SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim İçin Bir Onur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Almanya’da çeşitli etkinliklere katılarak Malatyalılar ile buluştu. Ağbaba Almanya temaslarında ilk olarak Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Frankfurt Alevi Kültür Merkezi tarafından organize edilen “Kürt Sorunu, Alevi Sorunu ve Yeni Anayasa” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Ağbaba, ayrıca Almanya Arguvanlılar Kültür  Derneği 11. Kuruluş Yıldönümü Dayanışma Gecesi ile Avrupa Hekimhanlılar Derneği tarafından organize edilen 7. Hekimhanlılar Gecesi’ne katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün de konuşmacı olduğu panele yaklaşık 700 kişi katıldı.

“ANTİDEMOKRATİK ÜLKEYE DEMOKRASİ GELMEZ”

Panelde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Anayasalar en sade haliyle belirli bir sınır içerisinde yaşayan halk ile o sınırlar içerisinde egemenliğini sürdüren devlet arasında yapılan anlaşmadır. Dolayısıyla bu anlaşma metninin belirli sınırlar içerisinde yaşayan bütün insanların, etnik grupların, inanç gruplarının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılar durumda olması gerekir. Bu da katılımcı ve özgürlükçü bir Anayasa ile mümkün olabilir. Türkiye’de yaşanan özgürlük ve demokrasi sorununu sadece Anayasa ile açıklamak mümkün değildir. Anayasa da her türlü sorunun çözümü olarak görülmemelidir. Demokratik Anayasa ve yasalar ancak ve ancak demokratik zihniyetin olduğu bir ortamda oluşur ve uygulanır. Dünyanın en demokratik Anayasasını ve yasalarını getirseniz de anti-demokratik bir ülkeye demokrasi getiremez. Bu açıdan demokrasiyi hem toplumsal hem de devlet bağlamında bir zihniyet meselesi olarak ele almamız gerekiyor” dedi.

Ağbaba, “Ülkemizde süre gelen Kürt ve Alevi meselesini de bu toplum ve devlet zihniyetinin siyasal meyveleri olarak düşünebiliriz. Baskıcı ve tek tipçi devlet aklı ile birleşen toplumun gerici unsurları bu iki meseleyi karmaşıklaştırmıştır. Sadece Kürt ve Alevi meselesi değil; ülkemizdeki çeşitli etnik ve dini kimliğe mensup insanların sorunları da benzer tarihsel dinamiklerden beslenmektedir. Tarihimizin kara çantasında taşıdığımız bu miraslardan kurtulmak, bugünden demokratik bir yarın için büyük bir adım olacaktır. “şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya katkılarından dolayı AABF eski Genel Sekreteri  ve Şah İbrahim Veli Sempozyumu Genel Koordinatörü Hasan Öğütçü tarafından bir plaket takdim edildi.

ARGUVAN VE HEKİMHAN GECELERİNE YOĞUN İLGİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ile birlikte Almanya’da dernek gecelerine katılarak Malatyalılarla buluştu. Ağbaba, Almanya Arguvanlılar Kültür  Derneği 11. Kuruluş Yıldönümü Dayanışma Gecesine katıldı. Gecede Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan , Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıltaş ile Almanya Arguvanlılar Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Akın birer konuşma yaptı.

Ağbaba yaptığı konuşmada, Arguvanlıların çağdaş, ilerici ve aydın kişiler olduğunu kaydederek, “Arguvanlılarla birlikte olmak benim için bir onurdur” dedi.Söyleşinin ardından gece sanatçılar tarafından dillendirilen türküler ile devam etti.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ayrıca Avrupa Hekimhanlılar Derneği tarafından organize edilen 7. Hekimhanlılar Gecesi’ne katılarak, Avrupanın çeşitli ülkelerinden gelen Hekimhanlılar ile buluştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız