yatırım Portföyü hesaplarından nakit gönderdiği ileri sürüldü. Ailenin geri kalan fertlerinin bu hesaplara giriş yapabileceği belirtiliyor.
 
BİZE YALVARDI
Albay Kaddafi'nin kendisini yakalayan Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı askerlere hayatını bağışlamaları karşılığında para ve altın teklif ettiği iddia edildi. İtalyan Corriere Della Sera gazetesine konuşan Hammad Mufti Ali isimli isyancı, Kaddafi'nin ölüme giderken dua etmek yerine kendileriyle pazarlık yaptığını ileri sürdü. Mufti Ali, büyük bir korku içinde olan Kaddafi'nin, 'Beni öldürmeyin. Size altın ve para dahil her şeyi veririm. Çocuklarınız okula gider' dediğini ileri sürdü.
 
İnfaz ve Linç Yeni Yönetimi Lekeledi
 
İNGİLTERE Savunma Bakanı Philip Hammond, Kaddafi'nin Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı askerler tarafından linç edilerek öldürülmesinin, demokrasi vaadiyle yola çıkan yeni yönetimin ve liderlerinin şöhretine leke düşürdüğünü söyledi. BM, Uluslararası Af Örgütü, Rusya ve ABD'nin ardından İngiltere adına Hammond infazla ilgili soruşturma istedi. Misrata'daki soğuk hava deposunda tutulan Kaddafi'ye yapılan otopsinin ardından devrik liderin ölüm sebebinin aldığı kurşun yarası olduğu bildirildi. Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, Kaddafi'nin ölümüne neden olan kurşunun, hangi tarafın silahından çıktığının bilinmediğini belirtti. Cibril kanalizasyon tünelinden yaralı çıkartılan Kaddafi'nin Sahra Hastanesi'ne götürülmek üzere kamyona bindirildiğinde kendi korumaları ile devrimciler arasındaki çapraz ateş esnasında kafasına kurşun isabet ettiğini kaydetti. Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil de, Kaddafi'nin cenazesinin kimsenin bilmeyeceği bir yere gömüleceğini bildirdi ancak tarih vermedi. Abdülcelil, Kaddafi'nin cenazesiyle ilgili olarak Libya Müftüsü Şeyh Sadık El Giryani'nin görüşünün alındığını belirterek, Giryani'nin Kaddafi'nin cenazesinin gizli bir yere gömülmesi tavsiyesinde bulunduğunu söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız