SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim Babam da Esnaftı"

0
Güncellendi - 2017-08-16 18:47:52
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Kaban, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti

Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarına iadeyi ziyarette bulundu.

Kaban, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, oda başkanları tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya’daki esnaf ve sanatkarlar odalarının toplamda 20 bin aktif olmak üzere pasif üyelerle birlikte 30 bin üyesinin bulunduğunu anlatarak; “Biz her zaman devletimizin, milletimizin, bayrağımızın yanında olduk. Bugünde devletimizin ve milletimizin yanındayız, yarın da yanındayız, ilelebet de yanında olacağız” dedi.

Vali Kaban’ın halkın yanında ve kapısını halka açmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Keskin; “Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak her zaman yanınızda olacağız. Esnaf ve sanatkarın olmadığı memlekette sokaklar karanlık olur, kimsesiz olur. Esnaf ve sanatkar kimsesizlerin kimsesidir” diye konuştu.

Vali Kaban ise, “Devletin hep yanında olacağız’ dediniz. Aslında hep yanında oldunuz. Bugüne kadar yaptığınız bundan sonrakinin bir güvencesi hakikaten. Sadece cumhuriyetimiz döneminde değil, bundan önceki dönemlerde de hep devlet ile birlikte oldunuz. Bu anlamda tarihin kaydettiği olumsuz bir örnek yoktur. Hakikaten bunu zaman zaman tekrarlama ihtiyacı duyuyoruz; vatanın olabilmesi de, milletin bir arada olabilmesi de devletin varlığından kaim. Bu anlamda da devleti ayakta tutacağız ki, milletimiz, vatanımız, bayrağımız inmesin. Siz yanı zamanda vatanın, milletin ve bayrağında yanındasınız. Bunu bir esnaf ve sanatkar çocuğu olarak söylüyorum. Çünkü benimde babam esnaftı. Neler çekildiğini de bilirim, sıkıntıları. O sıkıntıların çözümü için değişik dönemlerde  mücadeleler verilmiştir. Belli aşamalar kaydedilmiştir. Son dönemde ciddi bir aşama kat edildi. Daha iyiye gidilmesi lazım.  Zira esnaf ve sanatkarın olmadığı bir toplum hakikaten karanlık içinde kalır.” dedi.

Vali Kaban, bir süre esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları ile görüştü.

Vali Kaban daha sonra Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ziyarette ESKKK Başkanı Ali Evren yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Malatya’da yılın ilk 7 ayında 355 kişiye 29 milyon TL kredi verildiğini, 2016 yılı ile birlikte 48 milyon TL kredi sağlandığını söyledi.

Evren, 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkârların 29 Eylül 2017’ye kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacaklarına dair yeni bir uygulamanın başlatıldığını da belirterek, Malatya ESKKK’ da  235 kişinin 1 milyon 900 bin TL takibe düşen borcu bulunduğunu ve esnafların bu uygulamadan yararlanmaya başladığını belirtti.

VALİ KABAN’DAN MALATYA TSO ZİYARET

Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza’ya da  iadeyi ziyarette bulundu.

Kaban, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette TSO Başkanı Erkoç, Vali Kaban’a Malatya’nın sanayisi ve ticareti hakkında bilgiler verdi.

Vali Kaban’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erkoç, “Ortak Akılla Malatya’yı ekonomik, sanayi ve sosyal altyapı olarak belli bir noktada taşımak başta sizin ve hepimizin bir görevidir. Kayısı Malatya ekonomisinin can damarı. Gelir dağılımını dengeleyen, yaklaşık 50 bin aileyi ilgilendiren dünya markası bir ürünümüz. Oda olarak kayısının Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescil belgesini aldık.  Esas olan bundan sonra kayısımızın fiyatını daha yukarılara nasıl taşıyabiliriz. Bu noktada hem üreticilere hem de bizlere ciddi görevler düşüyor. Malatya son yıllarda sanayileşen bir kent. 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri’nde şuan da 275 işletmemiz ve 22 bin istihdam söz konusu. Cazibe Merkezleri Program kapsamında ilimize yatırım yapmak isteyen 332 yatırımcı başvuru gerçekleştirdi. Bu başvurularda 43 bin istihdam, 10 milyar TL yatırım planlanmaktadır. İnşallah Malatya kısa süre içerisinde sanayi altyapısını da güçlü şekilde ortaya koyarak ciddi bir istihdam ve üretim potansiyeli yakalayacak. Malatya altyapı olarak buna müsait bir şehir. 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri alanından daha büyük bir alanı 3. Organize Sanayi Bölgesi alanı olarak oluşturduk. Burada birinci etapta ihalesi tamamlandı ve 66 adet parsel dağıtımı gerçekleştirildi. İkinci etapta 88 adet parsel üretildi ve inşallah gelecek ay ihalesi yapılacak” dedi.

Malatya’nın istikrarlı ve huzurlu bir şehir olduğunu belirten Erkoç, “Malatya son yıllarda sanayileşen, istikrarlı, huzurlu ve her zaman devletinin ve milletinin yanında olan bir kent. Sizlerin de öncülüğünde biz Malatya’yı daha ileri noktalara nasıl taşırız. Bunu da sizlerle istişare içerisinde ortak akılla Malatya’nın sorunlarını kurum olarak dile getirmeye devam edeceğiz. Malatya’nın gelişimi için elbirliği ve gönül birliği çalışma gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Vali Ali Kaban da konuşmasında, “Her şehrin ve her bölgenin kendine özgü onunla tanımlandığı bir ürünü var. Malatya tek başına kayısı değildir, ama kayısı Malatya önemli bir fırsattır. Kayısı ile ilgili birlikte belli destekleri alarak çalışma başlatacağız. Birlikte yapacağız, tek boyutlu bir durum değil. İçerisinde üretim kısmı var, aracılık kısmı var, yurtdışına satışı var ve işin içerisinde tüketicinin memnuniyeti var. Bu çok taraflılık içerisinde menfaatimizi en yükseğe çıkarmak adına olabilecek en mantıklı çözümleri bulmamız ve buna uygun sistematik kurmamız gereken bir ürün. Şuan önemli bir bakanlığın başında çok değerli bir bakanımız var bu fırsatı değerlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Vali Kaban, Malatya’nın tarih boyunca birlikte yaşamanın merkezi olduğunu ifade ederek, “Malatya hakikaten tarihi boyunca da barış içerisinde birlikte yaşamanın önemli bir merkezi olmuştur. Bunun devamının sağlanabilmesi demek bir şekilde ekonomik altyapıları kuvvetli kılmakla mümkün. Bu anlamda yapılmış olan sanayi ile ilgili hususlar da büyük önem taşıyor. Güzel bir çalışma olarak başlamış, Cazibe Merkezleri ile devam ediyor ve sanayi sitelerinin dışarı taşınması sistematiği ile devam ettirirsek, Malatya’nın önü açık gözüküyor. Bu anlamda katkıların dolayı Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli başkanı ve üyelerine teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız