SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berat Kandili

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:25
Berat Kandili
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Berat Kandili dolayısı ile yayımladığı mesajda “Dargınlık, kırgınlık, kin, nefret ve intikam duygularını yıkma ve yok etme zamanıdır” dedi.

Berat Kandili gecesinin iyi değerlendirilmesini isteyen İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“23 Haziran Pazar’ı Pazartesi’ ne bağlayan gece üç ayların sonuncusu rahmet, mağfiret ve arınma ayı Ramazan-ı şerife biraz daha yaklaştığımızın habercisi, suç ve cezadan, manevi kirlerden kurtuluş gecesi olan Berat Kandilini idrak etmiş olacağız.

Bu mübarek gün ve geceler, hesaba çekilmeden evvel kendimizi hesaba çekme, Rabbimizin huzuruna çıkabilecek kıvama getirme, gönül ve ruh dünyamızı temizleme fırsatı vermekte; Rabbimize, kendimize, çevremize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatmaktadır. Görev ve sorumluluklarımızı bu görevlerimizi yerine getirip getirmediğimizi yeniden düşünme imkanı sağlamaktadır. Her yıl yeniden gelen Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğretmektedir.

Berat gecesi bizlere, Yüce Rabbimizin affına sığınmayı, kendimize, ailemize, çevremize, kardeşlerimize, canlı ve cansız bütün kainata karşı şefkatli, merhametli ve bağışlayıcı olma günüdür. Berat gecesi, yıkılan gönülleri yeniden yapma, dargınlık, kırgınlık, kin, nefret ve intikam duygularını yıkma ve yok etme zamanıdır. Yaratan Rabbimizin af ve mağfiretine erebilmek için O’nun yarattıklarını affetme zamanıdır. Yaratan tarafından hoş görülmemiz için yaratılanı hoş görme günüdür.

Allah’ın rahmeti, merhameti ve affı olmadan kurtuluşa ermek mümkün değildir. O’nun rahmetine, merhametine, mağfiretine ve affına erebilmek için bu gece gönülden tövbe etmeli, af dilenmeliyiz.

Bu gece, ihlas ve samimiyetle yapılacak ibadet ve dua, akıtılacak göz yaşı bizleri günah kirlerinden temizleyecek, affedilmemize vesile olacaktır.

Berat Kandili vesilesiyle belirtmek isterim ki, aziz milletimiz ve İslam coğrafyası, özellikle de yakın komşumuz Suriye büyük bir imtihanla karşı karşıyadır. Birçok imtihanı başarıyla bitirdiğimiz gibi bu imtihanda da başarmamızı, Suriye’de devam eden olayların ve Suriye’deki iç savaşın bir an önce sona ermesi ve gönül coğrafyamızın bir acı ve elem coğrafyası olmaktan kurtularak, yeniden bir ilim ve medeniyet coğrafyasına dönüşmesi Yüce Rabbimden en büyük niyazımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz, Malatya halkımız ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek gecenin özellikle şer odakları tarafından ülkemizi fitne ateşiyle tutuşturmak isteyenlerin şerrinden, kin, nefret, öfke, kibir, gurur ve dünyevileşme gibi hastalıklardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ve niyaz ediyorum.”

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"Kandil geceleri, insanlarımızın ruhunu aydınlatan, manevi değerlerimizin güç kazandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği çok özel gecelerdir. Aziz milletimizin asırlardan bu yana büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığı mübarek Berat Kandili de böyle gecelerden biridir.

Böyle geceler  Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır,  vicdan muhasebesi yapma, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkanı sağlar. Geçmişin bugünle, umudun gerçekle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barışmasına vesile olan  bu mübarek gecenin, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına,  tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum."

AKP Milletvekili Mustafa Şahin şu mesajı yayınladı:

"Ramazan ayı öncesi idrak edeceğimiz  Beraat Kandili  ,Allah'ın af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, tövbe kapılarına yönelen kullarına rahmetin sonuna kadar ulaştığı bir gecedir. Bu mübarek gecenin insanlığa sunduğu manevi iklimde beratımızı almamıza vesile olacak olan Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak verip, Peygamber  Efendimizin üstün ahlakını kendimize örnek almakla mümkün olacağının bilinci ile  davranışlarımızı yeniden gözden geçirmek için  çok iyi bir fırsattır.

Ramazan ayının müjdecisi olan bu önemli gecenin daralan kalplere bir aydınlık, zor durumda olanlara bir kolaylık vesilesi olması en büyük temennimizdir. Bağışlanma, af ve şefaat gecesi olan Berat Kandilinin Malatyalı hemşerilerimize, ülkemize ve tüm İslam alemine  hayırlara getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim ."

AKP Milletvekili Öznur Çalık da yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Elbetteki herşeyi takdir eden yüce Rabbimizdir. Tabi biz O’nun her bir sıfatına kendimizi yakın bulur ve yaklaşırsak, O bize daha fazla yaklaşacaktır. Yüce Allah’ın  sınırsız merhamet ve affından istifade etmek için fırsatlar sunduğu bu mübarek gecede, affetmeyi ve bağışlamayı bilirsek bizler içinde af dilemek daha kolay olacaktır. Bu bilinçle dostluk bağlarının daha kuvvetli ve yeniden tesisi için gayret gösterir, bir birimize saygı ve sevgiyle yaklaşırsak daha aydınlık günler bizleri bekliyor olacaktır. Bu düşünce ile her yaşadığımız tecrübeyi ümitsizlik içine düşmeden kardeşçe çözebilirsek her şerden bir hayır çıkartabiliriz. İnanıyorum ki bu duygularla devam ettiğimiz sürece hiç bir engel bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Ve temenni ederim ki Orta Doğu’da huzur arayışında olan tüm ülkeler, ekonomik krizle boğuşan Avrupa ülkeleri için örnek olma özelliğimizi kaybetmeyelim.  Bu vesile ile aziz milletimize sevgi ve hürmetlerimi sunar, Berat Kandillerini en içten duygularımla tebrik ederim.”

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kandil mesajı ise şöyle:

"İnsanlarımızın gönül dünyasına ışık tutarak, günahlarından arınmasına vesile olan Berat Kandili, diğer kandiller gibi, biz Müslümanlar için büyük öneme sahiptir.

Berat Kandili de af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için büyük bir fırsattır. Vicdani bir muhasebe yaparak, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmak, barış, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için çaba harcamak, hepimizin ortak gayesi olmalıdır. 

Bu düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Beraat Kandilini tebrik eder, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, kardeşlik duygularımızın artmasına vesile olmasını dilerim."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şu mesajı yayınladı:

"Berat Kandilinin, tüm islam alemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu söyleyerek; günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir.

Manevi iklimlerin yoğun olduğu bu önemli gecelerin kardeşliğimiz ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını dilerim.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik eder, bu anlamlı gecenin ,ülkemizde ve İslam aleminde aramızdaki kardeşliği, birlik ve beraberliği güçlendirmesini dilerim.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız