SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beraberliğimizi Bozamazlar"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İş Platformu'nun yaptığı toplantıda terör olaylarına tepki gösterildi. MAKİAD'ın ev sahipliği yaptığı toplantı sonrasında 'Sonuç Bildirgesi'de açıklandı.

Ticaret ve sanayi alınanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platformun toplantısına, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, ESKKK Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, SMMMO Başkanı Bahattin Ülger, TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Bahadır Altaş, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, MAKİAD Başkanı Ömer Fatin Nalçacı ve ASKON Şube Başkanı Ömer Çakmak katıldı.

"MALATYA'NIN ÇOK CİDDİ SORUNLARI VAR'

Çözüm araşıylarını müşterek aramanın Malatya'yı güçlü kılacağını söyleyen Malatya İş Platformu Sözcüsü ve TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, " Biraz daha profesyonel hale gelip, Malatya'nın sorunlarını tek ağızdan iletmek hem Malatya'yı ve hem de kurumlarımızı güçlü kılar. Bu anlamda 2 ayda bir Malatya'nın gündemini görüşerek, ortak ses olmamız sorunların çözümü konusunda önemli atımlar attıracaktır. Malatya olarak arzu ettiğimiz yerde henüz değiliz. Ancak son yıllardaki gelişmeler Malatya'yı hep önde tuttu. Malatya'nın çok ciddi sorunları var. Ama bu sorunları tek tek kurum olarak yerine getirmektense, elbette kurumlar olarak getireceğiz, ancak Malatya İş Platformu olarak ortak bir dille sorunları gündeme taşırsak, daha etkili olur. Hem de Malatya'daki bu birlik ve beraberlik ruhunu da pekiştirmiş oluruz.Böyle bir platformu oluşturmaktaki amacımız, Malatya'nın sorunlarını bir masa etrafında tartışıyor olmak ve yine çözümlerini bu masa etrafında aramak için bir araya geldik. Bundan böyle 2 ayda bir araya gelip, Malatya'nın sorunlarını ve problemlerini tartışıp, çözümlerini yetkili mercilere aktarmaya çalışacağız" diye konuştu.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR"

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde 8 asker ve 1 korucunun şehit edilmesini  Malatya İş Platformu olarak kınadıklarını belirten Erkoç, "Ülkemizin birlikteliğini, beraberliğini bozmaya çalışan her kim olursa olsun bu akıttıkları kanlar içerisinde boğulacağını bir kez daha ifade ediyorum. Çünkü bu ülkenin birlik ve beraberliğini hiç bir gücün bozmaya gücünün yetmeyeceğine inanıyoruz. Ne zamanki, ekonomik büyüme yükselmeye geçtiğinde, dünyada ciddi anlamda bir kriz yaşanırken, komşularımızda siyasi çalkantılar yaşanırken, Türkiye'deki bu büyüme rakamları Türkiye'yi birinci yapmışsa, Çin'in bile önüne geçmişse, demek ki, bu ülkenin istikrara ihtiyacı var, güvene ve huzura ihtiyacı var. Bu huzuru ve istikrarı bozmaya çalışan güçlerinde buna muvaffak olamayacağını düşünüyoruz. Çünkü ülkenin geleceğinin kardeşlik olduğunu biz biliyoruz. Bu kardeşlik duygusu ile bu birlik ve beraberlik duygusu ile ülkemizi hedeflerine ulaştırmaya çalışacağız. Çünkü bu ülkenin hedefleri büyük. Dünya insanlarının bu ülkeden beklentileri büyük. İşte bu nedenden dolayı, biz her zamankinden daha fazla birlik ve birebirlik içinde, kardeşlik içinde hareket etmek zorundayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ve bu konunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını gönülden arzu ediyoruz" dedi.

"REFORMLAR UYGULAMAYA KONULMALI"

Sivil bir anayasa beklediklerini söyleyen Erkoç, "Sivil bir anayasa bekliyoruz. Daha sonra ticaretin önünü açacak yapısal reformların yapılarak, ticaretin önündeki engellerin kaldırılarak dünyadaki rakiplerimizle aynı rekabet şartlarının bize sağlanmasını arzu ediyoruz. Türkiye'nin dünyadaki gelişmelere göre yeni politikalar üretmesi gerekiyor. Ekonomik gelişme ve büyüme sağlandığı zaman Türkiye bölgesinde ve dünyada daha fazla söz sahibi olacaktır. Acilen yapılması gereken reformlar uygulamaya konulmalıdır" ifadelerini kaydetti.

Afrika ülkelerine Malatya'dan yapılan yardımların önemli olduğunu belirten Erkoç, "Ramazan ayında çok güzel örnekler verdik. Malatya'nın bu anlamda Somali'ye yaptığı yardım ve katkılardan dolayı yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya İş Platformu'nun bundan sonraki toplantısına Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin ev sahipliğinde yapılması kararı da alındı.

Malatya İş Platformu'nun yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararlar şöyle ; 

 
"Malatya İş Dünyası Platformu 17 Ağustos 2011 Tarihinde Malatya Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (MAKİAD), ev sahipliğinde 5.toplantısını gerçekleştirmiş olup toplantı gündeminde yer alan aşağıdaki konuları görüşerek sorunların tespiti ve çözüm önerileri olarak alınan kararlarla ilgili Bakanlık ve Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunmasına. Toplantı sonuç bildirgesinin Başta Başbakanlık olmak üzere ilimiz Milletvekillerine gönderilmesine karar verilmiştir. 
 
1) Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde artan terör olayları karşısında milletimizin tek vücut haline gelmesi kaçınılmazdır. Birlik ve beraberliğimizin her geçen gün pekiştiği şu günlerde bu tür terör olaylarının tek amacı bütünlüğümüze yöneliktir. 17 Ağustos 2011’de Hakkari’nin Çukurca kırsalında 9 vatan evladımızın şehit olduğu saldırı yüreğimizi kanatmıştır. Bu ve benzeri hain saldırılar karşısında birliğimiz asla zedelenmeyecektir. Türkiye’nin  sadece bölgesinde değil Dünya’da yükselen bir değer haline geldiği şu günlerde, bu tür saldırılar iyi okunmalıdır. Tamamen, ülkemizin istikrarına yönelik yapılan bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşılmayacaktır. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz. 
 
2) 12 Haziran seçimleri sonrasında Yeni oluşan TBMM beklentimiz “Çağdaş Demokratik ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, Toplumun tüm kesimlerin üzerinde mutabakat sağladığı bir Anayasa” çalışmaların bir an önce başlatılarak hayata geçirilmesidir. Yapılan yeni anayasa çalışmaları iş dünyası için de büyük önem arz etmektedir. Özelikle Son on yılda Dünyada yaşanan krizinden de anlaşılacağı üzere ekonomik anlamda yapısal reformlara ihtiyaç vardır. Mevcut anayasada var olan ve ticaretin önündeki engel teşkil eden sorunlardan kurtulmak adına yeni anayasa büyük önem arz etmektedir. Yeni Anayasa ile birlikte, iş dünyasının dünya normlarında rekabet etme gücünün artması, daha aksiyoner bir ticaretin yapılması, Ticari bürokrasinin daha akıcı olması en büyük beklentilerimiz arasında yer almaktadır. 
 
3) Afrika ülkelerinde baş gösteren kıtlık, insanlığın en büyük sınavı haline gelmiştir. Bu kıtlığa dünyanın bir bölümü sessiz kalırken, Türkiye bu sınavı yine gönül birliği ile geçmeyi başarmıştır. Türkiye genelinde oluşan yardım ruhu, Anadolu’nun her kentine kadar inmiş ve Somali başta olmak üzere diğer Afrika ülkelerine yardımlar adeta akmaktadır. Malatya’da da tüm Sivil Kuruluşlarımızın gösterdiği çaba ve gayret takdire şayandır. Bugüne kadar Nakdi ve Ayni yardımı sağlamada Malatya üzerine düşeni yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir. Bu konuda Destek ve yardımlarını esirgemeyen Sanayici İşadamı Tüccar ve Esnafımıza teşekkür ederiz.  
 
 
4) Malatya’nın Ekonomik değeri en yüksek ürünü olan kayısıda dar boğazın yaşanmaması için 2012 yılına yönelik avans ödemeleri ile ilgili çalışmalara şimdiden başlanılması en büyük arzumuzdur. Kayısıda mali değerin korunması ve üreticilerimizin mağdur edilmemesi için hükümetin sağladığı avans uygulaması sayesinde, üreticilerimiz özellikle hasan sırasında büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Bu nedenle, 2012 Hasat öncesinde kullanılmak üzere Devlet bankaları aracılığı ile, faizsiz ya da çok düşük faizli geri ödemeli avans uygulaması kararının alınması noktasında sayın Milletvekillerimizin devreye girmesi, kayısımızın değerini de yükseltecektir. 
 
İki ayda bir düzenli olarak toplanacak olan Malatya İş Dünyası Platformu, Malatya’nın ve Türkiye’nin ekonomik gelişmeleri başta olmak üzere sosyal ve siyasi gelişmeler konusunda fikirlerini kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu Platform Malatya’yı daha güçlü kılması bakımından önemli bir misyon üstlenmiştir. Özelikle Malatya sorunlarının çözümü noktasında bu platform “Birlikteliğimiz Malatya’mız” ortak sloganı ile Malatya’nın sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerin sunulmasına tek tek kurumlar halinde dile getirmekten ziyade platform aracılığı ile dile getirilerek sorunların çözümünde sonuç alınması amaçlanmıştır.
Malatya kamuoyuna saygı ile duyurulur." 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız