SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim Yerimde Kim Olsa Aynı Şeyi Yapardı"

0
Güncellendi - 2018-06-20 05:11:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, köpeğe avucuyla su içirirken çekilen videoyla gündeme gelen trafik polisi Seyit Kurtulmuş, "Köpeğin susadığını hissettim, su vermek için kap aradım. Kap bulamayınca köpek susuz gitmesin diye avucumla su verdim. Bu şekilde 4-5 avuç su verdim. Suyu içtikten sonra bana bakarak uzaklaştı." dedi.

Trafik polisi Seyit Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet verdiğini söyledi.

Gaziantep'ten, 8 ay önce Malatya'ya tayin olduğunu ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde göreve başladığını kaydeden Kurtulmuş, köpeğe avucuyla su içirirken çekilen ve sosyal medyada ilgi gören videoyla ilgili şunları anlattı:

"İnönü Caddesi'nde trafik ekibi olarak görevliydik. Vatandaşlar çeşmeden su içerken köpeğin orada suya ve insanlara baktığını gördüm. Köpeğin susadığını hissettim, su vermek için kap aradım. Kap bulamayınca köpek susuz gitmesin diye avucumla su verdim. Bu şekilde 4-5 avuç su verdim, köpeğe. Suyu içtikten sonra bana bakarak uzaklaştı. Onun susuzluğunu giderdiğim için memnun oldum. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Her Türk polisi aynı şeyi yapar. "

- "Su içtiğinde ferahlamış gibi davrandı"

Köpeğin, elinden su içmesinden mutlu olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Ben susuzluğu giderdiğimde nasıl ferahlık hissediyorsam o da su içtiğinde ferahlamış gibi davrandı. Biz insan olarak susuzluğumuzu dile getirebiliyoruz ama onlar hayvan yükseğe çıkarak çeşmeden su içemiyor. Onların durumu daha zor. Tüm insanların hayvanlara iyi davranması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de herkes benim yaptığımı yapar. " diye konuştu.

İnönü Caddesi'nde görev yaparken, köpeği zaman zaman gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, köpeğin genelde polis ekiplerine yakın durduğunu ve siren seslerine karşı da duyarlı olduğunu aktardı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Sema (5 yıl önce)
    Allah razı olsun kardeş Sen nasıl onu ferahlattıysan Allah da seni dar gününde ferahlatır
    0
    0
    Yanıtla
  • srt (5 yıl önce)
    maskot bu namı deger protokol köpegi :) valiyi ambulansı polislere eskortluk yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • src (5 yıl önce)
    bu köpeği sahiplenmekisteyen cokda yajakayabilen yok. bu köpek çok akıllı bi hayvan trfik kurallarına çok dikkat eden butun esnafın sahip çıktıgı bi hayvan
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir sözen.ÇEKÜL VAKFI (5 yıl önce)
    İnsanlık ölmemiş.Böyle Polislerimiz de var.Helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Isar (5 yıl önce)
    Canli sahit oldum video cekenlere ckmeyin diyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Şu köpeği sahiplenecek bir hayvansever yokmu dur
    0
    0
    Yanıtla
  • Başar pekin (5 yıl önce)
    bu köpek inönü caddesinin maskotu adeta. sürekli görüyorum ve çok sevimli bir şey. polisimize de ayrıca teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Bir anekdot paylaşmak isterim.. Aşkın göz yaşları kitabında Cebrail(a.s) der ki allah beni insan (beşer) olarak yaratsa üç şekilde ibadet ederdim yüce Allah’a... 1-susuz kalana su verirdim , 2-muhtaç olana yardım ederdim.., 3-ayıbı olanın ayıbını gizlerdim.. çok güzel bir hayır işlemişsin yüreği güzel insan... bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (5 yıl önce)
    Yok kardeşim yok, birçok kişi senin yaptığını yapmazdı! Helâl olsun sana.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Helal olsun sana.Örnek bir davranış.
    0
    0
    Yanıtla