SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Benim Dilim Çatallıdır'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, rektörlerin müteahhitlikten kurtarılması gerektiğini söyledi.

Türk gençliğine örnek modeller yetiştirilmesinin şart olduğunu belirten Parlak, "Ben bu topraklara bağlılığımı hep söylerim. Benim dilim de çatallıdır. Bana bir şey sorulduğunda çatır çatır söylerim. Çünkü, benim kimseyle bir hesabım yok. Ben suçlu değilim. "Vatanseverim" diyorum. Bu ulus, vatan ve topraklar bizim. Dört yıllık görev sürecimde sizlerin yüzlerini kızartacak hiç bir şey yapmadım. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. İktidar ile bir takım sürtüşmeler oldu. Anne-babalar çocuklarını büyük bir huzur ile bizlere gönderdiler. Görevi de bitirdik, bundan sonra ulusum için ne gerekirse emirlerine amadeyiz. Son nefesimize kadar laik demokratik Cumhuriyet için çalışacağız. Göreve başlayıp, bitirinceye kadar büyük toplantılarda sözlerimi hep "Tek Ulus, Tek Yürek, Tek Bayrak" ile bitirdim. Allah Türkiye'ye aydınlık günler nasip etsin. Türk kadını çok enteresan bir yapıya sahip. Türk kadını daha namuslu. İstanbul Üniversitesi'nin 650 milyon TL yıllık bütçesi vardı. Benim görevde olduğum dönemde kadınlar hep paradan sorumluydu. Bugün Türk gençlerinin örnek alabileceği modeller yetiştirmemiz lazım. Her insan doğuştan namuslu olmalı. Bugün artık namuslu olmak bir özellik oldu. Gençlere örnek bir model oluşturursak, çözüm de bulunur" dedi.

Parlak, dört yıllık görev süresinde müteahhit görmediğini kaydederek, "Ben bir şey öğrendim ki, yalnız kendimden sorumluyum. Burada önemli olan yüreğinizi ortaya koyduğunuzda etik dışı olaylar olmuyor. Ben dört yıllık görev sürecimde bir tane müteahhit görmedim. Yüce Türk ulusunu yönetenlere bağırıyorum, "Rektörleri Müteahhitlikten Kurtarın." Bizim işimiz toplumun değişik katmanlarına kapılarımızı açıp, akademisyen yetiştirmek ama hiç kimsenin umurunda değil. Bir insan günde 3 bin imza atar mı? Üniversitede bir dekan var ve hastaneyi o yönetiyor, böyle bir sistem kalmadı. Bu işlerin uzmanları var. Türkiye'nin zamanla bunları aşması gerekiyor. Onun için herkes işini yapacak. Siyaseti üniversitelerden, yargıdan soyutlayacaksınız. Ben kimseye oturduğu sandalyeyi politika amaçlı kullandırmam dedim. Hatta bir köşe yazarını da mahkum ettirdim. Şimdi 100 Bin TL'de tazminat alacağım. Çünkü, annem ve eşimin yaptırdığı okulun yanına anaokulu yaptıracağım, benim de param yok buradan karşılayacağım. Bu ülke bizim ve bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Tek yol bu ülkeyi nereye taşıyacağımız. Dünyada Türkiye'den başka İslam'ı en güzel yaşayan bir ülke var mı? yok. Bir takım değerlerimize sahip çıkalım" diye konuştu.

Son olarak Malatya'nın yaz aylarında su problemi ile uğraşacağına dikkat çeken Parlak, "Malatya'da bu yaz susuzluktan kırılacaksınız. Ben iki gündür Malatya'dayım ve bunu gördüm. Çat barajında su var mı? Yok. Pınarbaşı'nın debisi düştü. Peki ne olacak? Ben İstanbul'da yaşıyorum ama Malatya ile ilgili her şeyi duyuyorum. Bir B planı yok mudur?" dedi.

MHP'Yİ ZİYARET..
Prof. Dr. Mesut Parlak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Teşkilatı’nı da ziyaret etti.

Parlak, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, "Biz Türkiye'miz, Bayrağımız ve Malatya'mız için varız" dedi.
Bu ulus için hiçbir şeyi düşünmeden yola çıktıklarını kaydeden Parlak, "Geçmiş dönemlerde İstanbul ile Malatya'nın bağını koparmadan hizmetlerde bulunduk. Malatya'yı ben Umre olarak kabul ediyorum. Malatya çok büyük bir kent. O potansiyeli harekete geçirmek lazım" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Cumali Ünaldı ise, Mesut Parlak'ın Malatya'nın büyük bir kasaba olması ile ilgili eleştirileri göz önüne alacaklarını belirterek, "Malatya'yı çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. İstanbul ile yarışan ve Avrupa'daki yenilikleri takip eden bir Malatya oluşturmaya çalışacağız. Ne yazık ki, Malatya bazı şeylerde sizin Rektörlük dönemizde bundan yararlanılmadı" diye konuştu.

MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem de, Malatya'nın ender yetiştirdiği, Malatya sevdalısı Mesut Parlak'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Malatya Cumhurbaşkanımız Turgut Özal döneminde iyi bir hizmet alamadı. Ellerinde fırsat olmasına rağmen Malatya faydalanamadı. Biz inşallah bundan sonraki dönemde sizlerden çok büyük faydalar elde etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız