SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim İçin Büyük Onur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:30
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya milletvekili Öznur Çalık, AKP’nin 4 Olağan genel kurulunda yeniden Merkez Karar Yürütme Kuruluna (MKYK) seçilmesi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularına da yanıt verdi. 

AKP binasında İl başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımcısı Selim Çağlar ile Merkez İlçe başkanı Osman Güde’nin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını il başkanı Tüfenkçi yaptı. AKP’nin yaptığı 4. Olağan kongre ile bilgiler vererek sözlerine başlayan Tüfenkçi “2013 yılında yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalarımıza bugünden itibaren başladık. Gerek aday adayları gerekse de seçim sürecine en iyi şekilde hazırlanıyoruz” diyerek yerel seçim startını ilan etti. 

AKP’nin 4. Olağan kongresi ile ilgili bilgiler vererek söze başlayan vekil Çalık ise “Kongrede, yayınlanan ve aralarında Kürtçe dilde savunma hakkı, memurlara siyaset yapma izni, sivil anayasa yapma gibi 63 maddelik manifestoyu gerçekleştirmek en büyük hedefimiz. Dünyaya ve Türkiye'ye yön veren bir liderin ve partinin üst yönetimine yeniden seçilmen beni gururlandırdı. Hücreleri yenilenen kadronun içinde tekrar var olmak Malatyalılar adına benim için büyük bir onurdur. Bana destek veren her kese teşekkür ediyorum” dedi. 

Basın mensuplarının,  “Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, aralarında Malatya’nın da  olduğu 35 şehirde eş zamanlı yıkım gerçekleştirildi. Ama bu yıkım Malatya’da olmadı. Vardı da biz mi farkına varmadık?” sorusunu Çalık, “Malatya’da Milli Milli Savunma Bakanlığı’na ve MİT ‘e ait binalarının olduğu 2 bina yıkılacak. İhaleleri yapıldı ve kentsel dönüşüm de yuva yıkan değil yuva yapan iktidar olmak istiyoruz” diye yanıtladı.

Basın mensuplarının “Bakanlıkça söz verildiği halde gerekli ödeneğin verilmediği Katı atık bertaraf tesisi”, “TOKİ, alt yapısı olmayan bölgelerde üst yapılaşmayı tamamlayıp gidiyor. Daha sonra yerel yönetimler, bu sorunları çözmek için çalışıyor. Bunun en tipik örneği TOKİ 1. Etap çalışması. Bu bölgenin henüz bir taşkın önleme projesi yok. Şiddetli bir yağışta Malatya sular altında kalabilir.”  ve “Elektrik tüketiminin 2 yılda 180 milyon Kw/saat düşmesinin gerekçeleri” yönlü soruları da Çalık tarafından yanıtlandı.

Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili olarak  “Bu proje onaylandıktan sonra bakanlıklar ayrıldı. Erdoğan Bayraktar bakanımıza son olarak ilettik. Masrafın en azından yarısının bakanlık tarafından karşılanması için görüşmelerimiz sürüyor ve konunun da takipçisiyiz”  diyen Çalık, altyapısız TOKİ uygulamaları  konusunda da “ TOKİ, gerçekten sadece Malatya’da değil tüm Türkiye’de önemli hizmetler sürmüştür. Altyapı konusunda ise çalışmaların daha sağlıklı yürümesi için Belediyelerle eş güdümlü ve eşzamanlı başlamaları için gerekli görüşmeleri yaparız” yanıtını verdi.

Malatya’da elektrik tüketiminin azalması konusunda ise “Detaylı araştırma yaptıktan sonra gerekli açıklamaları yaparım” diyen Çalık, konu ile ilgili olarak bilgilendikten sonra açıklama yapabileceğini belirtti. 

Çalık, Malatya - Elazığ karayolu üzerindeki yaklaşık bin dönüm arazisi bulunan Ak Oğuz Kışlası yerinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüğü’ne verilip, burasının ikinci bir Tabiat Parkı olacak olmasıyla ilgili kararın bakanın masasında onaylanmayı beklediğini kaydetti.

Öznur Çalık, birinci Tabiat Parkı’nın da Orduzu Pınarbaşı’na yapıldığını ve teslimin bu yılın sonunda yapılacağını hatırlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız