SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beraber Getirdik, Beraber Götüreceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:15:20
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İşte civarımızdaki bütün kargaşayı görüyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti eğer güçlü olmazsa aynı kargaşaya o da düşer. Allah korusun, bu kargaşaya düşmek için gayretler var. Biz birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ederek demokrasiden taviz vermeden bu çalışmayı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Bakan Güler, Kurban Bayramı nedeniyle Mardin'in Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bayramlaştı. Nusaybin'de AK Parti İlçe Başkanlığında partililerin bayramını kutlayana Güler, burada yaptığı konuşmada, başta Mardin olmak üzere bölgeye ciddi yatırımların yapıldığını belirterek, "Buradaki siyasi tercihler ne olursa olsun, buradaki ihtiyaçların karşılanması için yapılan hizmetler devletin bakış açısını yansıtmaktadır" diye konuştu.

Bölgede tek istenilenin huzur olduğunu kaydeden Güler, "Buradaki siyasi görüşünüz ne olursa olsun. Hepsinin dayandığı bir temel var. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz. Etnik kökenlerimiz ne olursa olsun, biz bu cumhuriyeti beraber kurduk, beraber şimdiye kadar getirdik. Allah'ın izniyle de beraber götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 30 yıldan beri akan kan ve gözyaşının kimseye fayda getirmediğini, çok fazla kayıpların yaşandığını ifade eden Güler, şunları söyledi:

"Ölenler, kalanlar, anaların gözyaşları, bunlar bir şey getirmedi Türkiye’ye. Bunlar bizim enerjimizi harcadı. Bu memleketin cebine girmesi gereken para başka kaynaklara gönderildi. Hiçkimse şiddet ile zor ile baskı ile abad olmaz. Çözüm süreci ile biz bir huzur ortamı kurduk. Bu huzur ortamının sonsuza kadar devam etmesini istiyoruz. Bu çözüm sürecinin bozulması için gayret edenler onun vebalini öderler, onun altında kalırlar."

Bölgede çözüm süreci ile ilgili yapılan anketlerde desteğin yüzde 90’ları bulduğunu kaydeden Güler, bunun bir çok şeyi ifade ettiğini, en önemlisinin ise siyasi partilere ve temsilcilerine mesajlar verildiğini söyledi, Güler, bu kapsamda kendilerinin de samimiyetle, sabırla ve ısrarla bu huzur ortamının devamı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

- Demokratikleşme paketi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirmede de bulunan Güler, özellikle siyasi partilere kolaylıklar getirildiğini, şiddet için kimsenin hiçbir bahanesinin olmaması gerektiğini belirtti.

Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok önemli maddelerden bir tanesi, siyasi partiler. Siyasi partilerin kuruluşundan başlayarak propaganda yapmaları ile ilgili ve teşkilatlanmaları ile ilgili her türlü kolaylık getirdik. Şiddet kullanmak için zor, baskı kullanmak için hiçkimsenin bahanesi olmamalı. Bu kalkınmayı, refahı getirmek istiyorsak hepimizin birbirine saygısı olacak. Biz ısrarla bunu sağlamak için devletin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Devletin güçlü bir devlet olması sizin gücünüzdür. İşte desteğiniz ile İçişleri Bakanı olarak kabinedeyim. Hani ayrım. Eğer Türkiye'de bir ayrım olsa, Mardinli 8 çocuklu mütevazi bir PTT memurunun oğlu, yani ben bugün bir İçişleri Bakanı olarak karşınızda bulunmam."

Herkesin bu sürece inanması gerekitğini belirten Güler, şunları söyledi:

"İşte civarımızdaki bütün kargaşayı görüyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti eğer güçlü olmazsa aynı kargaşaya o da düşer. Allah korusun. Bu kargaşaya düşmek için gayretler var. Biz birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ederek ve demokrasiden asla ayrılmadan, demokrasiden taviz vermeden bu çalışmayı sürdürmek istiyoruz. Herkesin bu çözüm sürecine, kan ve gözyaşının durma sürecine inanması lazım. İnanmayanların da olduğunu biliyoruz. Yıllarca sürdürdükleri o alışkanlıkları devam ettirmek isteyenleri biliyoruz. İş normal siyasete gelince bir şey yapamayacak olanların şiddeti sürdürme yolundaki tercihlerini de biliyoruz. Ama biz demokrasiden normalleşmeden vazgeçmeyeceğiz. Sonunda inşallah haklı çıkan da biz olacağız. Herkesin özgür iradesi ile yaptığı tercihe biz hiçbir şey diyemeyiz. Ama işin içine şiddet baskı, zor girdiği zaman da buna devletin izin vermesi asla mümkün değildir."

Güler, Suriye’nin normalleşmesinin ardından Nusaybin ilçesinde yapılan yeni sınır kapısının da da faaliyete girerek ticaretin gelişeceğini sözlerine ekledi. Güler, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, buradaki emniyet mensuplarıyla bayramlaştı.

- Sınırdaki Mehmetçikle bayramlaştı

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve beraberindekiler daha sonra Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde, Suriye sınırındaki 11. Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret etti. Bakan Güler, burada askerlerin bayramlarını kutlayarak, onlarla bir süre sohbet etti. İnsani yardımların geçtiği Suriye Geçiş Noktasını gezen Bakan Güler, yetkililerden bilgi aldıktan sonra, nöbet tutan askerler ile sınırın karşı tarafındaki Suriyelilerle bayramlaştı.

Beldede vatandaşlarla sohbet eden Güler, onlara çözüm sürecinin önemini anlattı. Güler, yaptığı konuşmada, Şenyurt beldesinde insani yardım için sınır kapısı olmadığı halde geçiş noktasından hiçbir ayrım gözetmeden yardımların karşı tarafa gönderildiğini kaydetti.  

Midyat'ta Suriyeli sığınmacılarla yaptığı görüşmeleri anlatan Güler, onlara sağlanan imkanların çok iyi olduğunu ancak Suriye’de yaşanan gelişmelerden dolayı ne kadar yardım yapılsa da mutsuz olduklarını kaydederek, "Allah kimseyi devletsiz koymasın. Allah kimsenin evindeki huzuru bozmasın. Oradaki kardeşlerimize ne kadar yardımcı olsak da o mutsuzlukları devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye’den toplanan yardımların hiçbir ayrım gözetmeden Suriye'deki insanlara gönderildiğini belirten Güler, şunları kaydetti:

“Bakın burada Şenyurt’ta kapı olmamasına rağmen biz insani yardımların buradan geçmesine izin verdik. Bütün dünya buna yüzünü çevirmişken biz bu insanları bağrımıza bastık. Hiç ayrım gütmedik. Kim gelirse kapımızda ekmeğimizi yiyor ve barınıyor. Helali hoş olsun. İnsani yardım kim olursa olsun gidiyor ve ulaşıyor. Zaten biz insani yardımda ayrım yapsak neredeyse 600 bine dayanan insanı bu memlekette misafir etmeyiz. Geçmişte te ensardık, şimdide ensarız." 

Güler, ziyaretlerin ardından Şenyurt Merkez Camisinde cuma namazı kıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız