SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Benim Eşim Hoyratça Harcar!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ihtiyaç sahibi kadınlara mikro kredi verilerek, kendi işlerini kurup geçimlerinin temininin sağlanacağı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerine bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, 2008 yılı için 200 bin YTL ödenek ayırarak yoksul kadınların kendi işlerinin kurulmasının sağlanacağını söyledi. Balık verme yerine balık tutmayı öğretmeye çalışacaklarını aktaran Ali Kazgan,"Böylece kadınlar hem geçimlerini temin edecekler, hem de toplumda daha fazla yer alacaklar"şeklinde konuştu.

Üretime ve gelire katkısı olan projelere kredi vereceklerini söyleyen Kazgan, talepleri karşılayacaklarını kaydetti.

İl Genel Meclisi üyesi Hamit Kiraz, nasıl para kazanıldığının bilinmesi açısından bu projenin önemli olduğunu belirterek, "Mesela benim eşim, parayı hoyratça harcıyor. Kendisi kazansa, zorluğunu bilir ve ona göre tutumlu harcar"dedi.

Ruhi Polat isimli meclis üyesi de, mikro kredi miktarının az olduğunu, arttırılması gerektiğini teklif etti.

Bu arada, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterligi ve belediyelerin ortaklığı ile kurulan Battalgeazi İlçesi'ndeki Mobilya ve Orman Ürünleri A.Ş (MORMAŞ) Fabrikası'nın yıllardır zarar etmesine rağmen birkaç yıldır kar ettiğini, geçen yılki karının 250 bin YTL olduğunu ifade ederek, "30 civarında işçi ekmek yiyor ve şirket kar eder hale geldi. Okullara sıra tahta gibi ihtiyaçların yanı sıra, evlerdeki mobilya ve mutfak dolabı gibi ürünler de burada yapılıyor"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız