SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beni Tanıyan Bilir.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, İşkur bünyesinde yürütülen geçici proje kapsamında İnönü Üniversitesi’nde çalışan bir grup işçi ile bir araya geldi. 

Yalçın'ın bu buluşmasına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Bağımsız Aday Dr. Ali Yalçın, “ sözleşmeli personel” kavramının niteliği ve bu kapsamda çalışanların sıkıntılarına değindi.

Bu memlekette sadece asgari ücretlilerin değil, her birimde alnının teriyle çalışan, emekçilerin, işçilerin bir sahibi olmadığını ısrarla dile getiren Yalçın, yıllardır kurumlarda sözleşmeli statüde çalıştırılan ve kadroya alınmayan emektarların sesi, yüreği olmaya talip olduğunu bir kez daha dillendirdi. 

Yalçın; her şeye para bulunur, birilerinin 7 sülalesini işe almaya gelince para bulunur ama sıra sözleşmelilere gelince her ne hikmetse orada işler durur. O yüzden bu vekillerin, sizlerin hak ve hukukunu korumada çok isteksiz kaldığını yıllarca gördük. Söz konusu bu milletin emektarı olunca onların asla parmak kaldırmadıklarını; kadroya alınmanız hususunda zerre kadar kılını kıpırdatmayanların kendi çıkarları, gelecekleri, kendi maaşlarındaki artış için ne kadar yırtındıklarını hepimiz ekranlardan izliyoruz. O yüzden gücümüzün ortaya çıkması gerekiyor. Yani bizim haklarımızı alabilmemiz için temsilcilerimizin olması gerekiyor. 

TEK MEZİYETLERİ; “EL KALDIR, EL İNDİR”

Malatya’da sözleşmeli personel olarak çalışanların kadroya geçmeleri için gerekli çabayı göstereceğinin sözünü veren Yalçın “Ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Malatya’da beni tanıyan, beni bilen bilir. Nasıl ki Malatya’da Devlet Hastanesi’nin kalması için mücadele verdiysem sizler için de mücadele edeceğim. Sizlerin kadroya geçmeniz, ülke ekonomisini asla zarara uğratmayacaktır.  Malatyalı halkın harekete geçmesiyle bunu sağlayacağız. Bir kere karşı duralım, haklarımızı, görüşlerimizi sandığa yansıtalım ve buradan güçlü çıkalım her şeyin değişeceğini göreceksiniz. Aksi takdirde meclise gönderip “el kaldır, el indir” den ibaret olanlardan hiçbir şey beklemeyin” dedi.

 SİZ, GÜCE DÖNÜŞECEKSİNİZ!

Yalçın; Net söylüyorum siz güce dönüşeceksiniz! Sizin en doğal hakkınızı talep etmenizden, bunun için baskı yapmanızdan daha doğru, daha güzel, daha erdemli ne olabilir ki? Bugün geçekten mücadele etme günü, biz bunu başaracağız. Bakanlık, başbakanlık bazında baskı yapacak bir güce ihtiyacımız var. Bu beraberliğe ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Geliniz hep beraber tek yumruk olalım, kol kola girelim ve sandıkta bu sonucu değiştirelim. Yani biz de karşılığı olmayan, bizim için kılını kıpırdatmayacak olan bugüne kadar elli tane vaatte bulunup hiçbirini yerine getirmeyenlerden kurtulalım.  "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız