SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beraberlik Pekiştirilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Yapısal reformları zamanında yapıp tedbirleri alırsak Türkiye ekonimisi hızlı büyümesine devam eder" dedi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2011 yılı ekonomik beklentilerini değerlendirdi. Türkiye'nin değer üreten güç haline geldiğini belirten Erkoç, "Geçen yüzyıl ticaret asrı iken, önümüzdeki yüz yıl yatırım asrı olacaktır. Bu nedenle daha fazla Ar-Ge harcaması yaparak, inivasyon odaklı ekonomiye geçmek gerekir. Yani Türkiye bölgesinde ve dünyada bir güç olma noktasına gelmiştir. Son 10 yılda elektrik ve doğalgaz talebi artışında Çin'den sonra ikinci ülke konumuna geldik. Ekonomideki hızlı büyümeyle birlikte gelecek 10 yıl da da enerji kullanımımız iki katına çıkacağından, yeni enerji yatırımlarına ihrtiyaç duyulacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkeleriyle entegrasyonu sağladığı sürece başarılı olacağına dikkat çeken Erkoç, "Türkiye'nin geleceğini umutlu, parlak görüyoruz. Bu anlamda ticaretin ve bereketin artması için her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Zaten gelişen ekonomlere baktığımızda, o ülkede siyasi istikrar ve güvenin olduğunu görüyoruz. Eğer ülke suni gündemlerle ülke meşgul edilirse bir yere varmamız mümkün değildir. Ekonomik kalkınmanın devam etmesi için, birinci önceliğimiz beraberliği daha pekiştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

2010 yılının ekonomik açıdan çok verimli geçirdiğini dile getiren MTSO Başkanı Erkoç, şunları söyledi:

"Dünyada 14 ülkede kriz öncesi sorunları aşan ülke olan Türkiye, önümüzdeki 3 yılda açıklanan orta vadeli proramlarla Türk iş dünşasına umut vermiştir. Sanayi strateji politikası devam etmelidir. Yapısal reformları zamanında yapıp tedbirleri alırsak Türkiye ekonimisi hızlı büyümesine devam eder."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız