SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim Sorunum.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:52:53
A- A+ PAYLAŞ

 CHP'den istifa ettiğini açıklayan İstanbul milletvekili İhsan Özkes, “Benim asla milyonlarca Cumhuriyet Halk Partililerle sorunum olmadı. Benim sorunum Cumhuriyet Halk Partisi’nin sırtından geçinenlerle olmuştur. Benim sorunum seçimlerde bile seçim için çalışmayıp, seçim sonrası olası kurultay hesapları için çalışanlarladır ve bunlara kucak açan yöneticilerledir” dedi. 

Özkes, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Suruç’ta yapılan katliamı ve Ceylanpınar’da polise karşı düzenlenen saldırıları kınadığını belirten Özkes, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diledi.

2010 yılından beri CHP Parti meclisi üyesi olduğunu vurgulayarak 24. ve 25. dönem milletvekili olarak seçildiğini hatırlatan Özkes, iki gün önce CHP'den istifa ettiğini kaydederek, "Partinin yönetimindeki olumsuzlukları, vicdanen rahat edemediğim ve söylenmesine inandığım her önemli şeyi sayın Genel Başkana usulü ve adabıyla bizzat arz ettim. Doğru gördüğüm şeyleri iletme konusunda hiçbir güçlük çekmedim. Bu itibarla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beye tekrar teşekkür ediyorum. Partide asla sorun olmamaya, aksine sorunların çözülmesine katkıda bulunmaya çalıştım. İlkeli ve mütevazi davrandım. Ancak hiçte istekli olmadığım halde Sayın Genel Başkan’ın talimatıyla atandığım Üsküdar Belediye Başkan adaylığım esnasında yaşadıklarım çekilir gibi değildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde de yine Sayın Genel Başkanın talimatıyla bir broşür hazırladım. Bu konuda da ciddi sorunlar yaşadım. Üsküdar adaylığım ile başlayan sorunları 9 Haziran’da Sayın Genel Başkana ilettim. Partinin büyümesine engel olan, ‘az olsun bizim olsun’ anlayışı, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik sevgi ve saygı eksikliği, parti içinde disiplinsizlik gibi konuları daha net görme fırsatı buldum. Maalesef mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide yararlı olamadığım kanaatine vardım” ifadelerini kullandı.

Özkes, şunları kaydetti:

“Heyecan duyulmayan, içe dönük mücadele ile yetinilen, dağınık ve herkesin ayrı telden çaldığı, kimi kişisel çıkarların parti ve ülke çıkarlarının önüne geçebildiği bir ortamı solumaktan ve her geçen gün iktidar umutlarının azaldığını görmekten fevkalade rahatsızlık duyuyordum ki, rahatsızlık olduğum bu hususlarda eleştiri ve önerileri Sayın Genel Başkana her fırsatta arz ediyordum. Benim asla milyonlarca Cumhuriyet Halk Partililerle sorunum olmadı. Benim sorunum Cumhuriyet Halk Partisi’nin sırtından geçinenlerle olmuştur. Benim sorunum seçimlerde bile seçim için çalışmayıp, seçim sonrası olası kurultay hesapları için çalışanlarladır ve bunlara kucak açan yöneticilerledir. Cumhuriyet Halk Partisi önündeki en büyük engel de işte bu gidişattır. Parti yönetimindeki kronik sorunları olanların ülke yönetimine talip olma yolunda güven sorunu yaşamalarından daha doğal bir şey olamaz. 20 Temmuz Pazartesi günü Sayın Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu beyefendi ile kendi secim bölgemdeki sorunlar, partinin vizyon, politika ve güven sorunları ve son günlerde basında yer alan bölgemdeki CHP’li belediyelere dair iddiaların her biriyle alakalı yaklaşık 15’er dakika olmak üzere 45 dakika görüştüm. 21 Temmuz Salı günü de istifa ettim.”

Kendisini partiden istifaya götüren tüm nedenleri açıklamayacağını sözlerine ekleyen Özkes açıklamasından sonra gazetecilerden soru almadı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız