SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beraberliğimiz Sözde Değil..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:17:11
'Beraberliğimiz Sözde Değil..'
A- A+ PAYLAŞ

Kurulduğu tarihten bu yana, üyeleri arasındaki sosyal dayanışma konusunda örnek projeler yürüten Turan Emeksiz Lisesi (şimdiki adı Malatya Lisesi) 77 Mezunları Derneği mensupları 7. Büyük Malatya Buluşması’nda biraraya geldi. 

Karakaya Baraj Gölü kıyısındaki Beyazsaray Restoran’da akşamın ilk saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam eden 7. Büyük Malatya Buluşması’na İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Elazığ ve Malatya’dan  Turan Emeksiz Lisesi 77 dönemi mezunu, eş ve çocukları katıldı. 

Ünlü sanatçı, gazelhan merhum Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk yönetimindeki Urfa Sıra Gecesi ekibinin eserleri ile renklenen gecede, Turan Emeksiz Lisesi 77 dönemi mezunları hasret giderdi, müzik eşliğinde eğlendi ve lise yıllarının anılarını tazeledi. 

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu, dernek yönetimi olarak, bu yıl 7. Büyük Malatya Buluşması’nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Geçmişin hatıralarından süzülüp bugüne gelen dayanışma ruhumuzu her buluşmamızda daha fazla güçlendiriyoruz. Birlik ve beraberliğimiz sözde değil özdedir. Bu samimiyet, gelecekte dernek çatısı altında çok daha büyük işler başaracağımızın da müjdesini vermektedir” diye konuştu. 

Malatya buluşmalarının, dernek üyeleri arasında siyasal – sosyal hiçbir ayrım olmadan gerçekleştirilen birlikteliğin sonucu olduğunu ifade eden Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği Başkan Zeynel Abidin Bulucu, “Gecemize Türkiye’nin dört bir yanından katılım olması yaptığımız işin doğruluğunu ve anlamlılığını göstermektedir. Geçmişten bugüne taşınan arkadaşlıklar, hatıralar, dostluklar geleceği de inşa edecektir. Bu birliktelik sadece kendi üyelerimiz için değil Malatya için de sosyal bir güç, bir dinamizm oluşturmaktadır. Bu gücü şehrimizin gelişmesi için, ülkemizin esenliği için her zaman canlı tutacağız” dedi. 

Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu’nun, geceye gelemeyen mezunların birçoğunun telefonla arayarak maazeret bildirdiklerini belirten bu konuşmasından sonra başlayan gecede, merhum Kazancı Bedih’in oğlu Nacı Yoluk’un yönetimindeki Urfa Sıra Gecesi ekibi, geniş bir yelpazeye yayılan türkü ve eserleri ile geceye katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti. Aynı zamanda T.E.L. 77’liler Derneği üyesi de olan Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış da okuduğu Malatya türküleri ile özellikle Malatya dışından gelen konukların Malatya türkülerine olan hasretini giderdi. 

Gecede, dernek üyeleri lise yıllarındaki anılarını da anlattı. Zaman zaman nostaljik duyguların yoğunlaştığı gece Urfa Sıra Gecesi ekibinin çaldığı oyun havaları eşliğinde oynanan oyunlarla coşkulu bir atmosferde sona erdi. 

Geceye Akçadağ Belediye Başkanı ve Turan Emeksiz Lisesi 77 dönemi mezunu Ali Kazgan da katılarak lise arkadaşları ile hasret giderdi. 

Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği üyelerinin Malatya Buluşması, Pazar günkü Arapgir ve Kemaliye gezisi ile sona erecek. 

FOTOĞRAFLAR: Dr.Osman Nuri MUTLU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız