SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Benzerleri Önemli Turizm Alanı

A- A+ PAYLAŞ

Yol çalışmaları sırasında tesadüfen bulunan jeolojik yapıya sahip mağara için bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı öğrenildi.

Alanya'daki Dim ve Damlataş mağaralarıyla benzerlik taşıyan, Akçadağ ilçesi Sarıhacı köyündeki mağara, 2008 yılında yapılan yol çalışmaları sırasında bulunmuştu. İş makinelerinin çalışması sırasında oluşan çöküntünün üzeri açıldığında farkedilen mağaranın jeolojik dönemden kalan doğal bir mağara olduğu tesbit edilmişti. Malatya'da ilk kez bu özelliklerde bulunan mağaranın üzeri zarar görmemesi için kapatılmıştı. Türkiye'deki benzer özellikleri taşıyan mağaralar, bulundukları yerler için önemli bir turizm ve sağlık alanı olurken, Malatya'daki mağara için herhangi bir çalışmanın yapılmadığı belirtildi.

 DAMLATAŞ'DA TESADÜFEN BULUNMUŞTU

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Damlataş Mağarası, yol çalışması sırasında Malatya'da bulunan mağarayla benzer özellikler taşıyor. Önemli bir turizm alanı olan Damlataş Mağarası'da 63. yıl önce tesadüfen bulunmuştu.

Mağara, 1948 yılında iskelede yapımında kullanılacak taşların çıkarılması için belirlenen yerde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştu. Birbirinden güzel binlerce sarkıt ve dikitlerle süslü bu mağara hemen koruma altına alınıp mağara hakkında araştırmalara başlanmıştır.

 Doğal güzelliğinin yanı sıra Damlataş Mağarası, astım hastalığına şifa bulmak için gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız