SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berat Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Berat Kandili, Cumartesi gecesi kutlanacak. Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak ve Öznur Çalık, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Müftü Mehmet Sönmezoğlu birer mesajı yayınladılar.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI VE MÜFTÜNÜN MESAJI..
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, 16 Ağustos cumartesi gününü pazara bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu belirterek, “Berat Kandili'nin, içlerinde Allah'a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah'a yönelerek, onun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gece olduğunu” ifade etti.

Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da, Berat Kandili dolayısıyla, “Yüce dinimiz İslam, bir taraftan insanın özünün bozulmamasını önlemeyi, diğer yandan da bireyin kendisi, çevresi ve Yüce Yaratan ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir iç barış ve özgüvene kavuşmasını gaye edinmiş; dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük önem vermiştir. Ferdi ve ailevi mutluluğumuzu, toplumsal hayatımızı, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşama ortamımızı tehdit eden maddi-manevi pek çok olumsuzluğun yaşandığı günümüz dünyasında Mevlamızın ‘Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin, Çünkü, Allah bütün günahları bağışlar, şühhesiz ki, O çok bağışlayan, çok esirgeyendir’. Bu gecede hiç olmazsa bir tesbih namazı kılınır. Berat gecesinde ‘Hayır namazı’ namıyla 100 rekat bir namaz vardır ki, kılan kimse o sene ölürse, şehidlik mertebesine nail olur” dedi.

Kandil dolayısıyla camilerde mevlid okutulacağı bildirildi.

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Ölmeztoprak mesajında şöyle dedi:

"Ramazan ayının habercisi olan BERAT, dini literatürde, günahlardan arınmak, madden ve manen temize çıkmak, ilahi af ve rahmete nail olmak' manasına gelmektedir.

BERAT KANDİLİ gibi önemli geceler,dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da bir hayat boyu yoğun biçimde yaşanmasına vesile olması için dualar ettiğimiz mübarek gecelerdir. Bu geceyi iyi değerlendirip her zaman açık bulunan tövbe kapısından geçip, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) 'Günahlarından tövbe edip, temizlenen kişi, adeta hiç günah işlememiş gibidir' müjdesine ulaşmak gerekecektir.

Böyle önemli bir gecenin feyiz ve bereketinden faydalanabilmek için; hepimiz hayır işlerinde yarışmalı, dargın ve kırgın bulunduğumuz kişilerle barışmalı, kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçip tövbe etmeliyiz.

Bu vesileyle, muhterem Malatyalı hemşehrilerimin Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek BERAT KANDİLLERİNİ tebrik ediyor, kandilin vatanımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için huzur refah ve barışa vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."

ÇALIK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Öznur Çalık da, mesajında "
Mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdeleyen, kul olarak dünyevi hayatımızdaki hatalarımızdan af dileyerek güzel ve doğruya yönelmemiz için bir fırsat niteliğinde olan, üç aylar içerisindeki mübarek gecelerden Berat Kandili’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplumumuzu derinden yaralayan, panik ve endişeye sevk etme çabası içerisindeki münferit olaylara karşı Millet olarak birlik ve bütünlüğümüzü korumak, birbirimize destek olmak, şehit ve gazi ailelerimizin yanında olarak manevi değeri yüksek bu gecelerde onlar için de dualarımızı eksik etmeyip, dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımız ve tüm İslam âleminin mübarek Berat Kandilini kutluyor, kalplerimize sevginin ve manevi huzurun hâkim olduğu bu günlerin ülkemiz ve vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."dedi.

AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Akın ise mesajında şöyle dedi:

"Ramazan Ayı’nın müjdecisi, müstesna gecelerden Berat Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, ülkemizin kalkınması ve milletimizin mutluluğuna vesile olması temennisiyle; Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığa barış, huzur ve güzellikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız