SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Benim de Bir Ağacım Var'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Kaymakamlığı, ilçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ‘Benim de bir ağacım var’ kampanyası dahilinde fidan dikim töreni yapıldı.

Törene ilçe kaymakamı Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mahalle ve köy muhtarları, daire müdürleri ile öğretmen v e öğrenciler katılarak, ilk fidanlar Bahçelievler Mahallesi Atatürk ilköğretim okulu bahçesine dikildi.

İlçe Kaymakamı Abdulkadir Demir törende yaptığı konuşmada, “Nefes alınabilir bir dünya inşa etmeliyiz. Ağaç sadece bir odun ve kağıt hammaddesi deposu olarak değil, dünyamızın akciğeri olarak ön plana çıkmaktadır .Benim keseceğim ağaçtan bir şey olmaz diyerek ağaçları katletme yerine yine benim dikeceğim ağaçtan bir şey olmaz demeyelim. İlçemizde 'Benimde bir ağacım var' kampanyası kararlaştırılmıştır. Kampanya çerçevesinde Battalgazi ilçemizde bahçeleri müsait olan her ev,okul,cami ve sağlık ocaklarımıza ağaç dikme kampanyası başlattık kampanyada aynı zamanda ağaç dikme sevgisinin genç nesillerimize kazandırılması da amaçlanmıştır.

Hazırlanan projede 4000’i çam, 1000 adedi de sedir olmak üzere 5000 fidan, İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüzden tahsisi sağlanmıştır. Battalgazi de 5 hektar ağaçlandırma seferberliği başlatmış bulunmaktayız “ dedi.

Yapılan konuşmanın ardından törene katılanlar tarafından bölgeye fidanlar dikildi.

CUMA GÜNÜ DE..
Öte yandan Malatya Kamu Ağaçlandırma Kurulu, Cuma günü Yaygın Göleti civarındaki ağaçlandırma sahasında fidan dikileceğini bildirdi.

Kurulun kararına ilişkin şu açıklama yapıldı:

"İlimiz Kamu Ağaçlandırma Kurulu, Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri çerçevesinde yapılacak fidan dikim töreni için toplanmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Fidan dikim töreni 28.03.2008 Cuma günü saat: 14.30' da Yaygın Belediyesi, Yaygın Göleti mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahasında yapılacaktır. Hava şartları uygun olmadığı takdirde 04.04.2008 Cuma günü aynı yerde yapılacaktır."

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız