SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayalim Üniversitemizde Bin Profesör Olmasıdır"

0
Güncellendi - 2017-12-22 03:58:13
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bu yıl içinde Hemşirelik Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesini üniversiteye kazandırdıklarını söyleyerek “2017 yılı içinde en önemli katkımız bu iki fakülteyi şehrimize kazandırmak oldu” dedi. 47 bin 111 öğrencisiyle Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan İnönü Üniversitesi’nin her geçen gün daha da büyüdüğünü kaydeden Rektör Kızılay, “Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda benim de hayalim üniversitemizde bin profesör olmasıdır” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kale Göl Otel’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile bazı dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

İnönü Üniversitesi’nin tarihçesi hakkında kısa bilgi vererek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 1975 yılında kurulan üniversitenin 2018’de 43. Yılına gireceğini belirterek “2017 yılında da önemli faaliyetler yaptığımıza da inanıyorum. Şu anda İnönü üniversitenin öğrenci sayısı 47 bini aşmış durumda. 2016 yılında 14 fakültemiz vardı, 2017 yılında üniversitemize 2 yeni fakülte ekleyerek böylece fakülte sayısını 16 ya yükseltmiş olduk. 2017-2021 arası stratejik planımızı güncelledik. Malatya’mızın 13 ilçesi var, bunların 8 inde bizim okulumuz var bu ilçelerimizde büyük bir kontenjan boşluğu oluştu tercihler çok azaldı öğrencilerimiz gençlerimiz ilçeleri daha az tercih eder hale geldi bundan dolayı ilçelerimize çok özen göstermek gerekiyor” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu Spor Bilimlerini Fakültesi’ne dönüştürdüklerini, bunun dışında Hemşirelik Fakültesini kurduklarını ifade eden Kızılay, “2017 yılı içinde en önemli katkımız bu iki fakülteyi şehrimize kazandırmak oldu” diye konuştu.

“Hayalim 2023’de bin profesör”

İnönü Üniversitesinin hali hazırda 600 civarında akademik kadrosunun bulunduğunu, bunun 244’ünün profesör düzeyinde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kızılay, “2 bin 64 idari personelimiz var. Bunların hepsini toplarsak 6 bine yakın akademik ve idari personelimiz var.  47 bin öğrencimiz 6 bin personelimizle birlikte 53 bin eder. Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda benim de hayalim 2023’te üniversitemizde bin profesör olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Bütçemiz 400 milyon TL”

İnönü Üniversitesi’nin bütçesinin 400 milyona yaklaştığını kaydeden Kızılay, kısmı bir artış olduğunu ifade etti. Görevi devraldıklarında hastanenin ciddi bir borç yükü içinde olduğunu, 144 milyon borcun 15 milyon TL’sini ödediklerini söyledi. Kızılay, Suriyeli hastaların tedavisi dolayısıyla 19 milyon TL alacaklarının bulunduğunu kaydetti.

“Üniversiteler binasıyla değil bilimi ile övünmeli”

OSB’de yapılacak Meslek Yüksekokulu ve Onkoloji hastanesiyle ilgili bilgiler de veren Ahmet Kızılay, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizim siyasi bir tavrımız olmadığı için sizlerle sürekli bir araya gelip ‘Şuranın temelini attık, şurayı şöyle yaptık’ demeyi ben çok uygun bulmuyorum. Tarzım olarak da uygun bulmuyorum.   Zaman zaman sizinle projeleri yerinde görmek isterim ama çok sık bir araya gelip inşaatları konuşmamızı da gerekli görmüyorum.

Üniversite, bilimiyle, insan kaynaklarıyla, kütüphanesi, hizmetleri ile övünür.  Binalarıyla övülmez. Binalar zaten milletimizin kaynağından oluşturulan bütçelerle yapılan hizmetler. Ama gerek Rektör olarak ben gerekse bütün arkadaşlarım üniversitemizdeki büyük projeler üzerinde aylarca çalışıyoruz. 2017 yılında çok yoğun, geç vakitlere kadar süren bir tempoyla çalıştık.”

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    Sayın Kızılay, Adalet ve Hukuk öğrencilerine biraz daha sahip çıkın. 1000 profesör yerine sadece sırtını size ve iktidara dayayan, çok iş yapmadan gününü tamamlayan onlarca öğretim görevlisi var bölümlerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • HOCAAKA (6 yıl önce)
    Üniversite personeli nihayet huzur buldu. Allah rızası için biraz da objektif bakın. Yıllardan sonra insancıl, bilimsel ve parayı önemsemeyen bir rektörümüz oldu. Dışarıdaki insanlar lütfen eleştirip durmayın. Biz rektörümüzden son derece razıyız Allah da razı olsun. Bazı yöneticiler ciddi sıkıntı ama inşallah hoca onlarla da ilgilenecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (6 yıl önce)HOCAAKA isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru bir avuç mutlu azınlık huzur içinde. Hastaneye git herkesin huzur içinde olmadıklarını görürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet solcu halkci bir rektör gitti yerine AKP ci rektör geldi dimı :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (6 yıl önce)
    Sayın Kızılay, 1. Üniversite Türkiye Üniversiteleri arasında 29. sıraya yükseldi demişsiniz. Dikkatinizi çekmek isterim: Henüz 2017 bitmedi ve bu yıla ait sıralama açıklanmadı. 2016 sıralamasında 29. sırada. 2016 nın da büyük kısmında SİZ REKTÖR DEĞİLDİNİZ. Bu durumu kendi başarınız olarak reklam etmeyin. En azından geçmişe de burun ucu da olsa teşekkür edin. 2. Seçimlerden önce bilimsel çalışmaları teşvik edeceğinizi herkesin minimum 2 kez kongre/sempozyumlara gideceğini beyan etmiştiniz. İlk yaptığınız kongre desteklerini kaldırmak oldu. Böylelikle teşvikte ilk adımı attınız. Muhteşem fikirleri olan ekibinizle BAP' a kullanışsız yeni bir sistem adepte ettiniz. Bir başka üniversitenin sistemini satın aldınız. Yani kolaylaştıracağınıza işleri içinden çıkılmaz hale getirdiniz. Bu da bilimsel teşvikte ikinci adımınız idi. Böyle giderse 29' u değil 59' u bile görmek hayal olacak. 3. Dikkat edilirse realiteden ziyade sürekli mavi boncuk dağıtıyorsunuz. Üniversitede gerek alt yapı, gerek üst yapı, gerek öğretim elemanlarının memnuniyeti açısından işler iyi gitmiyor çünkü yönetemiyorsunuz! 4. Üniversite hiç zaman sizinki kadar politikaya girmemişti. Siz bir kamu kurumu yöneticisisiniz. Siyasete tamamen kapalı olmanız gerekirken yönetiminiz ile birlikte direk politikanın içindesiniz. 5. TÖTM ile ilgili şikayetler giderek artıyor ki bu durum bir dahaki döneme en yukarıda önünüze duvar gibi çıkacaktır. 6. Cemil Çelik' te fakülte sayısını artırdı da ne oldu? Üniversite ileri mi gitti? Öğrenci sayısını 2 ye katladı, öğretim elemanı sayısını ikiye katladı. Sonuç? 16 değil 56 fakülte olsa nafile. 1000 profesör nereden çıktı bu da anlaşılmış değil. Dedim ya reel şeylerden bahsedin.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (6 yıl önce)
    galiba dağ fare doğurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (6 yıl önce)
    Her şey bir şekilde düzelir. Ama önce liyakat. Üiversitenin atağa geçmesini sadece rektörden beklemek ne kadar yanlış. Danışmanlar, yardımcılar, daire başkanları ne iş yapıyor çok merak ediyorum. Hangisi ne zaman rektörün önüne bir proje koymuş acaba? Hangisi bir gün kendi çıkarını göz ardı ederek personelini düşünmüş? Her şey yapmacık, her şey numara. Hocanın son senesi geldiğinde de başlarlar konuşmaya "al işte bu rektörde bir şey yapamadı". Siz elinizi taşın altına koydunuz da rektör mü bir şey yapmadı? Siz görev ve sorumluluklarınızı yaptınız da rektör mü engel oldu? Hocam çok ciddi bir hata yaptı. Yönetime geldiğinde tüm daire başkanlarını görevden alacaktı ve kendisine akademik ve idari danışmanlar seçecekti Üretken olmayan danışmanları ve yardımcılarını da anında görevden alacak, yerlerine yenilerini atayacaktı. Çok mu geç? Bence değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • objektif (6 yıl önce)
    sayın rektörüm bu profesör sayısını artırarak bilim yapmak yerine kahvede oyun oynayanların sayısını çoğalttığınızın farkındamısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Sayın rektör öncelikle kaliteyi artırın. Süleyman Demirel üniversitesi bile 60 bini geçmiş durumda, hem de çok başarılı. Kalite ile birlikte sayı artar. Üniversite sanki eski günlerini arıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (6 yıl önce)
    HUKUK FAKÜLTESİNE HOCA GETİRMEKLE BAŞLAYIN ÖNCELİKLE HİÇ ÖNEM VERMİYORSUNUZ HUKUK FAKÜLTESİNE !
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail Hakkı Köktürk (6 yıl önce)
    nicelik değil sayın hocam nitelik lütfen. nitelikli 100 prof, 1000 prof'a bedeldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tugrul (6 yıl önce)
    Ahmet Kızılay İletişim Fakültesinde eğitim sistemi berbat halde İletişim fakültesinin bir amfisi bile yok hiçbir şey hazır degilken Niye Cocuklarimiz Hukuk Fakültesinden Boşuna yapılmış bir imkansizligin olduğu fakülteye taşındı. Ve İletişim Fakültesinde 1 sınıfta 60 kişi ders işliyormus dalga mı geciyorsunuz siz Ezberci eğitim anlayışı zaten yaygın İnönü de o belli. Fakat keşke şu Üniversite de külliyeye yapacağınız masraf yerine Büyük bir avm yapsaydiniz üniversiteye. Ve İletişim Fakültesi gayet berbat halde öğrencilerinide pek beğenmiyorum. Hadi Selametle
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar belhan (6 yıl önce)
    Ne güzel krallar gibi yaşayın bir soruya bile cevap vermezler hiç biri odslarında yok asistanlara bırakip nerde oldukları belli değil isterse 20000 tane olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    Üreten ve atıl durumda olmayan profesörler istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    İyide bu Prof lar nerde hiç göremedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Sayın rektör öncelikle üniversitenizde adaleti sağlayın. Özel öğrenci kabulünde senatonuzun nasıl usulsüzlükler yaptığına bizzat şahit oldum. Aynı şartlarda başvuru yapan 2 öğrencinin birisi kabul edildi diğer başvurular reddedildi(hukuk fakultesi). Basına şirin gözükmekle olmaz yönetim işi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (6 yıl önce)
    Sayın hocam bin prof.diyosun.peki mevcut ların çoğu nun yan gelip yattığını ve hiçbir faaliyet te bulunmadığı nı herhalde biliyosunuzdur.özellikle gündemden düşmüş birkaç fakültenin prof.ları.isim vermeden bir tanesini diyeyim.Adam hasbelkader prof.olmuş bişekilde.Bu zat şuanda aylardır üniversite ye uğramıyo.peki nerdemi? Orduzuda sabah 10 kahveye giriyo gece saat 10 a kadar haftanın hergünü böyle.fakültesinde dersi de yok.Haa hakkını yemeyelim cuma günleri cuma dan 1 saat önce üniversite ye geliyor sözde cuma kılıyor.aslında kendini elaleme gösteriyor ben burdaym diye.namazdan hemen sonra doğru orduzuya kahveye çünkü okey ekibi bekliyor.taaa öteki cumaya kadar yok piyasada. ne soran var ne arayan. Ama aybaşında herkesten önce gidip atm den 8 bin tl.çekiyor.bu prof.Sayın Rektör üm bu zat bu haliyle orda korunuyor.Bu üniversite ye değil bin on bin prof. Olsa ne yazar. Önce kaliteli insan lazım. saygılarımla.üniversite personeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadas, 1. sen akademisyen misin? Bahsettigin kisinin hasbelkader prof. oldugunu nereden biliyorsun? 2. Bahsettigin hocanın saat sabah 10 dan aksam 10 a kadar kahvede okey oynadigini nereden biliyorsun? Demek sen de sabah 10 da onunla giriyorsun kahveye aksam 10 da birlikte cikiyorsunuz.. 3. Bahsettigin hocayla herhalde universiteye gelip namazı birlikte kiliyorsunuz, ondan biliyorsun adamin nerede ne yaptigini? kardesim camur at izi kalsın olmaz madem bu kadar hocaya kinlendin ismini de yaz suraya bilinsin kimsin..Bahsettigin hoca bakarsa habere seni bulur yüz yüze konuşursunuz... .sayi degil kalitesi onemli hocaların...ama su da onemli..malatya da sehir anlamında gerileme var..dolayisiyla adam malatyali degilse malatya da niye calissin? kızlı erkekli taşıma yapildigi icin, planlı bir sekilde çarpık yerleşme yapildigi icin mi, ulasimin istanbuldan beter olduğu icin mi??? yoksa komsunun komsuya camur attıgı, çekemediği, kiskandigi bir yerde yasamak icin mi?????
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurtlu. (6 yıl önce)Murat Bey isimli kullanıcı yorumuna
    murat bey o bahsedilen prof.kendini çok iyi biliyor ve herkes de o zat ı biliyor.bunu ben demiyorum bir üniversite biliyor o zatı.haa O zat ta benim yazdığımıda çoook iyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardesim ben ne seni tanirim ne o prof.u....ancak insanları bu sekilde zan altında bırakman hos degil..varsa şikayetin git adamla konus, üniversite yonetimine dilekçe ver, bimer'e yaz kanıtlarınla vs..boyle baska isimlerle millete sallamayalım lütfen..madem bu kadar bağrın yanik yaz ismini de bilinsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (6 yıl önce)Murat Bey isimli kullanıcı yorumuna
    Hem sizi bu kadar neden ilgilendriyoki.O yani siz benim kim olduğumu biliyosunuz.tüm üniversite de biliyor.burda gerçeklerin görülmesi önemli.zaten herkes hakkında bayaa iyi şeyler biliyoor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardesim, ben o hoca olsam burada seninle niye dialoga gireyim, senin iddiana gore zaten seni biliyormuş o adam, ben o olsam o zaman seni cagirir agzinin payini verirdim yuzyuze..universite personeliyim diye yazmissin zaten....Ozetle kıskanmamak lazım..sen üniversite personelisin, 3-4 bin tl alıyorsun, adam koskoca professor, senin amirin 8 bin tl alıyomuş..Senin buradaki yazma amacin kesinlikle adami kıskanman. Hayirlisi ne diyelim..
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurtlu (6 yıl önce)Murat Bey isimli kullanıcı yorumuna
    siz neden bahsediyosunuz.ama o tiplere acımak dahi günah.haa maddi yöndende o zatı satın alırım.tm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    2023 ' e 5 yıl var ve şuan ki profesör sayısı 244 ise nasıl 2023 de 1000 profesör olacak ? Ayrıca üniversitedeki öğrenci sayısı ile değil kalite ve bilim ile övünülür . Tıp haricinde hangi fakültenin ismi duyulmuştur hiçbiri üniversite şuan da meslek edindirme kursu görevi görüyor heralde hayırlısı ...
    0
    0
    Yanıtla
  • urfalı (6 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    kaç tane bilimsel yayın takip ettin de diğer fakülteleri göremedin.
    0
    0
    Yanıtla