SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim Görevim İktidarı Eleştirmek, Yanlış Olanı Söylemek"

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davada, mahkeme heyeti her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Güvenlik gerekçesiyle Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanıklar Kışanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme heyeti iddia makamının talebini dinledi. Duruşma savcısı, bir önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarladı.

Heyet daha sonra sanıklara söz verdi. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, adil bir yargılanma yapılmadığını iddia ederek, “Tutuklandığımda DBP Eş Genel Başkanıydım. Benim görevim iktidarı eleştirmek, yanlış olanı söylemek. Muhalefet bu şekilde baskı altına alınıyor” dedi.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise savunmasında şunları söyledi:

“Yaptıklarımız yargılamaya konu olacak şeyler değil. Ben siyaset yaptım. Hakkımdaki suçlama sayısını bilmiyorum. Bu kadar çok iddia var ama bu kadar kapsamlı suçlama konusuna yeteri kadar hazırlanamadan karşınıza çıktım. Şu davada kendini anlatmak için aklımda kalanlar dışında elimde bir şey yok.”

Sanıkları dinleyen ve sonrasında sanık avukatlarının taleplerini alan mahkeme, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davada, duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Kışanak'ın silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yıl, Tuncel'in ise silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıl cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı ayrıca her iki sanık için “iki defa zincirleme silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 26 yıl 8'er ay hapis cezası istemişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız